Seuraa 
Viestejä45973

Osaisiko joku valaista mitä voidaan tarkoittaa tai mitä aiheita / millaisia asioita käsittää mukaan, kun viitataan hyvinvointipohjaiseen argumentaatioon? Tässä tapauksessa lähinnä liikenneratkaisuihin liittyen?

[size=75:2nmtxwi2]Kyselee tyhmiä [/size:2nmtxwi2]

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Ensinnäkin keskustelun voi jakaa asiapohjaiseen- ja politisoituun argumentointiin.
Näkökulmat vaihtelevat (maanomistaja, insinööri, liikennetutkija, psykologi, taloustieteilijä, metereologi, poliitikko, jne).

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Korkman – Yrjönsuuri (toim) : Filosofian historian kehityslinjoja

Argumentti.

Perusteluketiu eli rakenne, jossa tiettyä väitettä (johtopäätöstä) pyritään tukemaan muilla väitteillä (premisseillä) (lat. arguo, väittää, osoittaa). Hyvässä argumentissa johtopäätös seuraa loogisesti premisseistä, mutta jotakin kielellistä rakennetta voidaan kutsua argumentiksi, vaikkei sen premissien ja johtopäätöksen välillä tosiasiassa olisikaan mitään loogista suhdetta, kunhan se on esitetty siinä tarkoituksessa, että premissit tukisivat johtopäätöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vastauksista.

Juu, siis tuon argumentin / argumentaation merkityksen ymmärsinkin . Lähinnä kiinnostaisi siten se, mihin tuolla hyvinvointipohjaisella viitataan. Jos nyt puhutaan liikennepolitiikasta, niin mitä näkökulmia / argumentteja voi olla, jotka olisivat hyvinvointipohjaisia?

[size=75:jmsqpvns]Yrittää edelleen miettiä, sori[/size:jmsqpvns]

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat