Seuraa 
Viestejä45973

Australia on mielenkiintoisessa tilanteessa. NS "alkuperäiset Australialaiset" valittavat maahanmuuttajien tulvaa samaan aikaan kun Aborginaalit ovat aloittaneet rajun taistelun vanhojen maidensa puolesta. Kaikki kaikkia vastaan

http://news.yahoo.com/s/afp/20060921/wl ... N1YmNhdA--

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Tilanne ei ole uusi, vaan niinkuin artikelissakin mainittiin vajaa kaksisataa vuotta vaikuttanut "kehittyneempi" kulttuuri on jo onnistunut tuhoamaan lähes täysin sen "alikehittyneen" kulttuurin, mikä on yli 40 000 vuotta vanhaa. Esko Valtaoja viittaa eräässä teoksessaan kauniisti aboriginaalien kulttuuriin. En jaksa kaivaa sitä esiin.

Ongelmahan on siinä, ettei yhdelläkään alkuperäiskansoista ollut maanomistuskäsitettä. Kehittyneempi kulttuuri voi toimia vain maan omistamisen kautta. Sama ristiriita on myös Suomessa. Tosin alkoholiongelma ei ole päässyt pilaamaan saamelaisvähemmistön kulttuuria. Jokainen saa itse päätellä kuinka suuri merkitys sittenkin oli vahvalla ja pakkosyötetyllä kristinuskolla. Itse en ole pätevä arvioimaan sitä.

On kuitenkin esimerkkejä myös siitä, että alkoholisoituminen voidaan välttää alkuperäiskansoissa ilman minkään uuden uskonnon pakkosyöttöä.

Hassu tilanne. Teknisesti ottaenhan Anglosaksit olivat valloittajia alusta alkaen. Jos he nyt vaikka huomenna häviäsivät kokonaan olemasta niin veikkaan, ettei maailma tuota ainakaan kovin kauaa surisi Kyllä noiden ihmisten pitäisi jonkin verran ottaa vastuutta sekä omista että esi-isiensä tekemisistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat