Seuraa 
Viestejä45973

Hauskuuttaa absolutistiakin, kun raju ravintolaketjuuntuminen näyttäyttyy oudolla tavalla. Ainakin täällä Lapissa.

Onko Suomen alkoholin anniskelulakia muutettu niin, ettei anniskelurajoista (ravitsemusliikkeiden aukioloajoista) päätä alueen maaherra?

Serkku, tai ei.

Minäkin muutan Ouluun ja Tallinnaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Kirjoitin edellisen myös siksi, että täällä Lapissa "ravintoloitsija" voi sulkea "anniskelupaikkansa", milloin tahtoo, jos hän katsoo, että tällä "juoppomäärällä" "sepe" ei rikastu tarpeeksi. Tällöin ei vedota alkoholilakiin, vaan ravintolaketjun omistajan kilpailukykyyn.

Ostakaa täältä halvalla kulttuuriasiamies, maaherra ja se yksi anniskeluravintoloiden omistaja, jos saksalainen autotehdas antaa luvan, pliis.

Täällä on hurlja mainung.

En ole tosin käynyt ravintoloissa missään päin Suomea aikoihin, mutta olisin utelias kuulemaan, onko muuaallakin kuin täällä Lapissa "ravintolakulttuuri" "kansainvälistynyt" tähän "asiakas on paha, jos niitä ei ole tarpeeksi, ja ne eivät maksa reilusti "Sepen" osuutta" -suuntaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monologi on tylsää, mutta mieleeni tulee ne ajat, jolloin asiakas oli rikollinen ja pahaa tekemässä, kun ravintolassa kävi.

Kenties Suomessa myönnettiin liikaa anniskeluoikeuksia jossain vaiheessa, mutta nyt tämä "mannermaistuminen" muistuttaa enemmän rakkaan Neuvostoliiton ravintolakulttuuria, kuin samoihin aikoihin Suomessa vallinnutta, jossain määrin asiakaslähtöistä yhdessäryyppäämistä.

Aloitan tukimukseni kohta kotiseutuni "kuppiloissa" ja tarkastan siellä onko "sepe" muuallakin stailannut itsellensä monopolin.

Kotiseutuni maaherra ei myöskään näytä olevan tietoinen oikeuksistaan ravintoloiden aukioloaikojen määräämisessä. Siellä en tosin ole huomannut tätä "me serkut hoidamme juopot"- ilmiötä.

Voin olla väärässä alkoholilain nykysäännöistä, mutta valistakaa.

Muistan hyvin tapauksen, jolloin Suomen valtioneuvoston vieraana oli Neuvostoliiton korkeaa johtoa. Heidän junansa lähti puolelta päivin ja isäntien oli soitettava Uudenmaan maaherralle, jolta puhelinsoitolla heltisikin lupa tarjota vieraille ja tietenkin myös isännille vodkapaukut ennen kuin Turun Tuomiokirkon kello löi luvallisen väkevien tarjoiluajan alkaneen.

Muistaakseni po. ravintolan omistaja ei ollut "sepe".

Heh.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat