Eri ruoka-aineiden säilyvyysajat pakkasessa

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mistä tietää tai löytäisi tietoa eri ruoka-aineiden säilyvyysajoista pakastimessa? Joskus jotkut ottavat huurretta pintaan - onko peli menetetty?

Otetaan tavallisin -18 asteen kaappipakastin:

- raaka jauheliha kaupan paketissa suoraan pakkaseen
- paistettu, maustettu jauheliha rasiassa
- raaka liha esim pihvi muovissa (ei vakuumi)
- ranskanperunat
- avattu rankanperunapussi
- sienet rasiassa (käytetty pannulla ennen pakastusta)
- avattu rehupussi (esim keittojuurekset)
.....

Pakasteessa on paljon herkkuja, mutta päiväyksistä ei yleensä tietoakaan. Nykyään yritän merkata tussilla päivän ennen pakastusta.

Kommentit (3)

Vierailija

Pakastimeni kannessa on kaavio jossa on suositusajat. Se sympolit ovat hankalia tulkita.
Kokemusperäisesti sanoisin että lihalle ja kalalle 3 kk. Muut 6-12 kk.
Laatu kärsii ajan myötä. Muuta niille ei oikeastaan tapahdu. Söin kaksi vuotta vanhoja mustikoita keväällä.

Vierailija

Kiitos. Muisti on lyhyempi, kuin norsulla.

Milloinkahan elintarvikepakkauksiin saadaan halpa siru, joka ilmoittaa todellisen kunnon?

PS. Talvella tekemäni kuivaliha on edelleen syömäkelpoista. Säilytys paperipussissa kuivakaapissa. Nakkasin kaapin perukoille muutaman "silica gel" pussin jostain elektroniikkapaketista... tuskin ainakaan huonontaa kuivatavaran säilyvyyttä.

Uusimmat

Suosituimmat