Seuraa 
Viestejä45973

Hallitukselle luottamuslause eläkkeistä
22.09.2006

Hallitus sai perjantaina eduskunnalta odotetun luottamuslauseen eläkeläisten taloudellista asemaa koskevan välikysymyksen käsittelyn päätteeksi luvuin 95-73. Äänestyksestä oli poissa 31 kansanedustajaa.

Lähes kaikki oppositioryhmät tarjosivat omaa epäluottamusponttaan. Lopulliseen äänestykseen selvisi kokoomuksen esitys, jossa hallitusta moitittiin laiminlyönneistä eläkeläisten ostovoiman kehityksen turvaamisessa.

Välikysymyksen aloitteentekijän vasemmistoliiton ponnessa vaadittiin eläkeindeksien korjaamista ja 20 euron tasokorotusta kansaneläkkeisiin. Vihreät kiinnittivät huomiota pelkän kansaneläkkeen varassa elävien toimentuloon ja kristillisdemokraatit tuloerojen syvenemiseen.

Tiistaina käydyssä välikysymyskeskustelussa hallitus kiisti opposition syytökset eläkeläisten taloudellisen aseman kurjistumisesta. Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sd.) muistutti hallituksen kehittäneen lisäksi voimaperäisesti vanhusten palveluja.

Välikysymys oli Matti Vanhasen (kesk.) hallitukselle jo neljästoista. Edellisen tekivät kristillisdemokraatit huhtikuussa. Silloin aiheena oli vanhustenhoidon tila.

OIKEUSSANOMAT:

http://oikeussanomat.fi/oikeussanomat/i ... Itemid=164

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0016385214

tappajat
Kirjoittanut: katkeramies 13.5.2006 klo 22.28

Tuntuu siltä että terveydenhuolto Helsingin/Vantaan sairaaloissa on surkeata. Minusta tuntuu ettö isäni tapettiin Peijas-Rekolan sairaalaan. Hänellä oli lievä keuhkoahtauma ja hengitys vaikeuksien takia hän joutui menemään sairaalaan. Siellä hänet laitettiin suoraan hengityskoneeseen. Parin päivän päästä kun tilanne oli parempi ja tiedustelin, miksi ei putkea oteta kurkusta pois, jotta isäni voisi puhua, sanottiin että on niin hankalaa laittaa putki takaisin jos tarve tulee. 2 viikkoa meni ja tuli puhelu läheisille että tila on huonontunut. Menimme sairaalaan ja olimme sängyn vieressä, kaikki oli tasaista. Parin tunnin päästä kaikkia läheisiä pyydettiin poistumaan hetkeksi huoneesta. Meni noin 20 minuuttia ja hoitajat tulivat sanomaan että nyt on loppu lähellä. Hetken kuluttua isäni oli kuollut. Miksi meidät poistetiin huoneesta, siihen ei saatu koskaan kunnon selitystä. Kun isäni oli kuollut, hoitajat eivät antaneet yhtään aikaa omaisille olla kuolleen isäni vieressä, vaan ilmoitettiin että uusi potilas on jo tulossa ja teidän täytyy poistua ja ruumis viedään pois. Mitä tapahtui yllättäen noiden 20 minuutin aikan, jolloin isäni joutui siihen tilanteeseen että kuoli. Uskon että häntä "autetiin" kuolemaan, törkeätä.

Tädilleni sattui melkein vastaava tapaus Helsingissä muutama kuukausi sitten. Hänen miehestä sanottiin että toivo on suunnilleen menetetty. Tätini ei uskonut vaan uhkasi sairaalaa kaikilla mahdoillisilla tutkimuksilla, jos hänen miehensä kuolee. Yllättäen parin päivän päästä hänen miehensä tila parani ja tänä päivänä hän elää onnellisena ja hyvin voivana tätini kanssa. Jos tätini ei olisi ollut tiukka ja uhkaillut tutkimuksilla, olisi hänen miehensä todennäköisesti kuollut.
Harmittaa että en oman isäni kanssa ollut yhtä tiukka, ehkä hän eläisi edelleen.

Olkaa ihmiset tarkkoja ja tiukkoja jos läheisenne ovat joutuneet sairaalaan ja teille ilmoitetaan että loppu on lähellä, niin ei todellakaan välttämättä ole.

Mikä on lääkäreiden moraali sairaaloissa nykyään, kysyn vain?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mestariampuja PiPi
Mitä mieltä olet kuolevan potilaan nukuttamisesta saattohoidossa?

Kuolevan potilaan nukuttaminen eli lääketieteen kielellä palliatiivinen sedaatio on yleistymässä saattohoidon viime hetkillä. Onko sinulla kokemuksia asiasta? Mitä mieltä olet nukuttamisesta?

HS Keskustelut:

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... 0&start=30

Hyvä asia erityisesti potilaan oikeusturvan kannalta

Jokin vika edellisessä ketjussa, kun uusi piti avata?

Ihan turha kitistä oikeusturvan tai henkilökunnan moraalin ongelmiin, kun rahaa ei ole. Henkilökuntaa on vähän, jolloin lakisääteiset velvoitteet hoidetaan puolihuolimattomasti ja ylimääräisiin asioihin kuten omaisille ei aikaa löydy. Nähdään minkälainen kitinä alkaa kun parinkymmenen vuoden kuluttua ei valtiolla ole enää varaa mitenkään maksaa nykyisen suuruisia eläkkeitä ja alkaa pakolla tapahtuva sosiaalietuuksien karsinta. Se kun nykyisten työssäkäyvien rahoilla maksetaan jo nyt osittain nykyisiä eläkkeitä, tietää aika kovaa tulevaisuutta tuollaisille 60-70-luvulla syntyneille.

Suomalaiset ovat paska kansa. Ikinä ei ole mitään halua todellisuudessa muuttaa asioita tai voida paremmin. Pääasia on että saa harrastaa tätä ikiaikaista kitinää siitä miten perseestä kaikki on.

Toinen tuleminen
Mestariampuja PiPi
Mitä mieltä olet kuolevan potilaan nukuttamisesta saattohoidossa?

Kuolevan potilaan nukuttaminen eli lääketieteen kielellä palliatiivinen sedaatio on yleistymässä saattohoidon viime hetkillä. Onko sinulla kokemuksia asiasta? Mitä mieltä olet nukuttamisesta?

HS Keskustelut:

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... 0&start=30
Hyvä asia erityisesti potilaan oikeusturvan kannalta

HS Keskustelut:

http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa ... 0&start=30

Sitä tehdään jo
Tarkkaileva | 21.9.2006 13:55

Lääkärien mielestä lähellä kuolemaa oleva ihminen, varsinkin vanhus, tehdään kipulääkkeillä hiljaiseksi. Vaikka se ei olekaan nukkumista, se on tiedottomuuden tila, jolla sairas ihminen estetään pitämästä yhteyttä omaisiinsa.

Jos pistoksilla ei kyetä riittävästi kipulääkettä työntämään sairaaseen ihmiseen, laitetaan annosteluautomaatti työntämään kipulääkettä sairaan ihmisen ruumiiseen.

Siinä tiedottomuuden tilassa sairas ihminen on suu auki, jolloin suu kuivuu. Kuivuneella suulla sairas ihminen ei kykene puhumaan, ja jos hän yrittää sanoa jotakin omaisilleen, nämä eivät saa selvää sairaan ihmisen puheesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat