Seuraa 
Viestejä45973

Luulin tietäväni perusasiat koulussa sähköopissa, mutta nämä asiat tuli ongelmaksi:

Miten piirtää virtapiiri kaavio oikein?
-löytyykö aiheesta nettisivuja
-vinkkejä teiltä (mitä esim tulee ottaa huomioon piirrettäessä jne...)
yms...

Miten tulkita analogista virta ja jännitemittari?
-löytyykö aiheesta nettisivuja
-vinkkejä teiltä
yms...

Miten määrittelen kiitettävästi sanat vaihtovirta ja tasavirta ja niiden erot?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Nuclear
Hanki sähkötekniikan oppikirja. Siitä nuo asiat selviävät. Nettikin on täynnä tietoa aiheesta. Ala on tosin hyvin laaja, mutta jostain pitää aloittaa. Sirpaletiedolla ei pärjää.
Kysymyksistäsi päätellen olet ainakin kiinnostunut. Se on hyvä alku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaihtovirran ja tasavirran eron määrittely kiitettävästi..?

Hassu kymysys "kiitettävän" ollessa kovin suhteellinen, muttah, ainoa määritelmän mukainen ero on se, että vaihtovirta vaihtaa suuntaa, tasavirta taasen kulkee tasaisesti samaan suuntaan. Virtapiirikaaviossa esiintyvä symboli vaihto- ja tasavirralle kuvaa hyvin tuota eroa, vaihtovirralla se on pelkkä ~ merkki eikä kumpikaan suunta ole erityisesti virran menosuunta, tasavirralla taasen on selkeästi alku ja loppu eri puolilla tasavirran symbolia.

Juuh, sain sähköopin kurssista lukiossa 5, eli tiedoissani voi olla paljonkin korjattavaa, mutta yritän kovasti auttaa vähillä tiedoillani. Korjatkaa jos puhuin puutaheinää.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Jonii
Vaihtovirran ja tasavirran eron määrittely kiitettävästi..?

tjaa pitäisikö mainita sitten sykkivä tasavirta; virran tasa- ja vaihtovirtakomponentit; vaihtovirran syntyminen induktiivisesti ja kapasitaasisesti ja näiden aiheuttama loisteho ja loistehon kompensointi; värähtelypiirit (RLC, RL ja RC); Vaihtovirran tasasuuntaaminen; vaihto- ja tasavirran käyttäytyminen kondensaattoreissa, keloissa, diodeissa ja vastuksissa; vaihtovirran taajuuden vaikutus käyttäytymiseen edellisissä komponenteissa; vaihtovirran vaiheen käyttäytyminen edellisissä komponenteissa; (Kaapeleiden virrankesto vaihto- ja tasavirralla, vaihtovirralla korkeammat huippujännitteet samalla teholla); vaihtovirran pätö-, nimellis- ja loisteho; Vaihtovirran tehokerroin.

Pahis
Miksi kondensaattorissa ei tapahdu tehohäviötä vaihtovirtapiirissä?

Tasavirtapiirissähän ei virta kulje. Tasavirta vain varaa kondensaattorin. Vaihtovirtapiirissä taas kondensaattori vuoron perään varautuu ja purkautuu. Purkautuessaan kondensaattori siis luovuttaa aikaisemmin varaamansa sähköenergian piirille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat