Seuraa 
Viestejä45973

EI OLE MITÄÄN TODELLISIA MUSTIA AUKKOJA. Ne ovat harhakuva, joka syntyy romahtaneen aineen vaikutuksesta. Aine siis romahtaa ydinhiukkastilavuuteen supernovissa. Se on silloin vieri vieressä olevia ydinhiukkasia eli tavallaan kuin yhtä ainoaa ydinhiukkasta. Vaikkapa miljoonan aurinkomassan romahtaneen aineen mitta luokkaa 10 000 km.
Se pintakosketuksena kykenee saamaan aikaan ne vaiktukset, joita
singulariteetti- eli yksöoletuksesta on tehty vaiktukselle ympäristölle, ja johdetti käsite siitä musta aukko. Myös Hawkings itse on luopunut singulariteetista. Mutta seurauspa on se, että mitään aukkoa ei ole.
Aukon kaltaisesti vaikuttaa itse romahtanut aine.

Massalla tottakai on normaali vetovoimansa. Se tuo tiheämasan lähelle avaruuden eli taivaan kappaleita, ja kaareuttaa myös fotonmien rataa.
Tuollaissa kuumasti toimivissa massoissa tottakai esiinty myäös sähkösiä ililmiöitä, joiden kentät voivat vetää lähiavaruudessa. Mutta se tiheämassan, romahtaneen aineen musta-aukkovaikutus? Kun siis kyseessä on nukleonimassa, tavallaan kujin yksi nukleoni eli ydionhiukkanen, otammepa vaiktuksen, siis vain ilmeisesti kosketusvaikutuksen, tekijäksi SIDOSVOIMAN. Sehän ydinhiukkasesa on riittävän vahva pitämään sisässäå ydinnergian eli gammakvantit. Tiheämassan tapauksessa ihan vastaavasti massan sidosvoima ottaisi kiinni ja imisi fotonisetkin kvantit, eikä vain taivaankappaleita.

Kuten supernoviastakin ilmenee, ja mainitujen massojen suihkuista, vety ja heliumkaan eivät viihdy tiheämassoissa eli romahtavasa ja romahtaneessa aineessa. Siitä supernovakin johtuu. Kun ydinhiukkaset latautuvat gammakvanteilla jälleen vedyn täysiksi protoneiksi, ne lentävät massasta ulos.

Siis ei ole mustia aukkoja, vaan romahtaneen aineen eli tiheämassojen
kuoppia. Ulospäin on vaarallista avaruuteen vain niiden vetovoima ja mahdollien sähköinen vaikutus. Mutta kun sellaiseen koskettaa, se on menoksi.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat