Seuraa 
Viestejä45973

Miksi kummassa Martti Ahtisaarelle olisi pitänyt antaa Nobelpalkinto? Mieshän on vain ollut rauhanneuvottelija, jonka henkilökohtaiset ansiot lopputuloksissa ovat aika pienet. Kyllä näissä neuvotteluissa on taustalla paljon väkeä jotka nuo rauhanehdot ja sovittelupuheet ja tekstit vääntävät. Ahtisaaren osa on pieni ja sen voisi hoitaa aivan yhtä hyvin lukematon joukko päteviä sovittelijoita.

Sen sijaan rauhanpalkinnon ansaitsevat oikeasti henkilöt, jotka jopa oman henkensä ja vapautensa menettämisen uhalla puolustavat ihmisoikeuksia ja tekevät niiden puolesta työtä ilman kummempia mandaatteja.

Melkoisen itseriittoinen Ahtisaari tulee kyllä toimeen hyvän palkkansa ja osaketulojen kanssa, eikä todellakaan ansaitse miljoonan euron rauhanpalkintoa, joka kuuluu jollekin epäitsekästä työtä tekevälle ihmisoikeuksien puolustajalle.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Onhan Ahtisaari tehnyt arvokasta työtä rauhan hyväksi, mutta niin on moni muukin paljon kiperämmissä olosuhteissa, vähillä varoilla ja usein oman henkensä uhalla. Suomalaisten ylistäminen itsestäänselviksi voittajiksi niin Nobelin kuin Euroviisujenkin yhteydessä kertoo jotakin epärealistisesta ja ylimielisestä kansanluonteesta. Kukaan suomalainen ei nykypäivänä ansaitse voittoa kummassakaan.

NO, miksi sitten vaikkapa Jimmy Carterille annettiin rauhan Nobel ?
Mies tuppasi itsensä Lähi-Itään sopivasti juuri kun osapuolet siellä
epähuomiossa jättivät tappamisessa päivän väliin .

Miksi IAEA ja johtajansa Mohammed ElBaradei sai viime vuonna No-
belin rauhan palkinnon ? Eihän IAEA ole saavuttanut yhtään mitään
ydinaseiden valvonnassa, mm. Iran ja Pohjois-Korea pitävät ko-
ko järjestöä pilkkanaan.

Miksi Peresh ja Arafat saivat rauhan Nobel-palkinnon lakatessaan
hetkeksi murhaamasta toisiaan ?

Miksi... no..kenties idea tuli selväksi ..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BUSHMAN, long time no see

Miksi Peresh ja Arafat saivat rauhan Nobel-palkinnon lakatessaan
hetkeksi murhaamasta toisiaan ?

Rauhan Nobel tosiaan sai koomisia piirteitä palestiinalaisterrorin isän tullessa palkituksi suurena rauhan kyyhkysenä. Ehdokkaani tälle vuodelle oli kestosuosikki Saddam. Ilmeisesti mies ei ole kuitenkaan edistänyt rauhaa tarpeeksi. Osamalla on sentään vielä mahdollisuuksia.

Ahtisaarihan on sanonut, ettei halua häntä enää esitettävän nobelistiksi. Ei kuulemma halua olla mikään vedonlyöjien kohde eikä muutenkaan pidä asialla spekuloimisesta.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä34738

Kyllä Mara on Nobelinsa ansainnut,jos sen tulee saamaan.

Mara painii"neuvottelijoiden"raskaassa sarjassa muunkin,kuin ulkomuotonsa ansiosta ja on todellinen diplomatian virtuoosi,joka on kiillottanut Suomi-kuvaa maailmalla ja vahvistanut luottamustamme puolueettomina rauhanneuvottelijoina globaalisti.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Tämän vuoden nobel meni mielestäni oikealle henkilölle, vaikkei Ahtisaarikaan olisi ollut huono valinta. Maralle nobel olisi sopinut paremmin kuin aikoinaan esim. murhapommituksia tehtailleelle Henry Kinssingerille.

John Carter
Kyllä Mara on Nobelinsa ansainnut,jos sen tulee saamaan.

Mara painii"neuvottelijoiden"raskaassa sarjassa muunkin,kuin ulkomuotonsa ansiosta ja on todellinen diplomatian virtuoosi,joka on kiillottanut Suomi-kuvaa maailmalla ja vahvistanut luottamustamme puolueettomina rauhanneuvottelijoina globaalisti.

Samaa mieltä. Palkinto meni silti oikeaan osoitteeseen nytkin. Ahtisaari on tehnyt pitkän uran menestyksellisenä neuvottelijana. Ja tosiaan; huonompaakin suomikuvaa on maailmalle tarjottu.

IHMETTELEN MIKSI
noobelia ei vieläkään
annettu

JEESUKSELLE?

tämän vuotiset sentään
oli mun mielestä
hyviä...

siis ninden teot...
( hmm entäs jeesus )

olen väsy..

Ahtisaari ei ansainnut Nobelia. Hän ei ole ollut itsenäinen rauhantekijä, vaan hoitanut isompien poikien antamia tehtäviä.

Ajaessaan Ahtuisaaren ehdokkuutta Suomen ulkopolitikka myös jätti huomioonottamatta norjalaiset painotukset, norjalaisen kulttuurin. Ja tuo itsevarmuus ja ylimielisyys: palkintoa oltiin ottamssa, vaikka sitä ei ollut vielä jaettu.

Vittumaisille suomalaisille vittuiltiin. Eikä tämä ollut maailmassa ensi kerta.

Tuollainen paksu suomalaisherra. Vrt. solakat pitkät viikingit. Eikä Suomi koskaan ole ollut merenkulkumaa.

TUO ei ollut rauhan palkinto vaan KEHITYSAPUA.

Köyhien auttamisella ei ole mitään tekemistä rauhan kanssa

Köyhätkö ne muka sotivat ? Höpö-höpö. Heillä on ihan tarpeeksi
ajattelemista köyhyydessään jokapäiväisestä leivästä.

Sodat syntyvät aina valtaapitävän ja rikkaan luokan valtapyrki-
myksistä. Ei Saddam ollut Irakin köyhiä, vaan rikkain mies satoine
palatseineen jne. Silti piti Iraniin ja Kuwaitiin hyökätä.

Hitlerkin saattoi nousta katuloasta, muta köyhäksi ei voi kutsua
valtaan päästyään. Terroristit eivät olleet köyhiä, Osama ja
kumppaninsa, mm. WTC911:n toteuttajat olivat hyvinvoivien
Saudi-Arabialaisten vesoja.

Jos nyt ei rauhan palkintoa jaeta rauhanneuvotteluja virkansa
puolesta tai siihen kutsuttuina vetäville, onko syytä jakaa se jollekin
maailmaa syleileviä hyväntekeväisyysajatuksia levittävällekään,
aika usein hyvää tulee eniten itselle, kuten "hyväntekeväisyyskerä-
yksistä" sanotaan "best business ever. En sano, että tämä nyt
palkinnon saanut kuuluu tähän kastiin."

Yksi näkökulma, joka tuli OBS-ohjelmassa esiin:

"Martti Ahtisaari on kuin palomies, joka tulee sammuttamaan. Mohammad Yennes pyrkii ennaltaehkäisemään palon syttymisen."

Norjan Nobel-komitea on laajentanut rauhantyön ajatusta mielestäni kiitettävästi.

Mitä ilmeisimmin Ahtisaaren ehdokkuutta ajoi Suomen virallinen ulkopolitiikka, erityisesti ulkoministeriön ja ulkoministerin ulkopolitiikka.

Sosdemien värisuora, jossa ulkoministerin ohella perustettava eduskunna ulkopoliittinen instituutti, ehdolla Suomen akatemian johtaja Raimo Väyrunen ja hallituksen johtoon Paavo Lipponen. Presidenttikin tavallaan kuuluu suoraan, toisaalta taas ei, joten myös sosdemeissakin on kannatusta, että otetaanpas ämmältä valta pois. Tai tällä ajatuksella pakotetaan preisedentti psymään värisuorassa.

Raimo Väyryseltä jäisi Suomen akatemian johtajan paikka.

Jos Ahtisaari olisi saanut Nobelin, johna hän sen jälkeen olisi painanut
niin paljon, että olisi ollut akatemian johtajaksi ihan itseoikeutettu.
Paksuudesta huolimatta varsinaisia vanhuusvikoja ei ole todettu muuten, paitsi polvien kulumista, joka ei istuessa haittaa. Siinä olisi Paksu Poika
istunut hyvinkin kymmenen vuotta, varsin vahvana tulpppana estämään kaikki usalaistiedettä vastaan suuntautuvat virtaukset ja uudistukset.
EUn kautta hän olisi ollut paksu tulppa samalla maailmanpolitiikkaan, Suomen liittymistä NATOonkin hän kannattaa. Eli Paksu Poika yhtenä poikana lisää noihin mainitsemiini noin seitsemään poikaan ja tyttöön, joiden joukkio kuulemma pitää yllä maailman rauhaa.

Maailman rauhan hallinnan valta nykyisella tavalla on noilla seitsemällä. Siten reaalista oli ollut palkita, jos noin olisi ajateltu, ne kaikki itse tai vain Iso Poika Bush, eikä suinkaan Martti-renki. - Mutta saaneena Nobelin palkinnon Ahtisaari olisi myös itseoikeutettu Suomen ulkopolitiikan johtaja, ei suinkaan presidentti tai edes pääministeri.

Martti Ahtisaaren ehdokkuus Nobelille ja ehdokkuus Suomen akatemiaan, ne olivat osa Suomen taantumuksellisten suunnitelmaa, maan ja myös sen ulkopolitiikan hallitsemiseksi sosdemilaiskokoomuslaista hallitusrunkoa käyttäen.

Innokas juuri sellaiseen hallitiukseen on myös Vasemmistoliitto rp.
Ja herra Carter sieltä suunnalta ilmoittikin jo käsityksensä, että Ahtisaaren olisi pitänyt sada Nobel. Niin kauan kuin heillä on semmoiset halut, voimme toivottaa heille mahdollisimman huonoa vaalinmenestystä.

Suomën taantumukselliset, ynnä myös yli-innokkaat vaselistiset tukiajt, eivät tietenkään lannistu yhdestä iskusta.

Vasemmistolaisekis luullulla Erki Tuomuiojalla näyttää olevan kahdet kasvot ja myös kaksi ulkopolitiikkaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat