Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Näköjään tässä iän myötä tulee nukahtamisvaikeuksia. Olen kuitenkin huomannut että sateen ropinan tai takka/nuotiotulen rapsahtelun koen kovin rauhoittavaksi sekä unettavaksi.

Omituista kyllä; täydellinen hiljaisuus ei jotenkin tunnu hyvältä. En oikein osaa nukkua silloin.

Laitan mielelläni radion/tietsikan hiljaiselle soittamaan jotakin klassista tai jopa toistamaan sateen ääniä.

Voi kuulostaa naurettavalle. Kymmenen vuotta taapäin olisin itsekin ajatellut niin. Kuitenkin työni on sen verran epäsäännöllistä että jos lopetan työni illalla vaikkapa klo 21.00 ja tiedän että minun on oltava töissä taas aamulla klo 07.00 niin nukahtamisesta alkaa tulla ylivoimainen este.

Sängyssä pyöriminen alkaa silloin olla "väkisinmakaamista" ja kelloon vilkuilua. Nukahtamislääkkeisiin taas en mielelläni turvautuisi koska epäilen että jos niitä käyttää pitempään niin ajan mittaan joutuisi turvautumaan aina vain vahvempiin lääkkeisiin eikä kierteestä tulisi loppua.

Mitenkäs muilla?

Sivut

Kommentit (20)

Myöskin ambient-tyyppisen musiikin soittaminen saattaa joskus täysin lamaannuttaa meikäläisen. En millään tahtoisi mainostaa, mutta käykääpä kattomassa bluemars.org ja sieltä kohta cryosleep. Nukahtaa varmasti!!

RayGlow
Myöskin ambient-tyyppisen musiikin soittaminen saattaa joskus täysin lamaannuttaa meikäläisen. En millään tahtoisi mainostaa, mutta käykääpä kattomassa bluemars.org ja sieltä kohta cryosleep.

Kiitos. Käyn kyllä. Enkä pahastuisi muistakaan univinkeistä.

öitä...

minä nukahdan kuunnelmiin...
täydellinen hiljaisuus saa minut valvomaan
piinallisen pitkään..
en nukahda jos ei kuulu jotain mihin voin keskittyä...

musiikkia en voi kuunnella koska
keskityn siihen liikaa...

onneksi on kuuntelu kirjat...
ja knalli ja sateenvarjot...

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Sama, lukuun ottamatta liiallista kuumuutta aina silloin tällöin.

Silloinkin uni on yleensä katkeamatonta kun alkuun päästään.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Minun univinkkini on ottaa kemian oppikirja ja ruveta lukemaan. Uni tulee taatusti. Suosittelisin Balthasarillekin jotakin puuduttavaa kirjaa.

Hiljaisuus ja pimeys aiheuttaa jonkinasteisen sensorisen deprivaatiotilan, näkö- ja kuuloaisti eivät saa mitään ärsykkeitä. Sensorista deprivaatiota on käytetty mm. kidutuskeinona.

Sateen ropina ei kuulosta lainkaan naurettavalle.

Muistan kuinka rauhoittavaa oli lapsena nukahtaa sateen ropinaan peltikattoa vasten, ja piristävää herätä aamulla lintujen lauluun. Ja kuinka avoimesta ikkunasta tulvi kostean ruohikon ja kesän tuoksu, tai kuinka talvisin ikkunasta näkyi metsään hiljalleen putoilevat lumihiutaleet.

Nykyään nukahdan ulkona riehuvien känniläisten jollotukseen ja aamulla herään autojen pörinään ja rakennustyömaalta kuuluvaan kolinaan. Ikkunasta avautuu DDR-romantiikkaa huokuvaa harmaata asfalttiviidakkoa, joka loistaa kaupungin kelmeässä valossa. Talvisin näkymää piristää alijäähtynyt räntäsade, ja sohjoa kyntävät traktorit keltaisine vilkkuvaloineen.

Armitage
Ayla
Minä osaan/voin nukkua missä vain, koska vain. Ei ole vaikeuksia.Silmät kiinni 24h.

Ehei, useimmiten on silmät auki. Mutta ei ole nukkumisvaikeuksia. Ajalla ja paikalla ei ole mitään merkitystä. Uni tulee aina silloin kun haluan nukkua.

Käykös kateeksi?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat