Seuraa 
Viestejä45973

Löysin suht tuoreen suomalaisen fysiatrin (ilmeisesti) tutkimusta:
http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/la ... andomi.pdf

Tuossa vihlas mun silmään moni asia. Yksi voisi herättää keskustelua täälläkin... Palataan niihin muihin myöhemmin.

"According to two recent meta-analyses, no evidence exists that spinal manipulative therapy is superior to other effective conventional treatments (GP care, analgesics, physical therapy, exercises, or back school) for acute or CLBP (Assendelft et al. 2003; Cherkin et al. 2003). Neither radiation of pain, study quality, therapist skills, nor use of manipulation alone nor in combination with other therapies affected these results."

analgesics = kipupilleri
CLBP = krooninen alaselän kipu
GP care = tavallisen (yleis)lääkärin suosittelema hoito? (ei voi olla totta!)

Tuossa ei niinkään herätä ihmetystä se että väitetään, että selkärangan manipulaatiohoidosta ei ole sen kummempaa apua kuin muistakaan hoidoista. Eikä sekään ihmetytä, että se on riippumaton antajan koulutuksesta/taidoista = "therapist skills". Vai suomensinko väärin?

Eikä oikeasti ihmetytä sekään, että väitetään yleislääkärin antaman hoidon olevan yhtä tehokasta kuin mikä tahansa muu hoito... (just joo!!! Toivottavasti suomensin väärin!)

Eli yhdyn kyllä tuohon väitteeseen: Se on melkein sama manipuloiko selkärankaa kiropraktikko, osteopaatti, naprapaatti, fysiatri tai kansanparantaja, niin se ei tuloksiin vaikuta juuri mitenkään: helpotusta ehkä saa, mutta vain jonkinlaista ja vain väliaikaista. Mullakin on noista kaikista kokemusta...

Mitä mieltä muut ovat? Onko hoidoissa eroa? Siis esim. tuohon yleislääkärin antamaan hoitoon verrattuna nyt vaikka johonki selkäklinikkaan tai manipulaatiohoitoon? Ja entä manipulaatiohoitoihin keskenään tai eri lääkäreiden?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Entä tämä:

Suomalainen tutkimus:

Reversible Pelvic Asymmetry: An Overlooked Syndrome Manifesting as Scoliosis, Apparent Leg-Length Difference, and Neurologic Symptoms.
Jussi Timgren, Seppo Soinila

“OBJECTIVE: The objective of this study was to investigate the occurrence of pelvic asymmetry in neurologic patients with symptoms not explained by their neurologic diagnosis. METHODS: We analyzed 150 consecutive neurologic patients referred to physiatric consultation based on their clinical examination findings. RESULTS: We observed pelvic asymmetry associated with either C-type or S-type scoliosis and apparent leg-length difference in 87% of the patients. Symmetry could be reestablished by all patients, although 15% showed immediate or imminent relapse. Maintenance of symmetry showed a highly significant (P < .001) correlation with improvement in functional ability and reduction of pain as evaluated during the last visit to the physiatrist. In the follow-up questionnaire, 78% of the patients reported improvement in functional ability and reduced pain. CONCLUSIONS: Our results support the view that leg-length difference and scoliosis may be more often of reversible nature than previously considered. Acquired postural asymmetry of the sacroiliac joint may be a neglected cause of several neurologic and other pain-related symptoms that can be relieved by a simple and safe treatment.”

Elikkä tutkittiin lantion virheasentoja potilailta, joilla oli kaikenlaisia neurologisia oireita, mutta joilta muut lääkärit eivät olleet löytäneet mitään vikaa. (Heille oli varmaan monelle sanottu, että kivut oli vain kuviteltuja... )

Lopputulos: 87%:lla oli lantion toiminnassa epäsymmetriaa, joka voitiin korjata. 78% kertoi saaneensa avun.

Mihinkäs se idiopaattinen skolioosi katosikaan? Entä erimittaiset jalat?

Entä miksi eivät muut lääkärit olleet löytäneet näiltä potilailta mitään vikaa? Ehkä eivät olleet tutkineet lantiota? Ehkä he olivat jotakin löytäneet, mutta luokitelleet sen synnynnäiseksi viaksi..?

Effects of Pelvic Skeletal Asymmetry on Trunk Movement: Three-Dimensional Analysis in Healthy Individuals Versus Patients With Mechanical Low Back Pain.
Einas Al-Eisa, David Egan, Kevin Deluzio, Richard Wassersug
Link

Elikkä 59 kivutonta ihmistä ja 54 selkäkivuista kärsivää ihmistä tutkittiin. Selkäkipuisilla oli huomattava symmetriaero lantion toiminnassa, pääosin suoliluiden toiminnassa (=Si-nivelet?).

Ja mitä siitä seuraa pitemmän päälle kun lantio ei toimi oikein? Selkäranka ei toimi luonnollisesti ja se rappeutuu, väilevyt kuluvat, lihakset kipeytyy. Ja kun aikansa kävelee vinossa, niin tulee kantapääkipua, jalkojen nivelet kuluu (artoosi), selkäkipua, iskiasta, ja heijastuu ne ongelmat siis niskaan saakka.

“Sciatica:
Pain radiating or traveling into the buttock, back of the thigh, and often down the leg into the calf and foot usually caused by irritation of a nerve root of the sciatic nerve, often from compression by a disc or degenerative disease.

Scoliosis: Scoliosis is defined as a lateral curvature of the spine, most readily noticed when looking at the child from the back (or front). This is frequently manifested as a shoulder or pelvic asymmetry or an overall imbalance of the trunk to the left or right.”

Vaan jos korjattais ajoissa? No miten, kun lääkärit eivät näitä edes huomaa tai pitävät näitä vain synnynnäisinä vikoina…?? (paitsi jotkut harvat)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat