Seuraa 
Viestejä45973

Tuo Nummisuutarin Eskon lausahdus esiintyy toisioaiheena myös
Sholohovin kolhoosiraivaajateoksessa. Piilokulakki Jakov Ostrovnov näkee unta, että hän on häissä morsiamena ja vastakumouksellinen alikapteeni ( eli jokseenkin yliluutnantti) Polovtsev on sulhenen.

Vanhas-Matti on jo ennättänyt sanoa, vaikak ei vilkaspuheinen olekaan, että Ruotsin vaalitulos ei merkinne mitäänmuutosta. Ei ainakaan siihen verrattuna, mitä jo nyt Suomessa. Täällähän on ilman kokoomuksen virallista hallitusvastuutakin harjoitettu kokoomuksen 18 vuoden ajan hallituspäävastuussa ajamaa talous- ja muuta politiikka. Ja Suomihan oli voittaneelle tulevalle pääministerille Fredrik Reinhardtille mallimaa.

Nämä ruotsin moderaatit, ne luultavasti ovat yhtä viisaita tai tyhmiä kuin kokoomuslaiset täällä. Reinhardt, hän on Eläntarhasta eli siis Djurgårdenista, ja pitää siivoamisesta. Olisi siis sopinut vanhojen aikojen Suomen armeijaan kunnon vääpeliksi.

Sosdemiemme veljespuolue siis hävisi, ja Göran Persson, myös juustonsyöjä, siirty eläkkeelle. Vaan voitti siis täkäläisten sosdemien talouspolitiikka. Ja muutakin täkäläiset sosdemit nyt voittivat. On ollut
epäselvää, kummasta sosdemipuolueesta näissä kahdessa naapurimaassa ja koko Pohjolassakin on kunkku. Ruotsin sosdemien vaalitappion jälkeen hegemonia eli ylivalta on Suomessa. Tästä hetkestä kannattaa täkäläisten iloita. Ny ei ole Ruotsissa sosdemijohtajaa kilpailemaan Tarja-tädinkään kanssa paikasta globaalin aatteen auringossa.

Ja siis Ruotsin vaalien jälkeen sujunee aiempaa pareminkin hallitusyhteistyö nähtävästi hyvin samojen päämäärien puolesta. Nyt
myös Ruotsi seuraa Suome pyrkimyksessä EUn ytimiin, jonka pyrkimyksen Paavo Lipponen on omalla jyhkeällä tavalaan ilmaissut. -
Nyt myös molemmilla mailla, tai siis niiden hallitusvalloilla, on vapaammat kädet myös viralliseen liittymiseen NATOon. Epävirallisestihan on oltu enemmän liittyneitä kuin jotkut NATOn omat viralliset jäsenet.

Ruotsin vaalitulos antaa potkua Suomenkin kokoomuskypäräpääppien vaalituloselle. Mutta täällähän on epäselvää, kuitka pääsevät kokoomuksemme kanssa halltusavioon, kepu vai sosdemit. Ja sitten on mahdollista, että kokoomus ei taaskaan pääse virallisesti hallitukseen.

Täällä Suomessahan Vasemmistoliitto on oppositiossa yhdessä kokoomuksen kansa. Näkyy tälläkin palstalla molempain nuorisoin yhteisenä ArKosin boikotomisena. Jos oppositio täällä voittaa, vaselistit ovat kuin morsian häissä kypäräpääpappiemme kanssa. " Iloitse sinä häähuone!". Mutta voihan myös käydä kuin Nummisuutarin Eskolle.

Kalle Kustaa kävi jo Vaasassa kuin vanhojen aikojen Ruotsin todellinen kuningas. Kuninkaan muuttamisen vallattomaksi ovat ajaneet Ruotsin sosdemit, joilla on ollut lähes koko ajan 74 vuotta oma hallitseva jaarlinsa.
Kuninkuuden muuttaminen jälleen vallalliseksi sopinee myös Ruotsin porvareille. - Entä jos Kalle Kustaa nostettaisiin myös Suoemn kuninkaamkis. Tällä Suomessa monet, monet sosdemitkaan, eivät pidä
nykyisellään presidentin vallasta. Yhteinen kuningaspari kauniilla tavalla yhdistäisi molemmat yhteisesti porvariset pohjoiset maat.

Dum gamla, du fria - - -. Täällä Suomessakin on oltu tyytymättömiä kansallislauluun Maamme, vaan ei ole kyetty löytämään virttä sen korvaavaa. Jos kansallislauluksi otettaisiin Ruotsin kansallislaulu, Maamme voitaisiinkin jättää vain virolaisille.

Mutta tuosta tulin mieleeni, yhdistyminen pitemmälle histoian proffain jo ajat sitten esittämäksi Ruotsi-Suomeksi edistäisi pyrkimystä integroida myös Viro ja Latviakin siihen. Ja osa pohjoisinta Saksaa, ja tietenkin Karjala. Vanhojen sotaisten aikojen jonkinlainen suurvalta pyrkii heräämään monisatavuotisesta unestaan? Odottaa Suurta prinssiä, joka pusii.

Lisäys. Pannaanpa tässäkin lukijat osooittamaan kantansa. Eiköhän ainakin kypäräpääppinuoriso innostu, ehkä myäös sosdemit. Tähän asti plastalla onkin ollut vaikea löytää ketään sosdemia. Sen jälkeen, kun Törttö-Bill katosi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Alli Anssin ja siinä kokomuksen ajatuksia vaaleisa oli monen ruotsalaisen saaminen joutilaisuudesta taa töihin. Puhuttiin jopa miljoonasta.

Töihin on mahdoton kuitenkaan oosittaa, jos on osoitettuun työkyvytön, riistäjän mukaan ihan liian vanha, tai ei ollenkaan omaa koulutusta, ja iän
ja peruskoulutuksen mukaan ei voidakaan kannattavasti kouluttaa.

Alli Anssin teemassa varsinaisesti piillee ajatus uuden muuttajavirran aloittamisesta. Ihan raaimpiin ja likaisimpiin töihin kelpaavat afrikkalaisetkin, kuten ennen vanhaan suomalaiset. Kas, muun Euroopan sulkiessa oviaan Ruotsi käy avaamaan omiaan. Ammattitaitoa vaativampiin töihin voidaan vetää väkeä uuista EU-maista.

Myös Suomessa syntyy irtisanottujen ja vanhuusloukkuun joutuneiden reserviä. Voivatkin kelvata Ruotsille. Ja tätä varten myös Ruotsi muuttaa kuvaansa myönteiseksi kehuen suomalaisia. Ja Ruotsin kannalta otollisia ja myönteisiä Suomen olosuhteita, joiden syntyyn hallitustenkin talouspolitikka on vaikuttanut.

Leif Fagernäsin lupaamat sakot. Ei tule ongelmaa, jos pääsette Ruotsiin, ja
saatte siellä puutuvan palkanlisän.

Voisinkohan minäkin muuttaa Ruotsiin? Täkäläinen tieteen työmaakohtelu on tois huonoa, palkkaakaan ei makseta. Parempi myöhäänkin kuin ei koskaan.

Suomessa synytnyt kiista muuttoavustuksista. Entisinä aikoina Ruotsin muuttavat, erityisesti perheelliset, saivat sieltä auliisti muuttotukea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat