Seuraa 
Viestejä45973

Miten poltan CD:n joka vaatii salasanan ennenkuin sen dataa pääsee lukemaan?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuo kuulostaa joltain rootkit tyyliseltä viritykseltä. CD levyn tiedostojärjestelmässä ei ole mitään salausta tai salasanakyselyä vakiolta, joten ainut keino toteuttaa se on ladata muistiin joku ohjelma, joka aktiivisesti estää käyttöjärjestelmää lukemasta tiedoston sisältöä.

Tämä taas tarkoittaa sitä, että jos estetään ohjelman suoritus, levy aukeaa kuten normaalisti. Ts. painat shiftin pohjaan ettei autorun -toiminto käynnisty ja levy aukeaa.

Toinen vaihtoehto on, että tiedosto kääritään suoritettavan ohjelman sisään, joka kysyy salasanaa. Tämä on huono ratkaisu, koska se on käyttöjärjestelmäriippuvainen ja on altis mm. viruksille.

Itse tapaan sulkea levyn sisällön löyhästi pakattuun ZIP tiedostoon, jolle asetan salasanan. Windows osaa lukea näitä ihan normaaleina kansioina ja muissa käyttöjärjestelmissä löytyy kyllä pilvin pimein ohjelmia, jotka osaavat käsitellä pakattuja tiedostoja.

Se ei sinänsä ole mikään pomminvarma menetelmä, mutta keskivertoidiootin se pitää tehokkaasti erossa tiedoston sisällöstä.

Turvallisin varmaan, kryptata cdn sisältö siten että tiedosto puu on vain koneellasi.

joten ei ole mitään mahdollisuutta "Sala" lukea levyä millään viritelmällä koska se data olisi vain sekavaa suttua, ja ohjelmien alku kohdat tuntemattomia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat