Seuraa 
Viestejä45973

Itse en mitenkään erityisesti kannata valkoisen vallan jatkamista Afrikassa, ja pidänkin tätä tapausta erittäin valitettavana.

http://news.yahoo.com/s/ap/20060928/ap_ ... N1YmNhdA--

Silti, mielestäni kyseinen tila kuuluu herra Thomas Cholmondeleylle. Teknisesti katsoenhan "omistusoikeus" on aina suhteellinen käsite, varsinkin Anglo-Sakseilla, jotka ovat aina alusta asti anastaneet kaiken minkä omistavat raalla väkivallalla.

Silti mielestäni tässä tapauksessa herra Cholmondeleyn tila pitäisi jättää paikalleen. Afrikan on tärkeää kunnoittaa omistusoikeutta ja tasavertaisuutta, kuten mm sitä, että kaiken värisillä ihmisillä on oikeus olla mm Kenian kansalaisia.

Mutta toisaalta on vaarallista suosia liikaa valkoista valtaa Afrikassa, koska se saattaa luoda liiallisia "kiusauksia" valkoisille valloille tehdä uusia interventioita alueelle. Afrikka on siis tulevaisuudessa suuressa haasteessa;sen täytyy taata alueelle jääneiden valkoisten perusoikeudet, ja samalla systemaattisesti estää kaikki yritykset valkoisen vallan palauttamiseksi alueelle mm "humanitääristen interventioiden" turvin.

Tässä tehtävässä voimakkaampi Pan-Afrikkalainen yhteys(koskien myös Eurooppaan ja USA:aan muuttaneita siirtolaisia)sekä yhteydet Aasian mahtien kanssa ovat tärkeitä. Kun kyse on lännestä ja aivan erityisesti Anglo-Sakseista, ei MILLOINKAAN saa jättää pois väkivaltaisten interventioiden mahdollisuutta! Afrikan täytyykin tehdä selväksi, että mm herra Cholmondly saa ainoastaan kohteliausuudesta säilyttää vanhan tilansa. Kenyan suurtilallisesti eivät onneksi vaikuta erityisen innostuneilta politiikasta, ja sekaannu liikaa maan sisäisiin asioihin. Afrikan täytyy tulevaisuudessa tasapainotella entistä enemmän ympäristössä, jossa suhteet valkoiseen maailmaan noudattavat ns "keppi porkkana" periaatetta. Hyvät suhteet ovat globalisaation aikana kerta kaikkinen välttämättömyys, mutta niitä uhkaa nykyään alati voimistuva valkoinen neoimperialismi. Vastaus tähän ovat hyvät kauppasuhteet lännen kanssa samalla kun oman maan puolustusta vahvistetaan mm joukkotuhoaseilla. Afrikan ja mm Iranin täytyy tehdä lännelle selväksi, että hyvin suhteisiin ollaan kyllä valmiita, mutta ei lännen ehdoilla. Länsi näet tulkitsee liian kiltteyden heikkoudeksi, mikä puolestaan on omiaan vaikeuttamaan suhteita entisestään. Afrikan "keppi porkkana" stragediaan täytyy siis kuulua tuottoisien kauppasuhteiden tarjoaminen lännelle("porkkana")samalla kun heilutetaan myös "keppiä"(mm joukkotuhoaseet)Eli kauppaa saa käydä, mutta interventioon vastataan RAJULLA vastarinalla! Länsi saa sitten itse päättää kumman noista valitsee. Tässä kyseisessä tapauksessa mies pitäisi päästää vapaaksi, koska hän todella ampui salametsästäjän omalla tilallaan, mikä mielestäni on myös hänen oikeutensa. Afrikan täytyy jatkaa suhteita länteen tällä "keppi-porkkana" periaatteella, kehittää mm omaa aseteollisuutta ja suhteita Aasiaan. Länelle täyty antaa mahdollisuus muuttaa tapansa, mutta samalla selvä kuva seurauksista, jos suhteet eivät pääsekkään uusille reiteille.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat