Seuraa 
Viestejä45973

No niin olen vain maallikko mutta vaihtamassa öljy/puu lämmitystä arabien säätelemästä polttoaineesta (öljy) johonkin kotimaisempaan ja riittoisampaan, kun nuo rajalliset energianlähteet tuppaa olemaan rikastumiseen pyrkivien omistustahojen määräysvallassa.

Ajatuskulkuni johti kauaskantoisempaan ajatteluun, eli osaako joku teistä oi viisaat laskea tai päätellä.

Joskus kun aurinko sammuu, niin kauanko maapallo vielä kehittää energiaa, maalämpöä? vai onko niin että maapallon sisus jäähtyy ennekuin aurinko sammuu? kummanko valitsen? tai no , se on ihan sama mulle mutta tuli vaan mieleeni että jos aurinko sammuu, mutta maapallon sisuksissa ydinfuusio jatkuu niin silloinhan ei auringon sammuminen olisi este maapllolla elämiseen, paitsi jos tuo aurinko ennen sammumistaan laajenne ja polttaa kaiken olevaisen maapallolta. tahi sitten onko olemassa teoria että Aurinko jopa räjähtää , vai muuttuuko se mustaksi aukoksi?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Nimenomaan valitse se nimim. 180 vaihtoehto, eli kyllä maapallo on kiehunut aikaa sitten poies siinä vaiheessa kun aurinko alkaa sammumisen merkkejä näyttämään!

Nimittäin, eihän aurinko sammu kuten jokin sähkövalo katkaisijansa kautta: päälle - pois. Vaan auringon sammumista edeltää sen fuusioitua ensiksi kaikki kevyet alkuaineensa ns. punainen jättiläisvaihe. Tällöin Aurinko on toki kovastikin jäähtynyt nykyiseen verrattuna, mutta sen säde ulottuu parhaimmillaan jonnekin Marssin radalle saakka, eli saattaapi nielaista maapallon tai ainakin varmasti polttaa sen täysin karrelle! Tämä tapahtuu väistämättä noin 0,5-2,0 miljardin vuoden kuluttua. Haarukka on noin iso, koska teoriat eivät ole vielä täysin vakiintuneita - mutta lopputulos kaikissa kuitenkin sama.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
halvatunappa
Joskus kun aurinko sammuu, niin kauanko maapallo vielä kehittää energiaa, maalämpöä? vai onko niin että maapallon sisus jäähtyy ennekuin aurinko sammuu? kummanko valitsen? tai no , se on ihan sama mulle mutta tuli vaan mieleeni että jos aurinko sammuu, mutta maapallon sisuksissa ydinfuusio jatkuu niin silloinhan ei auringon sammuminen olisi este maapllolla elämiseen,

Maan sisuksissa ei tapahdu ydinfuusiota, vaan radioaktiivista hajoamista ja fissiota.

Maapallon elämä sellaisena kuin me sen tunnemme loppuisi hyvin lyhyeen ilman Auringon lämmittävää vaikutusta. Eli jos Maapallo jostain syystä sinkoutuisi pois radaltaan ulkoavaruuteen, niin Maapallo jäähtyisi melko nopeasti ja kaikki isot eliöt kuolisivat. Valtamerten pohjien alla elävät bakteerit/arkit voisivat jatkaa elämäänsä geotermisen energian turvin pitkäänkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat