Seuraa 
Viestejä45973

Ei ne perkeleet korottaneet opintotukea. Pitäisi viedä pari päättäjää saunan taakse ja kaikkihan tietää mitä siellä tapahtuu.

Töitä tarttis tehdä paskapalkalla jos tekee. Siis toisin sanoin tienata vähän, että ne antaisivat tukea. Noin 400 € MAX tulee tukea kuussa ja sillä pitäis pärjätä. Jos tienaa liikaa perivät tukea takasin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Tarkeintä on että niillä on itsellään kansainvälisesti vertailukelpoiset liksat. Heitä saamme rakastaen palvoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oma valinta.

Olisivat ees ilosia et on lähes ilmainen koulutus johon on käytännössä kellä vaan varaa jos ei biletä ja syö makaronia.

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Mitä tämä meinaa kun kelalta tuli tämmöinen lappu:Otsikko:
Tiedoksenne vuonna 2007 maksetut ennakonpidätyksen alaiset etuudet

Etuus: Opinto raha. Ennakonpidätyksenalainen määrä euroina 319,55 euroa ja ennakonpidätys euroina 0,00euroa.

Mä en tajua mitä tällä meinataan. Eikai vaan mun piä maksaa kelalle takaisin kyseinen summa? Vai onko se raportti vaan.

Olen fiksu ja älykäs!

NallePuh

Mä en tajua mitä tällä meinataan. Eikai vaan mun piä maksaa kelalle takaisin kyseinen summa? Vai onko se raportti vaan.

Raportti vain. Sellainen lähetetään jokaiselle aina vuoden alussa, jos on saanut Kelan tukia edellisenä vuotena.

Aleka_Refor
Ei ne perkeleet korottaneet opintotukea. Pitäisi viedä pari päättäjää saunan taakse ja kaikkihan tietää mitä siellä tapahtuu.

Elokuusta alkaen tienaat pari kymppiä kuussa enemmän, jos vielä pysyt opiskelijana.

Aina voi tehdä töitä. Auttaa rahapulaan yllättävän hyvin. Jotain työtä löytyy aina.

Vaan voisi senkin ajan käyttää paremmin. Kuten siihen opiskeluun ja omiin harrastuksiin pitääkseen yllä mielenrauhaa.

Huonot tuet vaikuttavat taatusti keskimääräisesti opiskelijoiden opintoihin. Huono talous pakottaa töihin ja se on pois opiskeluajasta.

Opiskelu on raskasta.

tulorajat ovat sentäs nousseet, eli ei auta kuin opiskelijoiden tehdä lisää töitä. (onneksi ne ajat ovat jo takanapäin...)

Lukukausimaksut voivat olla jo ensi vuosikymmenellä tosiasia. Koulutus on kallista.

Opintotuella elää, mutta vaikkapa kesätöistä saatava netto 2000-3000 euroa lisää elämisen makua kummasti. Parin tonnin palkastakin saa vitosen jokaiselle vuoden päivälle. Piristää opiskelua kummasti.

Jos tekee tiukkaa rahan kanssa, suosittelen mieluummin kevyttä työtä kuin opintolainaa. Ennustan lainan koroille huimaa nousua lähivuosina.

Tuli vaan mieleeni, kun jostain joskus luin opintotuesta ja opiskelijoiden kesätöistä. Siinä kyseenalaistettiin se, että opiskelijat käyttävät kesänsä töiden tekemiseen, kun muun vuoden ajasta opiskelevat. Palkkatyötä tekevät henkilöt yleensä saavat useamman viikon kesälomaa (tai vuosilomaa), mutta opiskelijat eivät samaisen logiikan mukaan tarvitse mitään lomaa. Saattaa kulua useita vuosia, ettei lomaa ole.

Mihin sitten perustuu se, että opinahjoissa on kesälomat? Ts. mikä on alkuperäinen ajatus - mihin opiskelijoiden kesäloma on tarkoitettu? Jos kesätöitä tekeekin, niin kenenkään ei pitäisi vaatia, että siihen käyttäisi koko kesää. Mielestäni jokaiselle pitäisi kuulua "lakisääteinen" loma sen muutaman viikon ainakin. Nyt kukaan ei valvo sitä, että opiskelija saisi yhtään lomaa, kun lasketaan miten paljon työskennellään opinnoissa + "oikeissa" töissä yhteensä.

Toinen vastaava ongelma oli se, että koululaisten ja opiskelijoiden koulupäivät saattavat olla 8 tuntia käytännössä joka päivä, mutta tämän lisäksi annetaan vielä kotiläksyjä. Sehän menee ylitöiksi!

gamma
Palkkatyötä tekevät henkilöt yleensä saavat useamman viikon kesälomaa (tai vuosilomaa), mutta opiskelijat eivät samaisen logiikan mukaan tarvitse mitään lomaa. Saattaa kulua useita vuosia, ettei lomaa ole.

Jokainen on silti velvollinen huolehtimaan omista asioistaan.

no_more
Oma valinta.

Olisivat ees ilosia et on lähes ilmainen koulutus johon on käytännössä kellä vaan varaa jos ei biletä ja syö makaronia.

Näin pienellä kansakunnalla ei ole varaa menettää ihmisvoimavaroja, eikä valikoida rikkaitten kakaroita tai huippulahjakkuuksia, kuten tehdään monessa muussa maassa. Usa, kiina, intia esimerkkeinä mutta sielä todella on varaa valita, eikä resursseja kouluttaa 70% väestöstä korkeasti, kuten suomessa. Tuossa juuri lueskelin, että Intiassa korkeasti koulutettuja on arviolta noin 10%, joka tekee siis päälle 100 miljoonaa. Ei ole ihme, että länsimaat ovat siirtymässä entistä enemmän protektionismiin jyrätäkseen kehitysmaita. Yhtiöille tuo taas antaa halpahintaista osaamista toisaalta.

slam
Seuraa 
Viestejä2129

kerään työttömyyskorvauksia sen verran, että on mahdollista maksaa sakot, kun paiskasen paskapöntön yliopiston seinään. En ihmisten päälle...

helvetin paskiaiset

Hyvin polkee.

Olli V
gamma
Palkkatyötä tekevät henkilöt yleensä saavat useamman viikon kesälomaa (tai vuosilomaa), mutta opiskelijat eivät samaisen logiikan mukaan tarvitse mitään lomaa. Saattaa kulua useita vuosia, ettei lomaa ole.Jokainen on silti velvollinen huolehtimaan omista asioistaan.

Mitä tuolla tarkoitat? On tietenkin jokainen velvollinen huolehtimaan omista asioistaan, mutta miten se liittyy tekstiini?

gamma
Olli V

Jokainen on silti velvollinen huolehtimaan omista asioistaan.Mitä tuolla tarkoitat? On tietenkin jokainen velvollinen huolehtimaan omista asioistaan, mutta miten se liittyy tekstiini?

Opiskelija voi järjestää itselleen niin paljon lomia kuin tarvitsee.

Olli V
gamma
Olli V

Jokainen on silti velvollinen huolehtimaan omista asioistaan.Mitä tuolla tarkoitat? On tietenkin jokainen velvollinen huolehtimaan omista asioistaan, mutta miten se liittyy tekstiini?Opiskelija voi järjestää itselleen niin paljon lomia kuin tarvitsee.

Joo niin voi, ja silloin ei sitten saa mitään rahaa mistään. Ei edes sitä asumistukea. Sen sijaan kun on palkkatyössä, niin siltä ajalta jolloin on lomalla, saa vähintäänkin samanlaisen palkan kuin työssäoloajalta.

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151
Olli V
NallePuh

Mä en tajua mitä tällä meinataan. Eikai vaan mun piä maksaa kelalle takaisin kyseinen summa? Vai onko se raportti vaan.Raportti vain. Sellainen lähetetään jokaiselle aina vuoden alussa, jos on saanut Kelan tukia edellisenä vuotena.

Viuh! Onneksi! Sillä muuten olisin ollu aika pahassa kusessa.

Olen fiksu ja älykäs!

gamma
Olli V
Opiskelija voi järjestää itselleen niin paljon lomia kuin tarvitsee.Joo niin voi, ja silloin ei sitten saa mitään rahaa mistään. Ei edes sitä asumistukea. Sen sijaan kun on palkkatyössä, niin siltä ajalta jolloin on lomalla, saa vähintäänkin samanlaisen palkan kuin työssäoloajalta.

Ainakin yliopistossa on mahdollista pitää helposti 1 kk kesäloma ja 1 kk joululoma. Näin suoritin itse tutkintoni. Ja reilusti alle viiden vuoden kaiken lisäksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat