Seuraa 
Viestejä45973

Palstan uusin uutinen. On löydetty 450 valovuoden päästä planeetta, jolla
on 1.36 kertaa Jupiterin tilavuus mutta vain puolet Jupiterin massaa.
Ja jo kuulemma toisen kerran laitostieteilijät ovat tämmöisen tapauksen kohdatessaan äimänkäkenä.

Saattaisikohan kyseessä olla laitostieteilijäin omat gravitaatiosekoilut?
Siellä tosin mieluusti puhutaan painovoimasta eikä vetovoimasta.
Gravitaatiotahan määritetään suhteessa sen johonkin vaikutuskohteeseen.
Me sanomme, että aitovoimateorianne taipumus on näyttää suurille
massoille liian suuria arvoja. Joten, kuin kohtaatte luultua pienemmän arvon, kirjoitatte pienen massan. Etäisyyden ollessa pieni teorianne taipumus on näyttää liian suuri arvo. Joten, kun havainnoitu arvo onkin luultua pienempi, kirjoitatte pienen arvon.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (18)

Me sanomme ettei vetävää voimaa ole ja ajatukseni mukaan tuossa ei ole mitään ihmeellistä.

Savor

;):)

Keksin ratkaisun joka pelastaa nykyfysiikan.

Kevyt tila joka laajenee normaalia tilaa kevyemmin.

Tai kevyt tila joka kaareutuu kevyemmin.

Savor

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No eihän se pimeä aine sitä selitä, mutta nyt tulee hyvä.

ANTI PIMEÄ AINE

Antipimeäaine

Tää onkin hauska, vai mitä?

Savor

;):)

Se olikin kokoonsa nähden vielä kevyempi, korjataan. Säde 1.38 kertaa Jupiterin säde. Eli tilavuus 2.6 kertaa Jupiterin tilavuus. Ja uutisen mukainen tiheys muka 19 prosenttia Jupiterin tiheydestä.

Oma arvioni, että sen tiheys saattaisi suunnilleen olla Jupiterin, ja massa siis 2.6-kertainen. Voisi olla melko lämmin ruskea kääpiö. Eli toinen vaikka ei syttynyt osapuoli kaksoistähtijärjestelmässä.

Pitihän Savorin tietysti jotakin sanoa. - Alunperin näin sanoi Roosevelt
Churchillista, kun tämä sanoi jotakin Tobrukin kukistuttua. Aiemmin oli kukistunut Singapore.

Ainehan tietysti on pimeää, jos siitä ei lähde tai se ei kohtaa valoa.
Tuosta ruskeasta kääpiöstä ei lähde, vaan se kohtaa tähden valoa.

Pimeä energia laitostieteessä on kuin onkin gravitaatiota, gravitaation ylimäärää. Ja nyt kuin sitä selitetään olevan pimeästi paljon, täytyyhän selittää, että sen kohdemassa on kevyt kuin Kalle Kustaa Korkki.

Käsitykseni mukaan gravitaation ylimäärää pimeää energiaa ei ole.
Vaan laitositiede sekoilee laskuissaan, koska käyttää niissä gravitaation aitovoimaperiaatetta.

Vetovoima kyllä on olemassa, sanoi Savor sen olemattomuudesta mitä hyvänsä. Mutta jätetäänpä suurten massojen ja pienten etäisyyksien osalta ylimäärät pois, mutta pannaan toki hiukan lisää pienille massoille ja suurille etäisyyksille. Linnunratammekin vetovoima vaikuttanee hiukan vielä 200 000 valovuoden päässä. Linnunratamme keskusta vaikuttaa myös Aurinkokuntaamme, jossa Maa kulkee avaruusnopeudella 300 ikm/s.

John Carter
Seuraa 
Viestejä26386

Miksi sanot Savor"me",kun kerrot oletuksistasi?

Oletteko Arkosin kanssa kenties tuttuja,kun näytätte tietävän noin paljon toistenne teorioista ja poliittisista näkemyksistä.

On huvittavaa huomata,kun selittelette toistenne ajatuksia,avaamissanne ketjuissa,joissa yleensä ei ole muita keskusteluun osallistujia kuin Arkos ja Savor.

Osa palstalaisista varmaan päättelee,että olette sama henkilö,joka vain floodaa samaa puppua kahdelta eri tietokoneelta,toisesta kotona ja toisesta työpaikalta.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Lainasin me sanan Arkoksen edellisestä viestistä.

Toisaalta me olemme kaikki yhtä ja samaa me häntä eli energiaa eli luojaa eli älykästä suunnittelijaa.

Jos näin, niin olemme kokeneet tietyllä tasolla kaiken, koemme kaiken ja tulemme kokemaan kaiken.

Sen minkä teemme toisillemme, teemme itsellemme.

Savor

;):)

Tämän aamun palstauutinen. Sikäli harvinainenkin, että on Manner-Euroopasta, Barcelonasta. Havaittu syntyvän jo syttyneen tähden ympärilä munkkirinkilä, siis kaasukehä, joka syöksyy Aurinkoon, jonka
säteily puolestaan lähtee aukoista kohtisuoraan rinkilää vastaan. Rinkilän arvioidaan lisäävän tähden kymmenen aurinkomassan suuruiseksi.
Se on jo pieni jättiläinen. Elettyään sata miljoonaa vuotta, niin kai sen pitää olla, sen räjähdyksestä syntyy pieni tiheämassa, ehkä hiukan pienempikin, kuin havaitussa esimerkkitapauksessa kolmen aurinkomassan 20 km läpimittainen.

Eihän auringon kokoisen tähden säteilypaine sentään torju mitä kaasua tahansa. Rinkilän tiheys on jo niin suuri, ja massa, että paine ei riitä.
Sinänsä rinkilän muoto edustaa tavanomaista aineen kierron, ja syntyvien planeettojen, taipumusta kiertää muodostuneen tason lähellä. Samassa tasossa suunnileen pyörii itse tähti, mm. Aurinko kerran 30 vuorokaudessako se oli.

Hieman täydennystietoatähtien syntyyn. Puoliksi uutinen on pelkkää sensaatiota, se ei ihmeen paljon kuuta käsityksiä ja arvioita, jos ennestään on tiennyt. Ei tosin usalaisessa laitostieteessä.

Uutisen arvioinnissa esitetty väte, että toinen puoli tähtien massakasvusta tulisi kahden tähden törmäystapahtumista. Ei tiettävästi kovin yleistä. Toiseksi, kahden auringon törmäämisestä syntyy kahden auringon massa, eikä kymmenen tai peräti miljoonan, joka " palaa"
10 000 vuodessa.

Otamme esiin minun jo aikoja sitten esittämäni varsin todennäköisen tilanteen. Kaasuaineen keskellä on niin suuri raskaiden aineiden kakku, ettäpäällä oleva ei saa sitä hajalle, eli tähteä syttymään, ihan vähästä.
Tähti ennättää kasvaa jopa miljoonan auringon massaiseksi, ennenkuin syttyy.

Luonnollisestikaan ulkoinen munkikirinkilä ja sisällä olevan kakun periaate eivät oli toisensa pois sulkevia vaihtoehtoja, vaan päinvastoin usein täydentävät toisiaan.

Vaan kokoomuslainen ja nääsvasemmistolaisnuoriso ynnä muut rehtorien ja lehtorien uskolliset urasuuntautuneet oppilaat eivät tietenkään lue tätäkään viestiä. Ja niin tulemme vielä aikojen päätä palstalla keskustelemaan tästäkin asiasta, joka kuitenkin on kerrottu jo nyt, uutisen palstalle ilmestyttyä.

John Carter
Miksi sanot Savor"me",kun kerrot oletuksistasi?

Oletteko Arkosin kanssa kenties tuttuja,kun näytätte tietävän noin paljon toistenne teorioista ja poliittisista näkemyksistä.

On huvittavaa huomata,kun selittelette toistenne ajatuksia,avaamissanne ketjuissa,joissa yleensä ei ole muita keskusteluun osallistujia kuin Arkos ja Savor.

Osa palstalaisista varmaan päättelee,että olette sama henkilö,joka vain floodaa samaa puppua kahdelta eri tietokoneelta,toisesta kotona ja toisesta työpaikalta.

John Carter, vaiikka haukkuu meitä kumpaakin parhaan kykynsä mukaan, ei silti ole vaivautunu tutustumaan ainakaan minun teoriaani. Niinpä hän ei edes tiedä, että alkulähtökohtani ovat noin sadan vuoden takana Planckissa ja Einsteinissa saakka. Huvittavaa, että keskustelumme kolmas osapuoli haukkua räksyttää ollekaan itse tietämättä, mitä haukkuu. Mutta siitä huolimatta " karavaani kulkee eteenpäin".

John Carter onnittelee itseään hänen ynnä lehtorien, rehtorien, kokoomus-ja nääsvasemmistonuorison boikotin onnistumisesta. Tämä maa, jossa
maan opetusministerin ynnä pääministerin mukaan on Euroopan mallikoululaitos. Niin helvetin hyvin urasuuntautuneet oppilaat, että - - -!

Ja niin hyvin urasuuntautunut Joh Carter myös. JOS vaselistit voittavat vaaleissa edes vähän, ja pääsevat mukaan sosdemien ja kokoomuksen hallitukseen, odottaa herra John Carteriakin upea tiede- tai ehkä sittenkin opetusvirka. Pääsee ohjeillaan määräämään edes koulujen oppikirjoista. Niiden tiede made in USA! Ja niin koko Vasemmistoliiton teoria.

Mistähän John Carterin esuittämä toeria onkaan jäljennetty. Olipa
kirjoista tai wikipediasta, se on jopa innokkaasti jäljennetty.

Ero kypäräpääpappi Tepin ja John Carterin välillä on suunnilleen se, että
Tep näyttäisi jokseenkin tuntevan edes oman laitostieteensä; ja yrittääpi sen tietäen myös ketunkonsteja. John Carter ei ole muuta kuin innokas jäljentäjä. Ja niinpä hänen manipulointiyrityksissäänkään ei nähdä mitään erityisiä taidonnäytteitä. Kun on törppö, niin on törppö.

Milloinkahan, tai koskaan, jäljenöksiinsä suuresti luottava John Carter
on vaivautunut edes lukemaan palstan uutisia. Ja nämä boikotin hyvin omaksuneet urasuuntautuneet oppilaat.

Tämän palstan ylihallitsija, sehän on alaviitetekstin mukaan Sanoma Oy.
Ja asiassa toinen osapuoli on myös itse Suomen akatemia. Kun olette saaneet boitottinne koskemaan palstan uutisiakin, mitähän vastaan
oikeastaan suuntaudutte? Jopa itse hallitsevinta suurporvaristoa ja sen tiedettä vastaan.

Kokoomus ja sen tahmaan tarttuneet vaselistit eivät nyt ole kovin uskottavia eikä luotettavia.

Miksikähän ennen tähden ja planeettain syntyä edeltävän kaasun ym. aineen kiekkomuoto. Siis kuin avaruudessa liukuva " voileipä" eli lautanen
eli linssi

Varmaan ylivoimaisesti suurin osa noista kaasulinsseistä irtoaa loistavista kvasaareista, ja liukuu matkoihinsa kulkien ohuen aineen läpi ja saaden siihen linssin muodon. Ja itse galaksi usein on linssi. Supernovista lähtee kaasua. Kas, ei lähdekään tasaisesti joka suuntaan, vaan tietyssä tasossa linsseinä. Vihdoin yksilötiheämassa, joka levittää regeneroimaansa vetyä. Levittäisi siis pyörimistasonsa suunnassa. Kohtisuoraan sitä vastaan se lähinnä imee.

ArKos itse
Miksikähän ennen tähden ja planeettain syntyä edeltävän kaasun ym. aineen kiekkomuoto. Siis kuin avaruudessa liukuva " voileipä" eli lautanen
eli linssi

Kyse on yksinkertaisesti kitkasta. Aluksi pilvi on melko symmetrinen ja pyörii erittäin hitaasti. Supistuessaan se alkaa pyöriä nopeammin, koska momentti säilyy. Nopeammin liikkuessaan kaasu alkaa ajautua kiekoksi kitkan estäessä hiljalleen muihin suuntiin tapahtuvat kiertoliikkeet. Näin käy tähdelle, tähtijoukolle ja galaksille niiden syntyessä.

Minäkin selitin suunnilleen noin kvasaarista irtoavan kiekon osalta.
Sen sijaan supernovan tai ulkopuolisen tiheämassan tapauksessa syntynyt
kiekko ihan alkujaankin on lentänyt tyhjään avaruuteen. Kitkaa ei ole ollut.

Ainemassan sisäine taipumus on mieluummin kokoutua palloksi.
Ja näinhän taipumuksen mukaisesti kiekosta eriytyvätkin tähdet ja planeetat.

Galaksin alku on epämääräisen muotoinen, ja tästä se hakee mainitun taipumuksen mukasesti seuraavaksi pallon muotoa. Kun kuitenkin keskustaan on muodostunut suuri loistava kvasaari, sen sinkoamasta aineesta galaksi muuttuu kiekon muotoiseksi. Kiekko on vanhahkon galaksin muoto, ei nuoren. Myös Linnunratamme on vanhahko galaksi.

Esitin jo monta aikaa sitten, että tähti räjähtäessään supernovana muodostaisi munkkirinkelin jonka sisälle muodostuisi ohut rinkeli kolmiulotteisesti laajenevista raskaan aineen atomeista, jotka tönisivät laajenevia kevyitä atomeja kohti keskustaa ja pienen osan poispäin keskustasta ja näistä kaasuplaneetat.

Savor

;):)

Savor
Esitin jo monta aikaa sitten, että tähti räjähtäessään supernovana muodostaisi munkkirinkelin jonka sisälle muodostuisi ohut rinkeli raskaan aineen atomeista, jotka tönisivät kevyitä kohti keskustaa ja pienen osan poispäin keskustasta ja näistä kaasuplaneetat.

Savor

;):)

Alkuperäinen munkkirinkeliaihe koski jättiläistähden syntyvaiheita.

Supernovasta suunnilleen jää keskelle tiheämassa, ja kaasun todellakin voi katsoa leviävän pikemminkin munkirinkelinä kuin tasaisesti joka suuntaan, tai useanakin kiekkona ja suunnilleen samassa tasossa.
Noista pikku kiekoista eli linsseistä ajanoloon syntynee uusia tähtiä ja
niiden ympärille planeettoja. Sen sijaan raskaiden aineiden keskus nimenomaan muodostuu tiheämassaksi ja sellaisena sitten pitkät ajat pysyy.

Oikeasti kolmiulotteisesti laajenevat atomit alkavat kohdata toisiaan ilman vetävää voimaa ja raskaan aineen atomit jatkavat työntymistään poispäin räjähdyspisteestä ensinnäkin töniessään toisiaan poispäin sieltä, koska avautuvat energia-aaltoina joilla tönivät toisiaan poispäin toisistaan ja uuden tähden säteilypainen takia työntyminen jatkuu samassa suhteessa kuin laajeneminen jne.

Savor

;):)

Savor
Oikeasti kolmiulotteisesti laajenevat atomit alkavat kohdata toisiaan ilman vetävää voimaa ja raskaan aineen atomit jatkavat työntymistään poispäin räjähdyspisteestä ensinnäkin töniessään toisiaan poispäin sieltä, koska avautuvat energia-aaltoina joilla tönivät toisiaan poispäin toisistaan ja uuden tähden säteilypainen takia työntyminen jatkuu samassa suhteessa kuin laajeneminen jne.

Savor

;):)

Nyt täytyy kyllä kysyä, ymmärrätkö itsekään noista sanoistasi yhtään mitään?

Totta kai ymmärrän.

Ei tila laajene, energia laajenee tilassa joka ei laajene.

Ei ole olemassa kuin kolmiuloteisesti laajenevia energiakeskittymiä, joista avautuu energia-aaltoja, joilla laajenevat keskittymät tönivät toisiaan poispäin toisistaan, joko samassa suhteessa kuin laajenevat tai sitten laajenemista nopeammin, jolloin havaitaan ns. hylkimisreaktio.

Ja näin on.

Savor

;):)

Juu, ja esim. magneetin ja rautaesineen suhteen töniminen on paljon pienempää, jolloin kyseiset kappaleet tulevat tönityiksi ja niiden omatkin atomit tönivät toisiaan kohti toista kappaletta, josta avautuvat energiakimput eivät aiheuta ns. hylkimisreaktiota, vaan päinvastoin saavat kolmiulotteisten kappaleiden pinnat tömähtämään yhteen nopeasti, kunhan kappaleet ensin siirretään tarpeeksi lähelle toisiaan.

Savor

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat