Seuraa 
Viestejä45973

Olen jonkin aikaa etsinyt tietoa holocaustista netistä, kunnes törmäsin seuraavaan sivustoon:

http://www.onethirdoftheholocaust.com/

Sivustolla on tehty aiheesta 30 viedopätkää joiden yhteiskesto on 4 tuntia. Mielestäni viedot on asiallisesti ja aiheeseen perehtyen tehty joten ne saivat omalta osaltani epäilemään onko holocaustia tapahtunut siinä mittakaavassa kun on virallisesti esitetty.

Katsokaa viedot ja kertokaa oma mielipiteenne, onko näissä videoissa jotain vääristelyjä yms. ja miltä osin.
Vai onko näissä videoissa kuitenkin jotain totuuden perää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ole vielä(kään) totuuden aika. Kunhan aikaa kuluu niin totuuskin on mahdollista kertoa, ellei aineistoa ehditä tuhota sitä ennen. Aika näyttää.

Se on muuten holokausti.

En ole katsonut videoita, sillä minulla ei ole aikaa tuhlata neljää tuntia niihin, mutta mielestäni vankien ja sotilaiden kertomukset, leireillä otetut kuvat, natsi-Saksan keskitysleiriasiakirjat sekä vielä pystyssä olevat leirit ovat melko kiistaton todiste holokaustin tapahtumisesta. Suosittelen, että siirryt Internetistä kirjastoon, sillä suurin osa aiheeseen liittyvästä materiaalista on painetussa muodossa tai videofilmeillä, joten ymmärrettävistä syistä Internetin tarjoama tieto on vähintäänkin suppeaa. Wikipediassa on kuitenkin pahimpaa tiedonnälkää tyydyttävä artikkeli aiheesta: The Holocaust

EDIT: Ja tässä vielä linkki Wikipedian artikkelin lähdetietoihin.

Holocausteja on ollut monia suurempia ja pienempiä. Mutta seuraavassa eräs esimerkki niistä aivan pienemmistä, missä kuitenkin kokonainen kansanosa suunnilleen hävitettiin.

Siis Viron länsirannikko ja sen saaret olivat vielä viime vuosisadan alussa kutakuinkin pelkästään ns. rantaruotsalaisten (rannarootsalased) asuttamia. He olivat asuneet noilla seuduin historiankirjojen ja kirkonmaiden hautakivien mukaan ainakin vuodesta 1000 ja arkeologisten löytöjen perusteella paljon aikaisempaakin. Yhteensä rantaruotsalaisia lienee enimmillään ollut vain luokkaa 40.000 ihmistä.

No, Neuvostoliiton Viron ensimmäisen okkupaation aikana 1940-41 valtaosa tästä kansasta hävitettiin deportaatioin ja suorin teloituksin. Sitten koitti muutaman vuoden tälle kansanosalle kestänyt kunnian palautus vuosina 1941-44, Saksan miehitettyä Baltian maat ja siinä samassa Vironkin. Tällöin jopa palautettiin omistajilleen Neuvostoliiton heiltä sosialisoimia maita ja tuotantolaitoksia - eli elämä näytti kaikin puolin jälleen hyvältä.

Mutta Neuvostoliiton jälleen miehitettyä Viron vuonna 1944 tämä kansanosa hävitettiin kutakuinkin lopullisesti sukupuuttoon massiivisin deportaatioin Siperiaan. Kuitenkin noin 7.000 ihmistä onnistuivat Suomen poliittisen ja sotilaallisen johdon hyvien suhteiden ansiosta Kolmanteen valtakuntaan pakenemaan Ruotsiin Saksan asettaman kuljetus- ja suojelukaluston turvin. Näitä pakomatkoja kutsutaankin rantaruotsalaisten exodukseksi ja ne tapahtuivat jopa osin Suomen jatkosodan jo päätyttyä syyskuun alussa 1944!

Tänä päivänä Viron ruotslaissaarilla Ösel (Saaremaa), Dagö (Hiiumaa), Ormsö (Vormsi) ja pienemmillä Nargö (Naissaari), Runö (Ruhnu) ja Odensholm (Osmussaar) sekä mantereen ruotsalaisyhdyskunnissa kuten Hapsal (Haapsalu) ja Nuckö (Noarootsi) elää yhteensä vain noin 20-25 kyseistä kansakuntaa edustavaa ihmistä. Vähiin on siis mennyt!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat