Seuraa 
Viestejä3164

vaikuttavat kutistuneilta sitten, kun käymme niissä aikuisina?
Kaikille tuttu tarinahan on se, että lapsuuden laaja kotipiha onkin vain pieni pläntti, kun siinä aikuisena tallustaa.
Itse kävin pari viikkoa sitten uimahallissa, jossa vierailin viimeksi nuorena tyttönä. Jo ulkoa halli näytti huomattavasti muistamaani matalammalta, sen kaari ei kohonnut ylpeänä kohti korkeuksia kuten muistoissani. Laitoksen sisätiloja oli tuskin remonttien yhteydessä supistettu, mutta minun mielestäni nekin näyttivät yllättävän pieniltä. Tuttua olivat kaari-ikkunat ja hyppytelineet; valitettavasti en vain nyt päässyt katsomaan ylimmästä hyppykerroksesta, olisiko sekin mahdollisesti muistamaani matalammalla, ja siis uskaltaisin hypätä sieltä, kuten ennen wanhaan... Tähän uimalan näennäiseen kutistumiseen vaikuttaa toki se, että sen rakentamisen jälkeen on valmistunut useita tätä hallia reaalimaailmassakin paljon suurempia vesipyhättöjä, joihin vertailuni nyt käy.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

No yksi selitys voisi olla se että lapsena kun oli pieni niin kaikki ympäröivät asiat koki suurempana suhteessa itseensä.
Olihan ne vanhemmatkin niin isoja silloin aikoinaan kun niitä katseli ylöspäin. Ja lumikinos näytti lähinnä pieneltä vuorelta.
Pienikin maa-alue saattoi olla suuri kenttä jossa riitti tilaa tutkia ja seikkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat