Seuraa 
Viestejä5666

Jos haluaa tietää max lt:n 19.kesäkuuta klo 14 (jäähdytystarpeen laskentaa
varten jäähdytyspatterin mitoittava lt) niin mistä sen saa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Ilmatieteen laitokselta saattaisi saada tarkkaa tietoa. Itselläni on Ilmatieteen laitoksen julkaisu "Tilastoja Suomen ilmastosta 1961-1990", josta katsoin ko. päivämäärälle keskimääräisen maksimilämpötilan. Helsinki-Vantaalla maksimiarvo 19.6. oli keskimäärin 20,7 astetta. Toisesta tilastosta selvisi, että keskimääräinen lämpötila kello 14 kesäkuisena päivänä vuosina 1961-1990 oli 18,4.

Ilmatieteen laitoksen sivuilta saa joidenkin paikkakuntien maksimilämpötilat jonkinsortin tarkkuudella. Esim. tämän linkin takana löytyvästä kuvaajasta http://www.fmi.fi/saa/tilastot_61.html#2 voi lukea, että 19.7.2006 Helsingin Kaisaniemessä maksimilämpötila oli luokkaa 21 astetta.

Kuvaajat ovat epätarkkoja, koska ilmatieteenlaitoskin on nykyään liikelaitos ja rahaa pitää tehdä tietojen myynnillä. Eli heidän tietopalvelustaan saa sitten maksua vasten hyvinkin tarkkaa tietoa. Toisaalta ilmastointilaitteen mitoitukselle ei todellakaan tarvita noin tarkkoja tietoja. Jos asut Pääkaupunkiseudulla, niin jäähdytyslaitteiston yhtenä mitoitusperusteena käytetään yleensä ulkolämpötilan maksimiarvona noin 27 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat