Seuraa 
Viestejä45973

Muuten siirrämme lisää tuotantoa Aasiaan

http://www.talouselama.fi/sttview.jsp?stt_id=33232039

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Ruotsin uusi valtamalli saattaa levitä Suomeenkin, jahka pidetään vaalit. Ja nuo avauksesi sanathan olivat kuin FRn itsensä suusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos olisin Suomen diktaattori, niin korvaisin tuon "tunnin per työpäivä" laittamalla Stig Güstäävssönin ja muut etuoikeutetut paskiaiset tekemään sen meidän puolesta. 14 tuntia vuorokaudessa, kun vähemmistö kuitenkin ovat.

"Joustavuuden" myötä meillä on kohta ankeampi työkulttuuri kun tsaarin Venäjällä, jossa sentään pari päivää viikossa oli varattu levolle.

Virkamiesten työkulttuuri ja -aika siihen aikaan Suomen suuriruhtinaskunnassa oli varsin leppeä, aika kuulemma noin kuusi tuntia päivässä. Virkakiireiltä kesken päivääkin pääsi vaikka murhaamaan kenraalikuvernööriä.

Sen sijaan työläisten työaika yleisesti oli 12 tuntia. Kesällä maatöissä myös voitiin noudattaa tulkintaa auringonnoususta auringonlaskuun.

Markkinoiden vapauttaminen oli kyllä todella paha virhe länsimailta. Ajan mittaan saattaa osoittautua ehkä jopa ensimmäistä maailmansotaa pahemmaksi mokaksi, jos nykymeno jatkuu niin Aasian valtiot ovat tulevia suurvaltoja ja länsimaat taantuvat nykyisten kehitysmaiden kaltaiseen tilaan kun kaikki tuotanto siirretään halpatuotantomaihin.. Ja sustako se sitten tuntuu kivalta, vai?

Vielä tosin voisi olla aikaa tehdä jotain, jos kaikki Euroopan maat, Pohjois-Amerikka ja Australia eroaisivat WTO:sta ja pistäisivät kovat rankaisutullit kaikkeen halpatyövoimamaista tulevaant tavaraan.

" Varakkaille näyttää kehittyneen usko, että haudassakin rahaa tarvitaan.
Siksi kaikki täytyy tehokasta olla ja tuottavaa "
(c) Pate Mustajärvi - Köyhän miehen peace & love (säv. O. Lindholm ja J. Latomaa, san: P. Hanhiniemi, sov: J. Latomaa ja M. Kangasjärvi. )

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat