Seuraa 
Viestejä45973
Hesari

Lihavuuden hoidon uudenlainen lääke Suomessa

Vyötärölihavuuden hoitoon on kehitetty uudella tavalla toimiva lääke. Se vaikuttaa vähentämällä ruokahalua ja muuttamalla rasvakudokseen ja maksan toimintaa.

Lääkkeen vaikuttava aine on rimonabantti. Sitä käyttäneiden tutkimuspotilaiden paino laski 4 - 5 kiloa noin vuoden aikana. He kaikki olivat myös muuttaneet elämäntapojaan eli vähentäneet ruuan määrää ja alkaneet liikkua enemmän. Laihdutuslääkkeen vaikutuksia ilman potilaan elämäntapamuutosta ei tunneta.

Hoito maksaa 3,46 euroa päivässä. Jos potilaalla on verenpaine- tai kolesterolilääkitys, uusi lihavuuteen vaikuttava lääke ei niitä korvaa. Reseptilääke on jo Suomen markkinoilla.


http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Liha ... enlainen+lääke+Suomessa/1135221785053

(En saa tuota linkkiä toimaan mitenkään, ilmeisesti johtuu sen sisältämistä ä-kirjaimista, joten kopsatkaa se osoiteriville, jos haluatte vakuuttua, että Hesari todella kirjoittaa tuollaista pskaa!)

Hiljennymme miettimään: "..tutkimuspotilaiden paino laski 4 - 5 kiloa noin vuoden aikana. He kaikki olivat myös muuttaneet elämäntapojaan eli vähentäneet ruuan määrää ja alkaneet liikkua enemmän."

He olivat muuttaneet elämäntapojaan ja vähentäneet ruuan määrä. Liikkuivatkin penteleet enemmän!

Ja: Laihdutuslääkkeen vaikutuksia ilman potilaan elämäntapamuutosta ei tunneta.

Ja laihtuivat vain 4-5 kiloa vuodessa!

Hoito maksaa 3,46 euroa päivässä! (On muuten 1262,9 euroa vuodessa! (lähes kuukauden keskinettopalkka Suomemme maassa))

Ei helvata, jos muuttaa ruokavaliotaan ja ostaa vähemmän sitä halpaa rasvaista lihottavaa ruokaa ja käyttää tuon noin 4 euroa vihanneksiin ja muihin terveellisempiin ruoka-aineisiin, niin taatusti laihtuu ilman mitään lääkettäkin!

Missä on se keksintö? Myydään kalkkitapletteja kovalla hinnalla (4 euroo per päivä), muutetaan elämäntavat ja väitetään, että se kaikki johtuu niistä neljän euron tabuista!

Hei haloo! Herätkää!

  • ylös 1
  • alas 1

Sivut

Kommentit (35)

Rasvansitojalääkkeet ovat mahdollisia (tympeän ripulin kera), samoin ruokahaluun vaikuttavat. Kuidunsaantikin laihduttaa, mutta sikäli kuin tiedän rasvanpolttajalääke ei nykyisiin fysiikanlakeihin oikein sovi.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42650

Ei tuollaisilla "lääkkeillä" ole tarkoituskaan myydä kuin psykologista hyvänolontunnetta. Suurin osa huonoilla elämäntavoilla eläjistä kärsii jossakin määrin huonosta omastatunnosta. Tuollainen lääke on vaivaton keino pettää itseään uskomaan, että on tehnyt jotain hyvinvoinnilleen. Sellainen hinta, joka tuntuu normaali-ihmisen budjetissa, mutta ei ole liian kallis, vain lisää psykologista vaikutusta. Lääketehtaille se tietää helppoa rahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nukkumatti
He olivat muuttaneet elämäntapojaan ja vähentäneet ruuan määrä.Tuo kahdella sanalla kuvailtu laihdutuskuuri "syö vähemmän" on maailman yksinkertaisin (sekä halvin) ja sillä on lisäksi se hämmästyttävä lisäominaisuus että se todella toimii.

Jos suurinta osaa ylipainoisista on uskominen, niin he eivät syö koskaan mitään, mutta silti lihovat. Heidän autonsakin ovat varmaan sellaisia ihmevehkeitä, että niitä ei tankata ikinä, mutta silti bensa ei lopu tai edes vähene.

Nukkumatti
Hoito maksaa 3,46 euroa päivässä! (On muuten 1262,9 euroa vuodessa! (lähes kuukauden keskinettopalkka Suomemme maassa))

Tämä taas herättää jälleen kerran henkiin kuuluisan kysymyksen "onko moraalisesti oikein antaa tyhmien pitää rahansa".

Olen jo yhdelle potilaalle kirjoittanut Acompliaa, katsotaan mitä tuloksia saan.

******************

Keskivartalolihavuuden hoitoon on luvassa uudenlainen lääke. ( on nyt Suomen markkinoilla, saapui tukkuun viime perjantaina ja nyt on saatavissa kaikista apteekeista)

Rimonabant on ensimmäinen selektiivinen kannabinoidireseptorin salpaaja, joka puree laardiin kahdelta kulmalta. Toisaalta lääke vähentää endokannabinoidijärjestelmän säätelemää ruokahalua, sairaalloista nälkää ja ylensyöntiä, toisaalta kiihdyttää rasva- ja sokeriaineenvaihduntaa nostamalla kehon adiponektiinitasoa.

Suomalaisprofessori on sitä mieltä, että rimonabant voi olla uusi ase taistelussa kansansairauksia vastaan. Metabolisen oireyhtymän potilaita hoidetaan verenpainelääkkeillä ja statiineilla, mutta tehokkaista laihdutuslääkkeistä ja etenkin viskeraalirasvan poistajista on ollut pulaa.

- Kakkostyypin diabetes on tässä se lihavia suomalaisia uhkaava suuri peikko. Nyt näyttää siltä, että ensimmäistä kertaa saadaan lääkkeellinen mahdollisuus vastustaa sairauden uhkaa. En tiedä, onko käänteentekevä tai mullistava tästä lääkkeestä liian paljon sanottu, mutta selkeä edistysaskel se keskivartalolihavuuden hoidossa tulee olemaan, professori Markku Savolainen OYS:sta sanoo.

Rimonabantin on määrä tulla markkinoille ensi vuonna. Noin 6 600 potilaan tutkimuksissa rimonabant vähensi eräitä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä tilastollisesti merkittävästi.

- 20 milligramman annoksella rimonabant pienensi vyötärön ympärysmittaa 7,5 senttiä plasebon 3,4 senttiin verrattuna. Paino putosi yli 5 prosenttia kaikkiaan 59,7 prosentilla koeryhmäläisistä, kun kontrolliryhmässä vain 23,4. Kolmannes rimonabant-potilaista pudotti lähtöpainostaan 10 prosenttia. RIO-Europe-tutkimuksen kaikki potilaat ohjeistettiin myös liikkumaan.

HDL nousi kolmanneksen

Professorin mukaan lihavuuden lääkehoitoon pitäisi ryhtyä kokonaisriskin perusteella. Hänen mielestään vakavien kansansairauksien lääkkeellinen ehkäisy ylipainoisilla ison riskin potilailla kannattaisi, vaikka pelkkä painoindeksi ei näyttäisi sairaalloista.

- Korkea verenpaine, omenalihavuus ja korkea kolesteroli voisivat tulevaisuudessa olla rimonabant-hoidon paikka. Viidenkin kilon laihtuminen ehkäisee jo esimerkiksi diabeteksen puhkeamista. Rimonabantia voisi tietääkseni käyttää yhteisvaikutuksitta myös verenpainelääkkeiden ja statiinien kanssa ¿ niitä korvaavaksi lääkkeeksi rimonabantista ei suoraan ole.

Potilastutkimuksissa laihdutuslääke nosti hyvän kolesterolin tasoa reilut 28 prosenttia, sen sijaan LDL ei laskenut plaseboon nähden tilastollisesti merkittävästi. Huonon kolesterolin partikkelit kuitenkin suurenivat, eli muuttuivat verisuonten kannalta vähemmän vaaralliseksi.

- Verenpainelääkkeitä ja statiineja siis tarvitaan jatkossakin, rimonabant on kuitenkin tulossa siihen kolmanneksi vähentämään kehon ylimääräistä rasvaa ja nostamaan HDL:ää. Lääkkeellä näyttää olevan yhtälainen sydän- ja verisuonitaudin riskiä vähentävä tekijänsä kuin laihtumisella korkeaan verenpaineeseen. On laskettu, että jos 400 000 verenpainelääkittyä laihduttaisi, jopa 100 000 voisi päästä lääkkeestään.

Professorin mukaan kestää silti aikansa, ennen kuin rimonabant voisi näyttää kyntensä koko kansan lääkkeenä. Käyttöä säätelevät myös hinta ja lääkekorvausluokka.

- Uuden lääkkeen kanssa on aina pakko mennä hitaasti eteenpäin.

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=1 ... u-20092006

Neutroni
Ei tuollaisilla "lääkkeillä" ole tarkoituskaan myydä kuin psykologista hyvänolontunnetta. Suurin osa huonoilla elämäntavoilla eläjistä kärsii jossakin määrin huonosta omastatunnosta. Tuollainen lääke on vaivaton keino pettää itseään uskomaan, että on tehnyt jotain hyvinvoinnilleen. Sellainen hinta, joka tuntuu normaali-ihmisen budjetissa, mutta ei ole liian kallis, vain lisää psykologista vaikutusta. Lääketehtaille se tietää helppoa rahaa.

Rimonabanti ei aiheuta hyvänolon tunnetta, päin vastoin, voi laskea mielialaa. Depressio onkin vasta-aihe.

MD
Olen jo yhdelle potilaalle kirjoittanut Acompliaa, katsotaan mitä tuloksia saan.

Minkälaista ohjeistusta potilas muuten saa tällaisen lääkemääräyksen yhteydessä? Tällaisia lääkkeitä käytettäneen vain poikkeustapauksissa? Kaikkein paras keino olisi varmasti pieni elämäntapamuutos ravinnon suhteen, mutta sitä ei kovin moni tunnu pystyvän tekemään.

Omien kokemusteni mukaan monet huomattavasti ylipainoiset valittavat painonsa syyksi sitä, että eivät pääse kunnolla liikkumaan jonkin vaivan takia. Toisaalta olen lukenut, että laihdutuksessa pääpaino on ravinnolla eikä liikunnalla. Tämän voi todeta itsekin sykemittarin kanssa metsässä juostessa. Puolitoista tuntia kohtuullisen rivakkaa liikuntaa polttaa energiaa suunnilleen sen verran, mitä saa sadasta grammasta suklaata. Joten liikunta ei ole hyvä keino laihduttaa ellei liiku todella paljon. Ja liikunta herättää sitten ruokahalun...

Rotilta on jo pystytty kytkemään lihavuusgeeni pois ja kohta tämä tulee ihmisiin. Sen avulla voi syödä tosi paljon ja olla hyvässä kunnossa. Tämän avulla myös elinikä kasvaa 20-25%.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Lääketehtaat tarvitsevat kaiken apumme selviytyäkseen hintakartellisakoistaan ja lahjontakuluistaan. Nyt kaikki laihdutuslääkettä ostamaan niin suklaakakkukin maistuu paremmalta kun sitä voi syödä hyvällä omallatunnolla.

tm
Tämän voi todeta itsekin sykemittarin kanssa metsässä juostessa. Puolitoista tuntia kohtuullisen rivakkaa liikuntaa polttaa energiaa suunnilleen sen verran, mitä saa sadasta grammasta suklaata. Joten liikunta ei ole hyvä keino laihduttaa ellei liiku todella paljon. Ja liikunta herättää sitten ruokahalun...

Haloo. Uskomatonta roskaa. Paljokohan oikein painat?

Pistähän tuonne painosi ja juoksumatkasi, niin näet hieman realistisempia lukuja. http://ffp.uku.fi/cgi-bin/energynet03/e ... 0fef94a13b

12km/h juoksulla kuluttaa sadan gramman suklaan energiat eli viitisensataa kilokaloria puolessatoista tunnissa, jos painaa n. 25kg. Silloin ei varmaan ole paljon huolta ylipainosta vai mitä Esim. 80kg ihminen kuluttaa vastaavalla vauhdilla n. 1500kcal.

Sitäpaitsi jos laihduttaa, niin ei ehkä kannata syödä suklaata.

Andy
tm
Tämän voi todeta itsekin sykemittarin kanssa metsässä juostessa. Puolitoista tuntia kohtuullisen rivakkaa liikuntaa polttaa energiaa suunnilleen sen verran, mitä saa sadasta grammasta suklaata. Joten liikunta ei ole hyvä keino laihduttaa ellei liiku todella paljon. Ja liikunta herättää sitten ruokahalun...Haloo. Uskomatonta roskaa. Paljokohan oikein painat?

Pistähän tuonne painosi ja juoksumatkasi, niin näet hieman realistisempia lukuja. http://ffp.uku.fi/cgi-bin/energynet03/e ... 0fef94a13b

Tarkistin! Hyvä linkki muuten. Pistänpäs linkkikokoelmaan!

No niin. Suklaalevyn (piti oikein ostaa, että pääsin tarkistamaan) pakkauksessa sanotaan, että suklaassa on energiaa 510 kcal/100g. Tuo laskuri kertoi, että kulutukseni suunnistaessani puolitoistatuntia on noin 642.6 kcal. Eli ei siis niinkään uskomatonta soopaa, vaikka muistini hiukan petti. 100 gr suklaata riittää siis noin tunnin ja vartin juoksenteluun metsässä.

Tuossa meikäläisen sykemittarissa täytyy syöttää ikä, paino ja sukupuoli, jonka perusteella se arvioi energiankulutusta.

Sitten ihan mielenkiinnosta. Oletetaan, että henkilö painaa 130 kg, kävelee rauhallisesti (koska ei kovempaa huonon kuntonsa takia pysty) 4 km/h kolmen tunnin ajan. Hän kuluttaa tuon laskurin mukaan energiaa lenkillään huikeat 1230 kcal eli saman verran kuin saa reilusta suklaalevyllisestä energiaa.

Liikunta ei todellakaan ole oikea tapa laihduttaa, vaan pikemminkin pitäisi kiinnittää huomionsa siihen, mitä syö. Ihmiset saavat uskomattoman määrän energiaa välipaloista, joita napsivat aina jääkaapin ohittaessaan.

Lihominen on sitten vielä salakavalaa. Kun ihminen aloittaa nelikymppisenä lihomisen tahtiin kaksi kiloa/vuosi, niin hänestä kehittyy eläkeikään mennessä melkoinen vonkale.

MD
Olen jo yhdelle potilaalle kirjoittanut Acompliaa, katsotaan mitä tuloksia saan.

******************

Keskivartalolihavuuden hoitoon on luvassa uudenlainen lääke. ( on nyt Suomen markkinoilla, saapui tukkuun viime perjantaina ja nyt on saatavissa kaikista apteekeista)

Rimonabant on ensimmäinen selektiivinen kannabinoidireseptorin salpaaja, joka puree laardiin kahdelta kulmalta. Toisaalta lääke vähentää endokannabinoidijärjestelmän säätelemää ruokahalua, sairaalloista nälkää ja ylensyöntiä, toisaalta kiihdyttää rasva- ja sokeriaineenvaihduntaa nostamalla kehon adiponektiinitasoa.

Suomalaisprofessori on sitä mieltä, että rimonabant voi olla uusi ase taistelussa kansansairauksia vastaan. Metabolisen oireyhtymän potilaita hoidetaan verenpainelääkkeillä ja statiineilla, mutta tehokkaista laihdutuslääkkeistä ja etenkin viskeraalirasvan poistajista on ollut pulaa.

- Kakkostyypin diabetes on tässä se lihavia suomalaisia uhkaava suuri peikko. Nyt näyttää siltä, että ensimmäistä kertaa saadaan lääkkeellinen mahdollisuus vastustaa sairauden uhkaa. En tiedä, onko käänteentekevä tai mullistava tästä lääkkeestä liian paljon sanottu, mutta selkeä edistysaskel se keskivartalolihavuuden hoidossa tulee olemaan, professori Markku Savolainen OYS:sta sanoo.

Rimonabantin on määrä tulla markkinoille ensi vuonna. Noin 6 600 potilaan tutkimuksissa rimonabant vähensi eräitä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä tilastollisesti merkittävästi.

- 20 milligramman annoksella rimonabant pienensi vyötärön ympärysmittaa 7,5 senttiä plasebon 3,4 senttiin verrattuna. Paino putosi yli 5 prosenttia kaikkiaan 59,7 prosentilla koeryhmäläisistä, kun kontrolliryhmässä vain 23,4. Kolmannes rimonabant-potilaista pudotti lähtöpainostaan 10 prosenttia. RIO-Europe-tutkimuksen kaikki potilaat ohjeistettiin myös liikkumaan.

HDL nousi kolmanneksen

Professorin mukaan lihavuuden lääkehoitoon pitäisi ryhtyä kokonaisriskin perusteella. Hänen mielestään vakavien kansansairauksien lääkkeellinen ehkäisy ylipainoisilla ison riskin potilailla kannattaisi, vaikka pelkkä painoindeksi ei näyttäisi sairaalloista.

- Korkea verenpaine, omenalihavuus ja korkea kolesteroli voisivat tulevaisuudessa olla rimonabant-hoidon paikka. Viidenkin kilon laihtuminen ehkäisee jo esimerkiksi diabeteksen puhkeamista. Rimonabantia voisi tietääkseni käyttää yhteisvaikutuksitta myös verenpainelääkkeiden ja statiinien kanssa ¿ niitä korvaavaksi lääkkeeksi rimonabantista ei suoraan ole.

Potilastutkimuksissa laihdutuslääke nosti hyvän kolesterolin tasoa reilut 28 prosenttia, sen sijaan LDL ei laskenut plaseboon nähden tilastollisesti merkittävästi. Huonon kolesterolin partikkelit kuitenkin suurenivat, eli muuttuivat verisuonten kannalta vähemmän vaaralliseksi.

- Verenpainelääkkeitä ja statiineja siis tarvitaan jatkossakin, rimonabant on kuitenkin tulossa siihen kolmanneksi vähentämään kehon ylimääräistä rasvaa ja nostamaan HDL:ää. Lääkkeellä näyttää olevan yhtälainen sydän- ja verisuonitaudin riskiä vähentävä tekijänsä kuin laihtumisella korkeaan verenpaineeseen. On laskettu, että jos 400 000 verenpainelääkittyä laihduttaisi, jopa 100 000 voisi päästä lääkkeestään.

Professorin mukaan kestää silti aikansa, ennen kuin rimonabant voisi näyttää kyntensä koko kansan lääkkeenä. Käyttöä säätelevät myös hinta ja lääkekorvausluokka.

- Uuden lääkkeen kanssa on aina pakko mennä hitaasti eteenpäin.

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=1 ... u-20092006

Jos tuo todella kiihdyttää sokeri ja rasva aineenvaihduntaa niin miten paljon ruumiinlämpö nousee sitä käytettäessä. Katalyysihän ei vaikuta enthalpiaan. Vai onko ruumiinlämmön nousulle jokin ihme kiertämistapa???

Toope
Seuraa 
Viestejä30660
Snipu
Nukkumatti
He olivat muuttaneet elämäntapojaan ja vähentäneet ruuan määrä.Tuo kahdella sanalla kuvailtu laihdutuskuuri "syö vähemmän" on maailman yksinkertaisin (sekä halvin) ja sillä on lisäksi se hämmästyttävä lisäominaisuus että se todella toimii.

Jos suurinta osaa ylipainoisista on uskominen, niin he eivät syö koskaan mitään, mutta silti lihovat. Heidän autonsakin ovat varmaan sellaisia ihmevehkeitä, että niitä ei tankata ikinä, mutta silti bensa ei lopu tai edes vähene.

Nukkumatti
Hoito maksaa 3,46 euroa päivässä! (On muuten 1262,9 euroa vuodessa! (lähes kuukauden keskinettopalkka Suomemme maassa))Tämä taas herättää jälleen kerran henkiin kuuluisan kysymyksen "onko moraalisesti oikein antaa tyhmien pitää rahansa".

Niinpä. En minäkään enää viitsi kävellä töihin. Sehän vie aikaa lähes tunnin joka päivä. En taida viitsiä enää kulkea töissä portaita, hissitkin löytyvät rakennuksesta. Ruoankin saa hampurilaisbaareista ja pizzerioista helpommin. Mutta ei väliä, alle neljä euroa päivässä ja pysyn laihana.

Useimpien ihmisten kohdalla lihavuus on itseaiheutettua, lähinnä laiskuudesta ja hyvän olon tavoittelusta johtuvaa.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

tm
Tuo laskuri kertoi, että kulutukseni suunnistaessani puolitoistatuntia on noin 642.6 kcal. Eli ei siis niinkään uskomatonta soopaa, vaikka muistini hiukan petti. 100 gr suklaata riittää siis noin tunnin ja vartin juoksenteluun metsässä.

Ja kuinkahan pitkän radan ehkä kiersit puolessatoista tunnissa? Reipasta juoksuvauhtia sinun olisi pitänyt edetä n. 18 kilometriä.

Tietty se kulutus on pienempää, jos välillä pysähtelee lukemaan karttaa tai kävelee, mutta silloin ei enää olekaan kyseessä reipas juoksu.

Andy
tm
Tuo laskuri kertoi, että kulutukseni suunnistaessani puolitoistatuntia on noin 642.6 kcal. Eli ei siis niinkään uskomatonta soopaa, vaikka muistini hiukan petti. 100 gr suklaata riittää siis noin tunnin ja vartin juoksenteluun metsässä.Ja kuinkahan pitkän radan ehkä kiersit puolessatoista tunnissa? Reipasta juoksuvauhtia sinun olisi pitänyt edetä n. 18 kilometriä.

Tietty se kulutus on pienempää, jos välillä pysähtelee lukemaan karttaa tai kävelee, mutta silloin ei enää olekaan kyseessä reipas juoksu.

Kyllä tuo aika reipasta liikuntaa on. Et ole tainnut pahemmin suunnistaa? Tai jos tuolla vauhdilla suunnistat (18 km/1,5h), niin taidatkin sitten olla joku näistä huippusuunnistajista? Ja maailmanmestari. Kysymys on aivan toisesta kuin maantiellä juoksussa. Joskus menee kuuden kilometrin (linnuntietä) rataan aikaa liki puolitoistatuntia. Joskus sen voi päästä alle tunnissa. Eli tuo minun vauhtini on kävelyä/juoksua sekaisin. Huippusuunnistajat ovat sitten erikseen. He pääsevät jopa alle 7 minuutin kilometrivauhteihin (ja lujempaakin).

Viimeksi kiersin kävellen 3,8 km:n radan aikaan 1.20. Hiki tuli. Eikä yhtään pummia. Toisenlaisessa maastossa kiersin niinikään kävellen reilun kolmen kilometrin radan noin 45 minuutissa. Maastokin siis vaikuttaa.

Mutta yhä edelleen väitän, että pelkällä liikunnalla on vaikea laihduttaa. Laihduttamisessa pääpaino on ravinnossa.

Ajatella, painoa 120 kg, kävelyä puolitoistatuntia (4km/h), suklaaksi muutettuna kulutus on vain hiukan yli 100g. No, sama heppu juoksee - kuntoonsa nähden hiukan liiankin lujaa - peräti 6 min/km. Enkä usko, että juoksee kolmea kilometriä pidempään. Hiki tulee ja on kovasti tehty työtä. Kulutus alle 100g suklaata.

Sitä minä en vaan käsitä, miten nämä yli-ylipainoiset ylipäätään pystyvät juoksemaan, kun eivät kokemusteni mukaan pysty hengästymättä pientäkään mäkeä kävelemään ylöspäin. Eivätkä pystykään, kun on selkä/jalka tms kipeä, josta syystä sitä painoa vaan tuppaa tulemaan koko ajan lisää. "Oletkos ajatellut, että syöminn vaikuttaisi mitään siihen painon lisääntymiseen?" "Enhän minä syö paljon mitään."

Ruokailupäiväkirjan pitäminen on monelle paljastanut totuuden tuosta "paljon mistään". Sen jälkeen, kun on saatu syöminen hallintaan, on painokin alkanut pudota. Ja sopiva määrä liikuntaa siinä ohessa tekee mielen vireäksi ja olon terveemmäksi.

EDIT (hiukan hiusten halontaa): "Kohtuullisen rivakka liikunta" on muuten sinun mielessäsi kääntynyt reippaaksi juoksuksi. Reippaalla juoksuvauhdilla 18 km on mielestäni aika rankkaa liikuntaa, johon tuskin kovin moni tämänkään palstan lukija pystyy.

Älkää takertuko pilkkuihin: yksikään laihdutuslääke ei ole tarkoitettu itsestään laihduttamaan, vaan laihdutuksen tueksi.

Acomplia on tarkoitettu VLCD -dieetin tueksi eli very low calory diet.

Ei ole olemassa laihdutuslääkettä, joka laihduttaisi ilman elintapamuutoksia.
Jos tuomitsette laihdutusvalmisteet, tuomitsette samalla nikotiinivalmisteet tupakasta eroon pääsyssä.

Potilaani: hänellä on RR-tauti, lipidit koholla. Viimeinen pisara, joka hänet herätti, oli, kun verensokerikin nousi ja diabetes on jo todellinen uhka.

Tietenkin kaikki ylipainoiset saavat ohjeistusta; liikunta ja ravinto. Mutta monet tarvitsevat silti jotain lisäpontta. Täällä moni kuvittelee, että laihdutus on simsalabim- juttu. Jos olisi, meillä ei olisi ylipainoisia. Kukaan ei halua vapaaehtoisesti olla ylipainoinen!!!

Lukijat täällä eivät yleensä viitsi klikata annettuja linkkejä, mikä on tosi turhauttavaa. Kaikki pitäisi saada valmiiksi pureskeltuna, mieluummin jopa jo entsymaattisesti hajoitettuna, ettei omia aivoja tarvitse yhtään käyttää.

****************
ACOMPLIA (Rec)

Farmakodynamiikka

Farmakoterapeuttinen ryhmä: {ryhmä ei vielä määritelty}, ATC-koodi: {koodi}

Rimonabantti on selektiivinen kannabinoidi-1 (CB1) -reseptorin antagonisti, joka estää kannabinoidiagonistien vaikutuksia in vitro ja in vivo.

Endokannabinoidijärjestelmä on aivoissa ja perifeerisissä kudoksissa (mukaan lukien rasvasolut) toimiva fysiologinen järjestelmä, joka vaikuttaa energiatasapainoon, glukoosin ja rasvojen aineenvaihduntaan ja painoon. Mesolimbisen järjestelmän neuronien välityksellä se säätelee erittäin maukkaiden, makeiden tai rasvaisten, ruokien syömistä.

Edit: menevät jo kirjaimet ja rasvat sekaisin:
VLDL = very low density lipoprotein
VLCD = very low calory diet

Paras keino laihtumiseen on: ostat koko Visa-luotolla kirjoja, levyjä ja leffalippuja. Sitten kun on ruokaan enää 2 euroa/päivä, alat käyttää ostamiasi hyödykkeitä: aika kuluu muutenkin kuin syöden, kun on pakko.

PS. Vinkki perustuu osin omaan kokemukseen

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42650
Skitsorusina
Vai onko ruumiinlämmön nousulle jokin ihme kiertämistapa???

On. Hikoilu.

Ei ruumiinlämpö siitäkään merkittävästi nouse, jos ihminen moninkertaistaa lepoenergiankulutuksensa raskaassa ruumiillisessa rasituksessa.

tm
Kyllä tuo aika reipasta liikuntaa on. Et ole tainnut pahemmin suunnistaa? Tai jos tuolla vauhdilla suunnistat (18 km/1,5h), niin taidatkin sitten olla joku näistä huippusuunnistajista? Ja maailmanmestari. Kysymys on aivan toisesta kuin maantiellä juoksussa. Joskus menee kuuden kilometrin (linnuntietä) rataan aikaa liki puolitoistatuntia. Joskus sen voi päästä alle tunnissa. Eli tuo minun vauhtini on kävelyä/juoksua sekaisin.
...
EDIT (hiukan hiusten halontaa): "Kohtuullisen rivakka liikunta" on muuten sinun mielessäsi kääntynyt reippaaksi juoksuksi. Reippaalla juoksuvauhdilla 18 km on mielestäni aika rankkaa liikuntaa, johon tuskin kovin moni tämänkään palstan lukija pystyy.

Okei. Jos käsityksesi rivakasta liikunnasta on osittain kävelyä, niin en suinkaan ihmettele, ettet usko liikunnan pudottavan painoa. Ei se kävely tietenkään pudotakaan, vaan sitä liikuntaa on oltava ihan eri mitassa. Jos vedät vaikkapa kymmenen kilometrin lenkin viiteenkymmeneen minuuttiin kuutena päivänä viikossa, niin kyllä varmaan alkaa paino tippumaan, kun syöminen on edes jossain määrin järjellisissä mitoissa.

Eri asia on sitten se, että useimmat ylipainoiset ovat niin huonossa kunnossa, etteivät pysty liikkumaan tarpeeksi, mutta tällöin vika on nimenomaan siinä huonossa kunnossa eikä siinä, ettei liikunta laihduttaisi.

3.8.06 aamupainoni on ollut 88,0kg ja tänään se oli 81,5kg ja syön ihan normaalisti. Rasvaprosentti on jossain ehkä seitsemän-kahdeksan hujakoilla. Ja tämä on saatu aikaan nimenomaan lisäämällä treenimääriä sekä koventamalla treeni-intensiteettiä.

Tietenkin aina pystyy syömään niin epäterveellisesti, että kaikkea ei saa kulutettua, mutta tämä on sitten pelkkää omaa tyhmyyttä. On ihan turha vertailla, paljonko liikuntaa tarvitaan suklaalevyn kuluttamiseen, kun ei niitä kukaan syö, jos vetää painoa. Vertaa mieluummin paljonko ruisleipää pitää syödä tuhannen kilokalorin lenkin kattamiseksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat