Seuraa 
Viestejä45973

Eduskunta hyväksyi perhehoidon korotukset

06.10.2006 eduskunta

Eduskunta hyväksyi perjantaina perhehoitajien palkkioiden korotuksen.

Vähimmäispalkkio nousee ensi vuoden alusta 300 euroon kuukaudessa perhehoidossa olevaa henkilöä kohden. Lisäksi palkkion enimmäismäärälle ei ole jatkossa kattoa.

Samalla hoitokuluihin tarkoitetun kulukorvauksen vähimmäismäärä nousee 350 euroon kuukaudessa hoidettavaa kohden. Myöskään kulukorvauksille ei määrätä enää kattoa.

Tällä hetkellä hoitopalkkiota maksetaan vähintään 242 euroa henkilöä kohden ja enintään 725 euroa. Hoitokuissa vähimmäiskorvaus on 305 euroa kuukaudessa, ja enintään sitä voi maksaa 611 euroa.

Oppositio tarjosi Leena Rauhalan (krist.) johdolla sekä hoitopalkkion että kulukorvauksen vähimmäismääräksi 400 euroa, mutta ehdotukset kaatuivat äänestyksessä.

Rauhala perusteli isompia korotuksia sillä, että sijaisperheitä tarvittaisiin kipeästi. Hän vetosi myös vetoamalla Kuntaliiton selvitykseen, jonka mukaan perhehoitajille maksetut palkkiot ja kulukorvaukset olivat jo vuonna 2004 keskimäärin isompia kuin nyt tulossa olevat uudet vähimmäismäärät.

Perjantain istunnossa tuli vahvistetuksi myös omaishoitajille yksi lakisääteinen vapaavuorokausi kuukaudessa lisää nykyisten kahden päälle. Opposition hävinneessä ehdotuksessa tarjottiin yhtä vapaata joka viikolle.

http://oikeussanomat.fi/oikeussanomat/i ... Itemid=161

Kukahan alkaa valvoa sijaisperheitä? Ilmeisesti siihen ei ole kellään kiinnostusta. Kunhan lapset otetaan pois ja heitetään jonnekkin! Kristilliset ovat kieroja. Sijaisperheitä on paljon niin kutsutuissa uskovaisissa. Minunkin lapseni olivat uskovaisessa perheessä, jossa lapset eivät saaneet mitään, mutta sijaisperhe osti lasteni siellä ollessa uuden auton, uuden asunnon, lomaosakkeen ja kesämökin. ja Espoon perhehoito ei välittänyt tuon taivaallista lasteni saamasta huonosta kohtelusta.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat