Mitä laitat leivän päälle ja miten?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Teen tieteellistä tutkimusta.

Sivut

Kommentit (53)

Vierailija

Mitä kaapista löytyy milläkin hetkellä.

Yleensä maksamakkaraa tai Tartexia levitteenä, tomaattia, kurkkua, salaattia, juustoa, ja jotain makkaraa tai lihaa.

Vierailija

Niin ja tuo makkaravaihtoehto käsittää toki myös kinkut ja muut leikkeleet. Itse laitan leivän päälle voin lisäksi juuston ja makkaran, mutta en yleensä salaattia. Ainoastaan tomaattia joskus.

Vierailija

Syön vain tummaa leipää. Leivän päälle levitettä ja rasvaista juustoa. Toisinaan yksi viipale suolakurkkua siihen lisäksi.

Vierailija

Syön joka arkiaamu pari voileipää, mehua ja kahviaja joskus mysliä eli jogurttia, munakasta joskus. Levitettä (sitä oranssia, kolesterolitonta vähäsuolaista Flooraa), juustoa (liila/punaleima-Emmental, Edam), kalkkunaa, kurkkua. Leipänä ruisleipä tai paahtis. Eri variaatioita sitten tietysti. Valkosipulileike on hyvää ja maksamakkara, nautaa ei tule leikkeenä syötyä. Eikä paljon muutenkaan, ehkä joskus jauhelihassa. Kumma kun lapset pitävät siitä, siis pastasta ja jauhelihasta eri muodoissaan. Itse en söisi juuri ikinä. No, spagetti on aika jees jos on hyvä kastike.

Viikonloppuisin meillä on tapana syödä aamuisin niitä esipaistettuja patonkeja ja muutenkin panostetaan viikonloppuisin syömisiin, kun kaikki syövät yhtaikaa eikä ole kiire. Perheessä on siis minä, vaimo ja pari sanikkaa. Jännä etten voi syödä aamulla kalaa tai tomaattia. Kylmäsavulohi tai tomaattisiivu on mahdoton aamulla leivällä. Illalla kyllä voi syödä tai päivällä. Se on salaatissa aika hyvää, savulohi tai -siika ehkä paremmin.

Söisin usein puuroa mutta kun se p**** palaa aina pohjaan. Olen uusavuton tai jotain mutta se on ainoa ruoka mikä ei onnistu. Pitäisi kai olla puurokattila, en tiedä. Hirveä jynssääminen aina. No mikrossa onnistuu jotenkuten mutta se on vähän hankalaa eikä saa keitettyä kuin yhden lautasellisen.

Vierailija

Joskus harvoin on varaa ostaa juustoa leivänpäälle.
Yleensä pelkän levitteen kanssa tulee syötyä.

Leipä on hyvää ja ravitsevaa ihan itsessäänkin eikä päälle tarvitse yleensä mitään.

Vierailija

Syön yleensä viljaa moniviljaisena lettuna (vehnänlesettä, kauraa, soijajauhoja, vehnäjauhoja ja kananmuna ja suolaa), jonka teko on helppo rutiini.
Leipä (ruis) on herkkuruokaa, joka menee hyvin levitteelläkin, mutta joskus juustoa tai makkaraa päällä. Joskus kananmuna.

Vierailija

Miksei ole vaihtoehtoa ilman levitettä? Minä syön usein leipää pelkän juuston/kinkun + vihannesten kanssa ilman levitettä.

Vierailija

Kahta eri levitettä (voita, sulatejuustoa), kinkkua, juustoa, makkaraa, mahd. muuta lihaa, etikkakurkkua ynnä muuta mitä kaapista sattuu löytymään. Harvemmin kuitenkaan tuoreita vihanneksia.

Vierailija

Salaattia, voita, kinkkua, juustoa, kalkkunaa, kanaa, kalaa, maksapasteijaa, makkaraa, meetvurstia, salamia, valkosipulia, ketsuppia, tomaattia, paprikaa, sulatejuustoa tai mitä kaapista löytyy ja riippuen myös nälästä ja siitä kuinka paljon jaksaa milloinkin nähdä vaivaa leivän eteen.

Vierailija
tiäremiäs
Preeriakoiran kiveksiä.

Mistä tiesit, että on preeriakoira? Oletko tutustunut internet-kulttuurin tarkemmin ja nähnyt kuvan aikaisemminkin?

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Yleensä Rainbow margariinia, jotain juustoa ja jotain leikettä, ja päälle tomaattia, ainakin kesällä kun hyviä tomaatteja on saatavilla sopuhintaan... talvella kotimaiset tomaatit ovat vähän turhan kalliita ja epsanjalaiset tomaatit maistuvat enemmän kalalta kuin vihanneksilta.

Jos leivät käyvät voileipägrillissä, laitan yleensä vielä väliin vähän tuoreita chiliviipaleita, ja vähän mustapippuria, oreganoa ja basilikaa. Köyhän miehen pizzaa, etten sanoisi.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Vierailija

Perussetti on leviä ja voileipäkinkkua. Usein laitan lisäksi päälle myös Oltermanni-juustoa ja oreganoa ja lämmitän leivät mikrossa kuin pienet pizzat. Tällöin käytän toisinaan meetvurstia kinkun tilalla.

Syödessäni lihapiirakoita saatan halkaista ne ennen lämmitystä (helpompaa niin päin) ja sen jälkeen laittaa väliin kinkunviipaleet ja niiden väliin kananmunaviipaleita. Ah sitä autuutta!

Vierailija

Mikä on "levite"?? Onkos se voita tai margariinia vai mitä?

Oli mitä oli, laitan leivän päälle margariiniä, juustoa ja salaattia useimmiten. Juu ja myös paprikaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat