Seuraa 
Viestejä45973
David
BUSHMAN, long time no see
EIKÖS noiden atomia pienempien mustien aukkojen
elinikä ole äärimmäisen lyhyt ?Teorian mukaan näin pitäisi olla, mutta kysymys kuuluukin voiko teoriaan luottaa kun vaakakupissa on periaatteessa koko maapallon olemassaolo. Onko panos liian suuri vaikka todennäköisyys "onnettomuudelle" olisi lähes olematon - ja onko se sitä.

Vaikka avasin tämän aiheen, en silti ole luomassa mitään kauhuskenaariota. Kysymys on periaatteessa vain siitä miten pitkälle voidaan ihmiskeinoin tuotettua tegnologiaa ja kokeita maapallolla viedä. Kuinka paljon tai kuinka kauas tulevaisuuteen voidaan mahdollisia ongelmia siirtää.

Itse en usko, että hiukkaskokeissa kyetään mitään todellisia mustia aukkoja luomaan. Tuntemattoman kanssa pitää pelata kuitenkin hyvin varovaisesti.

Kehittyneet tekniset sivilisaatiot tuhoavat itsensä luodessaan hiukkaskokeissa mustan aukon planeetoilleen tai kuulleen. Ne muutamat harvat sivilisaatiot, jotka ovat selvittäneet TOE-teorian ennen näitä suuren energian hiukkaskokeita selviävät. Tästä syystä avaruus näyttää niin hiljaiselta, hiukkaskokeet tuhoavat suurimman osan älykkäistä teknisistä sivilisaatioista. Älkää tuhotko meitä!

Jos ja kun painovoima onkin vahva ja vuotaa ylimääräisiin ulottuvuuksiin, avaruuden kvanttirakenteen minimimittakaava eli kvantittunut perusrakenne onkin nykyisin luultua huomattavasti suurempi, noin 10^-19 - 10^-22 m. Tämän perusmittakaavan rajoissa olevan singulariteetin saavuttaminen on paljon helpompaa kuin yllättyneet hiukkastutkijat odottavat. Yllätys tulee kuin kirkkaalta taivaalta ja syntyvä musta-aukko riistäytyy käsistä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Esa Saari

Kehittyneet tekniset sivilisaatiot tuhoavat itsensä luodessaan hiukkaskokeissa mustan aukon planeetoilleen tai kuulleen.

Ne muutamat harvat sivilisaatiot, jotka ovat selvittäneet TOE-teorian ennen näitä suuren energian hiukkaskokeita selviävät.

Tästä syystä avaruus näyttää niin hiljaiselta, hiukkaskokeet tuhoavat suurimman osan älykkäistä teknisistä sivilisaatioista. Älkää tuhotko meitä!

=>Kauko Nieminen,Aika ja aine, osa 2 (1999)

hmk
Seuraa 
Viestejä1117

Ei hätää. Avaruudesta tulevassa hiukkassäteilyssä on paljon suurempienergisiä hiukkasia kuin mitä kiihdyttimissä kyetään nykyisin, lähitulevaisuudessa, tai melko kaukaisessakaan tulevaisuudessa tuottamaan. Eikä se ole maapalloa tähänkään asti tuhonnut.

In so far as quantum mechanics is correct, chemical questions are problems in applied mathematics. -- H. Eyring

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Avaruudestako suurempienergisiä hiukkasia?

Eihän nykytiede ymmärrä maailmankaikkeuden toimintatavasta vielä oikeastaan yhtään mitään.

Avaruuden tyhjyydessä liikkuneet hiukkaset ovat ehtineet räjähtää/laajentua eli avautua energiaa paljon enemmän kuin hiukkaskiihdyttimissä kiihdytettävät hiukkaset.

Tokihan avaruudesta tulee hiukkasia valonnopeudella ja tähänhän hiukkaskiihdyttimien hiukkasten vauhtia ei aivan saada.

Pienistä mustista aukoista ei tarvitse olla huolissaan, jos nimittäin pelkää että nämä alkaisivat vetämään massaa puoleensa, koska vetävää voimaa ei ole olemassa.

Se mistä pitää olla huolissaan, on se että ihmiset saisivat vahingossa aikaan atomien räjähdyksen omaisen laajenemisen, kuten atomipommissa.

Ensimmäinen atomin puolittaminenhan tapahtui vahingossa.

Voi hyvinkin olla, että raskaan aineen atomien ketjureaktion omainen räjähtäminen onnistuu vain niin että ytimeen pitää ujuttaa hiukkanen, joka etenee väliaineessa jne, mutta entäpä jos fuusioreaktio karkaa käsistä ja saadaan vahingossa aikaan ketjureaktio, jonka seurauksena koko maapallo räjähtää ketjureaktiona yks kaks normaalia nopeammin?

En väitä, että näin voisi käydä, mutta en myöskään väitä etteikö näin voisi käydä.

Jos pitäisi lyödä vetoa, niin itse kylläkin oletan ettei kyseistä vaaraa ole olemassa, koska fuusioreaktio etenee pikkuhiljaa sitä mukaa kuin kaasuun saadaan ulkoapäin energiaa, joka lisää atomien ytimiin menevien energia-aaltojen tiheyttä ja samalla sieltä avautuvien energia-aaltojen tiheyttä ja näin ulospäin avautuvat aallot omaavat kyvyn ikäänkuin kuolettaa vastaan tulevat energia-aallot ja näin ne eivät pääse niin energisinä atomin ytimeen.

Toisaalta vastaan tulevaan energia-aaltoon hankautuva aalto avautuu aina eteenpäin energiaa, jolla itse jarruttaa vauhtiaan, kunnes pysähtyy ja tempautuu vastakkaiseen suuntaan.

Ja kun tämä eteenpäin avautuva energia on erittäin pientä energiakimppua joka jatkaa matkaansa kohti atomin ydintä ja hankautuu vastaan tulevaan energiaan ja avautuu kohti atomin ydintä vielä pienempää energiakimppua, niin fuusioreaktiossa atomien ytimiin saadaan aikasmoisen paljon enemmän energiaa kuin normaalisti.

Että kai tiettyä varovaisuutta voisi noudattaa, koska eihän nämä nykytiedemiehet ja fuusioreaktiolla leikkivät tiedemiehet edes ymmärrä, ettei vetävää voimaa ole olemassa.

Savor

;):)

EI ne avaruuden hiukkaset valon nopeudella voi liikkua,
MIKÄÄN jonka lepomassa ylittää nollan, ei voi, vaikkakin voi
energiaa lisättäessä "limäärisesti" lähestyä sitä, aivan kuin
matematiikan päättymätön sarja 1 + 1/2 + 1/4 .. lähestyy
kakkosta, muttei koskaan saavuta sitä, jokainen puolittu-
nut askel on yhtä pitkä. Samasta syystä ei absoluuttista nol-
lapistettäkään koskaan voida saavuttaa. En usko että ihmi-
nen pystyy mestaroimaan maailman tuhoavan mustan
aukon, kyllä luonnon barrierit siihen ovat riittävän korkeat.

Juu, eihän tosiaan hiukkaskiihdyttimissä fotonien vauhtia kiihdytetä, ennemminkin fotoneillakos sitä kiihdytetään massallisia hiukkasia?

No mites tää sitten menee?

Hiukkaskiihdyttimissä hiukkasten vauhti saadaan lähes valonnopeuteen ja avaruudesta tulevat hiukkasetko eivät liiku näin nopeasti?

Ja hiukkaskiihdyttimissä käytetään erittäinkin pienen massan omaavia hiukkasia, mutta avaruudesta tulee kovalla vauhdilla paljon massiivisempia hiukkasia?

No avaruudesta tulevat hiukkaset nyt ainakin hankautuvat maapallosta avautuvaan energiaan ja näin ne ikäänkuin kuoritaan, jolloin ne liikkuvat atomien ytimien välissä jopa maapallon läpi.

Hitsi kun ei muista millä nopeudella maapalloa lähestyi voimakas energiapulssi, joka oli liikkunut oliko se 50 000 valovuoden matkan magnetarista, jossa voimakkaan tähden järistyksen seurauksena avautui paljon energiaa yks kaks?

Vai oliko aalto liikkunut 50 000 valovuoden matkan, niin että matkaan oli kulunut aika paljon yli 50 000 vuotta?

Savor

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat