Seuraa 
Viestejä13176

Olen perehtynyt vähän leikkaamiseen ja ajattelin poistaa luomen kädestä

tämähän ei tarvitse niin paljon taitoja. Minulla on terävä linkkuveitsi tai sitten ohut ja lyhyt teräinen askareluveitsi. Kumpi näistä on parempi.

Sitten minulla on postimerkki pinsetit jolla aijon repiä luomen irti.

Mitä vaaroja tälläisissä operaatioissa on jos ensiksi puhdistan kaikki välineet pirtulla 96 % :lla sitten valmisten ja huolellisesti kaikki paikat ja välineet että ei ole turhia örkkejä missään.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Luomien pitää antaa olla rauhassa. Mutta jos sellaisen poistaa, tulee se ottaa rasvakudosta myöten. Minulta nimittäin poistettiin ja kysyin miten syvältä leikkelee. Viiltäjä-Jack kertoi, jotta rasvakudosta myöten. Sillä ei ollut yhtään huumorintajua. Totesin sille nimittäin jotta tässähän sitten laihtuu samalla kun rasvaa häviää. Alkoi veivata jotta "sitä häviää niin vähän". Odotin jotain aivan muuta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Eihän toi ole vielä mitään, kovat jätkät leikkaa pois silmäluomensakin.

Mutta vakavasti ottaen, omatpahan ovat luomesi. Eihän siinä sinänsä mitään ihmeellistä voi olla jos joku muukin osaa homman; toisaalta ties mitä amputointeja ja kastraatioita on tehty kautta maailman iät ja ajat ilman mitään nykyaikaista kirurgin koulutusta. Lähinnähän on kyse siitä, että kun saat jonkun kivan tulehduksen joka ei ota parantuakseen ilman lääkitystä niin on aika noloa mennä siinä vaiheessa jonnekin lääkärille vikisemään että itse tehty leikkaus meni pieleen. Mikäs tietysti estää viljelemästä omia antibiootteja.

Luomenpoisto on aika simppeli toimenpide. Tuli sitä itsekin harjoiteltua armeijassa. Ei siinä tarvitse kuin leikata kartio pois ihosta. Tervettä ihoa on hyvä jättää luomen ympärille 1,5mm ja sitten leikata sopivalta syvyydeltä pois.

Jos haluaa jäljestä nätin suosittelen sitten ompelua. Sekin menee, kyllä suht koht helposti, jälki ei silti päätä huimaa.

Jos kipua tahtoo välttää niin kannattaa ruiskasta suoneen jotain rauhoittavaa tai sitten puuduttaa ihoalue jollain puudutusaineella

Suosittelen ostaan kirurginveitsen (tekee meinaan tiukkaa normaalipuukolla alkaa nirhaamaan, ainakaan niin että jälkeä sietäs)

Joo-o tuosta voi ihan oikeankin lääkärin tekemänä jäädä ilkeä arpi, jos luomea joudutaan poistamaan vähänkään pintaa syvemmältä.

Jos luomi on vain aivan pinnassa ei luulisi haittaavan jos sen nyppää irti vaikka pinseteillä. Itseltäni lähti niskasta itekseen paidan raastamana.

Deoxyribonucleic
Luomi on hyvälaatuinen kasvain. Jos sitä ärsyttää se voi muuttua huonompilaatuiseksi...

Pitääkö paikkansa, että ärsytetty luomi voi muuttua kasvaimeksi? Kuulin tosikertomuksen miehestä, jonka päänahassa ollut luomi repesi auki aina silloin tällöin hänen laittaessaan hattua päähän ja pois. Eräänä päivänä hänellä todettiin pitkälle levinnyt aivokasvain. Loppu oli nopea.

tiäremiäs
Olen perehtynyt vähän leikkaamiseen ja ajattelin poistaa luomen kädestä

Mitä vaaroja tälläisissä operaatioissa on jos ensiksi puhdistan kaikki välineet pirtulla 96 % :lla sitten valmisten ja huolellisesti kaikki paikat ja välineet että ei ole turhia örkkejä missään.

Joko oot poistanut luomes?

Vanha kansankonsti ulkonevan luomen poistamiselle, jos ei ole kovin iso, on ottaa tukevammat pihdit, hohtimet on hyvät, jäädyttää ne ensin pakastimessa ja puristaa niillä luomea kunnes pihdit jäähtyy.

Parin kolmen päivän kuluessa luomi kuivuu ja putoaa pois.
Itse oon poistanut näin pieniä luomia ja homma toimii.
Skidinä myös poistin isohkon syylän peukalostani linkkarilla luuta myöden leikkaamalla, vieläkin on arpi. Syylät tosin hävisivät iän myötä.

Saman homman voi tietysti tehdä myös ruiskutettavalla jäädyttimellä. Suojaa muu iho, joko paperilla, missä on reikä luomen kohdalla tai laastarilla ja jäädytä luomi pois.

En kehota ketään tähän, vaan menkää lekurille luomenne poistamaan.

Andúril
Deoxyribonucleic
Luomi on hyvälaatuinen kasvain. Jos sitä ärsyttää se voi muuttua huonompilaatuiseksi...

Pitääkö paikkansa, että ärsytetty luomi voi muuttua kasvaimeksi? Kuulin tosikertomuksen miehestä, jonka päänahassa ollut luomi repesi auki aina silloin tällöin hänen laittaessaan hattua päähän ja pois. Eräänä päivänä hänellä todettiin pitkälle levinnyt aivokasvain. Loppu oli nopea.

Ei pidä joo ärsyttää luomen pintaa toistuvasti. Kyllä sillä voi olla seurauksia. Luomet, jotka nirhaantuvat jokapäiväisessä elämässä, pitäisi käydä poistamassa lääkärillä, itse en leikkaisi pois.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47391

Luomet otetaan aika syvältä, jotta kaikki luomikudos varmasti lähtee. Jos vain rikot luomea, sen soluja saattaa kulkeutua muualle elimistöön. Normaalisti siitä ei ole haittaa, mutta jos luomi sattuu olemaan pahanlaatuinen, niin sitten on parempi alkaa laittamaan testamenttiasioita kuntoon. Pahanlaatuisuuden arviointi kotikonstein on äärimmäisen vaikeaa.

Ei kai tuossa muuta paperilla ihmeellistä ole. Verta voi tulla yllättävän paljon, mikä haittaa näkyvyyttä. Tulehduksen voit saada, mutta aika harvoin sellainen nykyään tappaa. Arpi siitä jää, mutta niin tahtoo jäädä lääkärienkin jäljiltä. Pahanlaatuisuuden arvointi jää tekemättä, käsittääkseni lääkärit toimittavat luomet tutkittavaksi sen varalta. Käytännössä tuo siis on hullun hommaa, mutta jos kerran on hullu eikä piittaa omasta hyvinvoinnistaan niin minkä sille mahtaa.

Niinhän sitä sanotaan, että luomia ei pitäis ominpäin repiä eikä leikellä. Ja kuulemma irtileikatut pitäis aina pistää patologin arvioitaviksi, etenkin jos ovat ärtyneet.

Tässä oma toisenlainen kokemus intinajoilta: Minulla oli pari luomea, olkapäässä ja selässä, jotka hankautuivat repun viilekkeiden alla. Taas kerran oli pirunmoisessa pakkasessa telttaretki tulossa ja fiksuna miehenä ajatttelin, että sinnehän ei tämä poika lähde. Oli siviilistä tiedossa, että luomileikkauksen jälkeen saa hikisistä hommista useita päiviä, jopa viikon sairaslomaa, joten marssin vastaaontolle. Siellä vanhempi lääkintämajurin (tai jotain sinnepäin) arvoinen römäkkäääninen lääkäri sanoi, että poishan ne on otettava jos kerran häiritsevät. Kysy vielä, että olisko muuallakin, samalla vaivallahan ne lähtee kun kerran toimen ryhdytään. Osoitin pari muutakin luomea aiemmin mainittujen lisäksi arvellen, että vmtl senkun pitenee..

Lekuri otti pinsetit ja sakset käsiinsä, nappas luomen pinsettiotteeseen ja venytti reippaasti koholle ihon kera ja leikkasi saksilla pyramidin luomihuipun poikki ja heftalappu päälle. Pikkasen nipisti. Ei kysellyt puudutuksista eikä desinfioinut mitenkään tikeistä nyt puhumattakaan. Luomet tiputteli roskikseen. Anto mukaan vielä muutaman heftalapun varalle, jos sattuis entiset mettäkeikalla irtoamaan. Ja eiku viikoksi leirille. Että sellaseen toiveajatteluun sitä tykkimies hurahti.

Kaikki luomet parani hyvin ja lähti pysyvästi, mitä nyt yhden arvessa alkoi kasvamaan tukeva ihokarva. Arvetkin on siistejä verrattuna myöhemmin polvesta keskussairaalassa poistetun arpeen. Mutta ne rouhikin puudutusten kera paljon syvemmän kolon ja tikkejäkin pantiin kolme).

Niin että tämän kokemuksen valossa poisto kotikonstein onnistuu mainiosti ja pirtutkin kannattaa mieluummin juoda kuin tuhlata puukkojen huuhteluun. Kai sitä nyt mies saa omalla vastuulla silpoa itseään miten huvittaa.

Dreamspace: "Tuli sitä itsekin harjoiteltua armeijassa."

Sinäköhän se olit, joka masensi toiveikkaan vmtl:n yrittäjän? Vai onko tekniikka yleisesti hyväksytty armeijan hoitokäytäntö?

Vai onko keskussairaaloiden ja yksityisklikkojen tyyli kaivaa luomet lihaksia myöten puuduttaen, tikaten ja patologeja vaivaten silkkaa ylireagointia ja turhaa rahastusta ja jonojen kasvatusta?

Ethän sinä Viirupöllö vielä tiedä, että oliko tämän epäpätevän lääkintämajurin vääränlainen leikkaustyyli syynä siihen, että saatat joskus saada niistä vieläkin syövän...

Mutta siis kyse on siitä, että luomi on hyvänlaatuinen kasvain, ja itse kasvainta osittain leikatessa riski solumuutoksiin kasvaa, josta voi seurata luomen jämien muuttuminen pahalaatuisiksi, siksi lääkärit "kiertävät" luomet terveen kudoksen kautta.

Mutta en tiedä kumpi on vaarallisempaa, luomen leikkaaminen vai puolen tunnin autoretki, veikkaisin jälkimmäistä.

Ja kaikki yllä oleva perustuu tervejärkiseen arvailuun tietenkin.

Näinhän se on, mistäpä tuon tietää ennen kuin on koivet lopullisesti oikosenaan. Mutta on siitä jo melkoisen kauan. Tiedä vaikka niihin olis iskeny syöpä jo ajat sitten ellei lääkintämajuri olisi ollut reilulla päällä ja tehnyt ylimääräisäkin duunia. Elämä on yhtä arpapeliä, jos teen näin niin käy noin ja jos et tee mitään niin käy jotenkin muuten...

Mutta kuten sanottu, hyvästä esimerkistä huolimatta leikkautin polviluomen keskussairaalassa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan vaikka homma olis sujunu helposti kotonakin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat