Yrttien maku

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Osaako joku kertoa/selittää/kehittävästi pohtia, miksi kasveille, joita käytämme yrtteinä, on kehittynyt voimakkaan makuiset lehdet? Kukan meden ja marjat ja hedelmät ymmärrän, niillä on selvä tarkoitus, mutta mikä se tässä tapauksessa on? Onko maun tarkoitus olla liian voimakas tai paha, niin ettei kasvia syötäisi?

Kommentit (9)

Vierailija
ThaW
Osaako joku kertoa/selittää/kehittävästi pohtia, miksi kasveille, joita käytämme yrtteinä, on kehittynyt voimakkaan makuiset lehdet? Kukan meden ja marjat ja hedelmät ymmärrän, niillä on selvä tarkoitus, mutta mikä se tässä tapauksessa on? Onko maun tarkoitus olla liian voimakas tai paha, niin ettei kasvia syötäisi?
Kasvihan puolustautuu kehittämällä itseensä pahaa makua.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Tiettävästi ei ole olemassa luonnonlakia, jonka mukaan kaikella pitäisi välttämättä olla jokin erityinen tarkoitus. Eiväthän ne yrtit erityisen pahalta maistu, jos niitä laitetaan ruokaankin?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Käytämme yrteinä vain niitä erittäin harvoja kasveja, joiden maku meitä miellyttää. Eikä siitä huolimatta kaikki pidä kaikkien yrttien mauista.

Yrteissä on kuitenkin eteerisä öljyjä, joilla varmastikin on joku tarkoituksensa.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Voimakas tuoksu ainakin antaa kasvin pölytystä hoitaville eläimille helpon keinon löytää kasvi.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

salai
Seuraa 
Viestejä7264
Liittynyt17.3.2005

Mausteet on ihminen keksinyt oluen/viinin/viinan säilömiseksi ja sikunan maun peittämiseksi (suopursu, humala, anis, kataja, kumina ym.) tai pilaantuneen ruaan maun muuttamiseksi. Onneksi.

"Parsley sage rosemary and thyme"

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Vierailija

Luulin että on itsestäänselvää että paha maku liittyy oleellisesti myrkyllisyyteen. Mitä muuta funktiota sillä voisi olla? Siis ei niin että maku kehittyy pahaksi, vaan pahan maun aistiminen kehittyy siitä myrkyllisyydestä. Eikös tää ole ihan järkeenkäypää ja loogista?

Vierailija
Heksu
Tiettävästi ei ole olemassa luonnonlakia, jonka mukaan kaikella pitäisi välttämättä olla jokin erityinen tarkoitus. Eiväthän ne yrtit erityisen pahalta maistu, jos niitä laitetaan ruokaankin?



Eivät pieninä määrinä ihmiselle tietenkään pahalle maistu, mutta suurempina määrinä kerralla voimakas maku varmasti ajaa eläimet syömään jotain muuta. En tiedä luonnonlaista, mutta voimakas maku vaatii esim. eteerisiä öljyjä, niinkuin Volitas mainitsi, ja näiden kehittäminen ja tuottaminen varmasti vie kasvilta energiaa, joten uskon että joku tarkoitus maulla täytyy olla.

Herra Tohtori
Voimakas tuoksu ainakin antaa kasvin pölytystä hoitaville eläimille helpon keinon löytää kasvi.



Tämä on totta, mutta miksi maku on lehdissä?

Pringles
Luulin että on itsestäänselvää että paha maku liittyy oleellisesti myrkyllisyyteen. Mitä muuta funktiota sillä voisi olla? Siis ei niin että maku kehittyy pahaksi, vaan pahan maun aistiminen kehittyy siitä myrkyllisyydestä. Eikös tää ole ihan järkeenkäypää ja loogista?

Väitän että kaikki myrkyllinen ei maistu pahalta, eikä kaikki pahalta maisuva ole myrkyllistä. Loogista kyllä olisi, jos voimakas maku olisi kehittynyt hämäämään eläimiä luulemaan kasvia myrkylliseksi. Tähän ei tarvita luonnonlakia, vaan yksinkertaisesti yksilöt, joiden maku on varoittanut eläimiä myrkyllisyydestä, ovat selvinneet, kun toiset, miedomman makuiset yksilöt on syöty. Niinpä voimakkaamman makuiset yksilöt tuottavat enemmän jälkeläisiä.

Vierailija

Toleranssit tuntuvat noihin makuihin kehittyvän. Koitin syödä kiinalaisittain maustettua nuudelia ja pahaa oli. Miksi ne pitävät polttavan makuisesta ruuasta?

Vierailija
Pringles
Luulin että on itsestäänselvää että paha maku liittyy oleellisesti myrkyllisyyteen. Mitä muuta funktiota sillä voisi olla? Siis ei niin että maku kehittyy pahaksi, vaan pahan maun aistiminen kehittyy siitä myrkyllisyydestä. Eikös tää ole ihan järkeenkäypää ja loogista?

Juuri näin.

Onhan itsestään selvää, että kasvi, jonka lehdet palavat/räjähtävät/avautuvat sellaisia energia-aaltoja suussamme, että maistamme ne pahan makuisina, avautuvat/räjähtävät/palavat vatsassammekin ikävällä tavalla omaa elimistöämme ajatellen.

Toisaalta valkosipuli ei välttämättä avaudu/räjähdä mukavalla tavalla suussamme, mutta avautuukin ikäviä pöpöjä kohti mukavalla tavalla ajatellen omaa elimistöämme.

Savor

;):)

Uusimmat

Suosituimmat