Seuraa 
Viestejä45973

Jotkut ovat sitä mieltä, että uusia ketjuja ei saisi aloittaa, jos vanhoja suunnilleen samasta aiheesta olevia ketjuja jo on olemassa. Tavallaan hyvä ajatus, muttei täysin. Itselläni ainakin on valtavan suuri kynnys osallistua sinällään kiinnostavaan ketjuun, mikäli sitä on jo käyty vaikkapa kymmeniä sivuja. Sitä "pelkää" heittävänsä kommentin, joka on jo sanottu, jos (ja usein kun) ei ole jaksanut lukea sitä ketjua kokonaan läpi. Uuteen samasta aiheesta käytävään ketjuun taas on helppo tulla mukaan, kun ei tarvitse käyttää paljoa aikaa siihen, mitä keskustelussa on aikaisemmin jo sanottu. Toisaalta taas jos koko ajan tekee uusia ketjuja aiheesta, jota käydään jo ties kuinka monessa muussa ketjussa, niin se on selvää floodaamista eikä siis enää hyväksyttävää. Missä siis kulkee raja? Se on varmasti veteen piirretty viiva ja jokaisella lienee oma käsityksensä asiasta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Ketjujen aloittajat voisivat kiinnittää huomiota otsikointiin (en tarkoita nimenomaan tätä ketjua vaan yleensä). Otsikko vastaamaan aihetta. Jos ette keksi sopivaa otsikkoa asiallenne ei teillä silloin todennäköisesti ole mitään ketjun aloittamisen arvoista asiaakaan.

PS. Miettikää myös mihin aihe alueeseen juttunne parhaiten kuuluu. Olisiko mahdollisesti tämäkin sopinut paremmin 'Vapaa sana' -alueelle?

Trurl
Olisiko mahdollisesti tämäkin sopinut paremmin 'Vapaa sana' -alueelle?

Ehkä, ehkä ei. Luonnollisesti vapaa sana -foorumi kävi mielessä, mutta niin kävi myöskin psykologia. Se riippuu niin paljon, mihin suuntaan keskustelu tästä lähtee (jos lähtee) liikkeelle. Sitä paitsi joskus voi olla oikeasti vaikeata valita oikeaa foorumia. Esim. uskontoon littyvät asiat ovat usein historiaan ja yhteiskuntaan kuuluvia, mutta esiin saattaa tulla evoluutioon kuuluvia asioita. Fossiilit, geologia ja biologia voivat myös mennä ristiin. Samoin biologia ja kemia, fysiikka tai tekniikka voivat olla ongelmallisia valita. Kemia, fysiikka ja tekniikka ja energia löytävät myös paljon rajapintoja. Tähtitiede ja fysiikka. Ja kaikki luonnontieteethän käyttävät aputieteenä matematiikkaa, tai ainakin tilastotiedettä. Ja monia muita. Jonkinlainen luokittelu täytyy olla, mutta Tiede-lehti ei mielestäni ole täysin onnistunut tässä luokittelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat