Seuraa 
Viestejä1399

Pari viikkoa sitten unohtui muutama hedelmä pilaantumaan. Ennenkuin heitin hedelmät pois oli keittiössä valtava banaanikärpäs parvi.

Nyt niitä ei näy yhtään. Mistä ne tulivat ja minne menivät?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399

Kuuluvatko Banaanikärpäset suomen luontoon? Jos niitä olisi ollut pitkään suomessa niin miksi niiden nimi on banaanikärpänen? Banaaneja ei ole ollut täällä niin kauhean pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iltaa!

Hei mites noista pikku pörriäisistä pääsis vielä eroon? Siisteydestä yms ei kandee mainita ,koska siitä ei ole kiinni. Ärsyttää kun ne pörrää tuolla keittiös , tai no tavallaa mikäs siin, mut pörräilis vaikka takas himaansa, talvikin tulossa ja kaikkee.

voiskohan johtuu tosta biojäte astiasta?? tosin sekin kyllä tyhjennetään usein.

no mutta kuitenki , nyt saa noitten fruitkärpäset pörräilyt ja hengailut loppuu..joten apua kiitos.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2656

nehän munii munansa hedelmien siis myös banaanin kuoriin ja sieltä ne tulee, sitten ne alkaa ettiä muita kypseneviä paikkoja missä riehua. jos niitä ei ehdi tulla niin ne vain kuoleee kunnes tulee seuraava tapaus.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Meillä ne tulivat vasta, kun ulkona oli pakkaset. OH:n pöydällä yhden yön lojuneet omenan kuoret ovat täynnä niitä. Halogeenilampun valossa lentäessään ne näyttävät punertavilta. Onko niitä eri lajeja, kun en ole punaisia ennen huomannut? Vai tekeekö halogeenivalo tepposet?

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Vinkki muualta, hyväksi havaittu: Lasiin tms. liraus omenaviinietikkaa, astianpesuainetta ja vettä sen verran että menee yli kärpäsen. Jätä purkki keittiöön esim. parista kohtaa puhkotun talouskelmun tai muovipussin peittämänä yön yli. Aamulla heitä liemi kärpäsineen pois ja tee uusi satsi. Lähes takuuvarmasti seuraavana päivänä kärväksiä ei ole. Viinietikassa on samoja aromeja kuin kypsässä hedelmässä, tiskiaine alentaa veden pintajännitystä, -> kärväkset menevät lasiin ja hukkuvat.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat