Seuraa 
Viestejä45973

Haastan alkuräjähdysteorian kannattajat kertomaan miten tila laajenee niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan.

Mielestäni alkuräjähdysteoria on suuruudenhullu ajatus, koska se pyrkii kertomaan miten kaikki syntyi.

Oma ajatukseni kertoo vain sen miten näkyvä maailmankaikkeus syntyi. Lisäksi olen kylläkin kehittänyt ajatuksen myös siitä miten jo olemassa olevasta saman tiheyden omaavasta energiasta saadaan havaitun kaltainen maailmankaikkeus jo olevaan tilaan.

Myös tämän päivän tiede ymmärtää, että esim. ihmisestä suurin osa on tyhjää jo olemassa olevaa tilaa.

Ajatukseni mukaan tiheään käpertynyt energia meissä avautuu/laajenee jo olemassa olevaan tilaan ja näin me peitämme jo olemassa olevasta tilasta koko ajan enemmän ja enemmän ja vastaavasti meidän sisällämme on koko ajan enemmän ja enemmän jo olemassa olevaa tilaa, joka vaihtuu koko ajan, koska liikumme jo olemassa olevassa tilassa, joka ei todellakaan laajene tai kaareudu.

Ja tämänhän ihminen voi ymmärtää.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=10099

Vaan kertokaapa alkuräjähdysteorian kannattajat, että miten se tila alkoi syntyä simsalapim, niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan?

Savor

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Kurjottiin, tai lukkiin jostain.. jota en ala tänne lainaamaan.
Ajatuksen siitä että Mikä ei ole koskaan syntynyt ei myöskään koskaan kuole, periaatteen mukaisesti jos mailmankaikkeus ei koskaan kuole niin ei se ole koskaan syntynytkään.

tai voitaisiin olettaa että niitä syntyneitä mailmankaikkeuksia on monta (muttei äärettömän monta.. ettei uskottavuus mene).

Ajatukseni mukaan kaikki näkyvän maailmankaikkeuden energia tuee ennemmin tai myöhemmin tempautumaan vastaan tulevien energia-aaltojen mukaan. Osa aikaisemmin ja osa myöhemmin, mutta kaikki näkyvän maailmankaikkeuden energia kuitenkin tulee lisäämään jossakin vaiheessa jonkun tiheämmän energia-aallon energiaa ja näin näkyvä maailmankaikkeus ei ole ikuinen, vaikka siinä oleva energia onkin ikuista.

Savor

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä kauemmaksi näkyvä maailmankaikkeus työntyy pois päin yhdestä pisteestä, sitä enemmän kaikki näkyvän maailmankaikkeuden energia peittää jo olemassa olevasta tilasta ja sitä enemmän energian sisällä on tyhjää jo olemassa olevaa tilaa, joka ei tietysti ole samaa tilaa, koska liikumme tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Ja sitä enemmän tyhjää tilaa on myös eri energiakeskittymien välillä.

Toisaalta metrimittoja ei energiakeskittymien väliin yleensä mahdu sen enempää, koska niiden metrimittojen sisälläkin on aina vain enemmän ja enemmän jo olemassa olevaa tilaa.

Savor

;):)

Aikaisemmin olin alkuräjahdyksen kannalla, mutta nyt kun olen asioita hunttaillut, olen päätynyt siihen olettamukseen, ettei mitään alkuräjähdystä ole ollut. Maailmankaikkeus on ollut ja tulee aina olemaan, ikuisesti. Ajatukseni mukaan sillä ei ole myöskään rajoja. Sitä jatkuu ikuisesti joka suuntaan. Se voi laajeta tai supistua. Sen sisällä voi toki tapahtua ns. alkuräjähdyksiä, ihan miten vain. Siinä tapahtuu uusien tähtien ja tähtijärjestelmien syntymistä ja kuolemista, mutta maailmankaikkeus on ja pysyy. Siinä oleva energia ei katoa mihinkään

Sallinette minun jälleen lausua oma ajatukseni Jumalasta. Jumala, tämä viisas Luoja onkin tämä maailmankaikkeus itse, ja kuten sinä Savor olet niin monta kertaa osuvasti sanonut, olemme osa tätä Luojaa, viisasta suunnittelijaa. Eihän järjellisesti ajatellen kukaan voi luoda tätä valtavaa järjestelmää, sen on täytynyt olla ikuisesti olemassa. Vain siten tämä on käsitettävissä. Maailmankaikkeus itse on ikuinen, järkevien lakien mukaan toimiva Jumala.

Olemmeko sitten yksin täällä maailmankaikkeudessa?
Koska maailmankaikkeus on ääretön, on siellä myös ääretön määrä maan kaltaisia planeettoja, joissa on varmasti elämää. Ja elämäähän voi olla muun laisissakin kuin vain maan kaltaisssa olosuhteissa.

Nämä ajatukset eivät ole tiedettä.

Savor
Haastan alkuräjähdysteorian kannattajat kertomaan miten tila laajenee niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan.

Ei se laajenekaan, tila oli olemassa ennen alkuräjähdystä, kosmologinen vakio on 120 kertaluokkaa liian pieni alkuräjähdysteorian laskelmien mukaan, tyhjön kenttä ei siis voinut syntyä alkuräjähdyksessä.
Kosmologinen vakio = tyhjön kenttä = pimeä energia.
Toivottavasti tämä riittää, ettei sinun tarvitse toistaa samaa asiaa joka viestissä, URPO

nm
Savor
Haastan alkuräjähdysteorian kannattajat kertomaan miten tila laajenee niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan.Ei se laajenekaan, tila oli olemassa ennen alkuräjähdystä, kosmologinen vakio on 120 kertaluokkaa liian pieni alkuräjähdysteorian laskelmien mukaan, tyhjön kenttä ei siis voinut syntyä alkuräjähdyksessä.
Kosmologinen vakio = tyhjön kenttä = pimeä energia.
Toivottavasti tämä riittää, ettei sinun tarvitse toistaa samaa asiaa joka viestissä, URPO

HYVÄ. Tila siis oli olemassa jo ennen ns. alkuhumausta ja se ei näin ollen ole syntynyt samalla kun energia alkuhumauksen jälkeen jatkoi laajenemistaan tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Kosmologinen vakio = paine, joka syntyy kun kolmiulotteisesti laajenevat energiakeskittymät tönivät toisiaan poispäin toisistaan, itsestään avautuvilla energia-aalloilla joilla saavat aikaiseksi toisilleen paineen vaihtelua, jolloin räjähtävät enemmän energiaa toiseen suuntaan ja työntyvät itse toiseen suuntaan.

Savor

;):)

Savor hämää lukijoitaa, kuulijoitaan savolaisella sananrieskalla. Savorin teoria on vain eräs alkuräjähdyksen ja laajenemisen teorian muunnelma.
Eroa syntyy hiukan siitä, että tiukka teoria pitää vain alkuräjähtäneen avaruuden tilaa ainoana, kun Savorilla laajeneminen tapahtuu ulkoiseen tilaan.

Multi- eli monen universumin tulkinnassa alkuräjähtäneiiden massojen välisäs on tilaa. Kuten nimim. Poudalla, joka on hylännyt yhden ainoan alkuräjähdyksen, mutta pitää silti useampia mahdollisena.

Minä hylkäsin alkuräjähdyksen täällä runsaat viisi vuotta sitten. Ja tätä edelsi vastaava vaihe kuin nimim. Poudalla, käsitys useasta kaikkeudesta ja niiden välisestä tilasta.

Alkuräjähdyksen multiuniversumitulkinnalla on siis taipumus johtaa alkuräjähdyksen kieltämiseen. Kun eri kaikkeuksia johdetaan suhteisiin toistensa kanssa, seuraa oivallus, että kyseessä onkin ikuinen ääretön avaruus, jossa mitään alkuräjähdystä ei ole todettavissa. Eli kuten lapsen oivallus, että Joulupukkia ei ole olemassa.

Ja siksi virallinen laitostiede ei kaipaa eikä hyväksy moniuniversumitulkintaa.

Muunnelma tai ei, mutta erinomainen joka tapauksessa ja ennen kaikkea sellainen jonka ihminen voi ymmärtää.

Voimme siis unohtaa neljä erillistä luonnonvoimaa, laajenevan ja kaareutuvan tilan, ainakin pimeän aineen ja osittain pimeän energiankin.

Ajatukseni tosin sisältää näkyvän maailmankaikkkeuden energiaa vastaan tulevat energia-aallot, jotka tietysti vaikuttavat näkyvään maailmankaikkeuteen.

Savor

;):)

derz
Seuraa 
Viestejä2470
Savor
Haastan alkuräjähdysteorian kannattajat kertomaan miten tila laajenee niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan.Tila ei "laajene" (se on harhaanjohtava ilmaisu), koska kuten itsekin sanoit, niin ei ole olemassa mitään "tilaa" mihin se laajenisi. Teknisempi selitys kertoo, että galaksien väliset etäisyydet muuttuvat ajan kuluessa maailmankaikkeuden kokonaisgeometrian määräämällä tavalla.

Jos maailmankaikkeudessa on massaa ns. kriittisen massan verran, niin maailmankaikkeuden geometria on laakea:

Tällaisessa geometriassa galaksit etääntyvät toisistaan äärettömän kauan hidastuvalla nopeudella. Tällöin sanotaan, että maailmankaikkeuden "laajeneminen" jatkuu äärettömän kauan koko ajan hidastuen.

Jos maailmankaikkeuden kokonaismassa on kriittisen massan alapuolella, niin sen geometria on negatiivisesti kaareutunut:

Tällaisessa geometriassa galaksit etääntyvät toisistaan äärettömän kauan kiihtyvällä nopeudella. Tällöin sanotaan, että maailmankaikkeuden "laajeneminen" jatkuu äärettömän kauan koko ajan kiihtyen.

Jos taas maailmankaikkeuden kokonaismassa on kriittistä massaa isompi, niin sen geometria on positiivisesti kaareva:

Tällaisessa geometriassa galaksit etääntyvät toisistaan jonkin aikaa hidastuvalla nopeudella, kunnes etääntyminen pysähtyy ja muuttuu kiihtyväksi lähestymiseksi. Tällöin kaikki maailmankaikkeuden materia puristuu uudelleen kasaan aina "singulariteettiin" asti.

Kuvat ovat täältä.

Pelkän geometrian vaikuttaminen kappaleiden liikkeisiin saattaa kuulostaa oudolta. Kyse on kuitenkin neliulotteisen Minkowskin aika-avaruuden geometriasta, jota on vähän vaikea kuvitella. Kaikki tämä seuraa kuitenkin yleisen suhteellisuusteorian yhtälöistä, jonka ennustamat ilmiöt on havaittu (eli teoriaa voidaan pitää "totena" tai ainakin hyvänä mallina ilmiöiden kuvaamiseen).

Savor
Mielestäni alkuräjähdysteoria on suuruudenhullu ajatus, koska se pyrkii kertomaan miten kaikki syntyi.Alkuräjähdysteoria ei ota kantaa miten kaikki syntyi. Se sanoo vain että maailmankaikkeus lähti laajenemaan yhdestä ainoasta aika-avaruuden tapahtumasta ("singulariteetista"), jota ennen ei ollut koko maailmankaikkeutta.
Yleisen suhteellisuusteorian avulla voidaan kuvata galaksien liikkeitä ajassa taaksepäin. Tällainen lasku osoittaa, olipa maailmankaikkeuden geometria mikä tahansa, että kun tarpeeksi kauas mennään menneisyyteen, niin galaksit lähestyvät yhtä ainoata aika-avaruuden pistettä. Yleinen suhteellisuusteoria siis ennustaa alkuräjähdyksen tapahtuneen ja sen että maailmankaikkeus laajenee. Nykyhavaintojen mukaan näin tosiaan käy.

Savor
Oma ajatukseni kertoo vain sen miten näkyvä maailmankaikkeus syntyi. Lisäksi olen kylläkin kehittänyt ajatuksen myös siitä miten jo olemassa olevasta saman tiheyden omaavasta energiasta saadaan havaitun kaltainen maailmankaikkeus jo olevaan tilaan.Hyvä hyvä. Kunhan ajatuksesi olisi vain ristiriidaton nykyisten teorioiden ja havaintojen kanssa, sillä jotta ajatuksesi edes voisi pitää paikkansa sen on oltava sopusoinnussa niiden kanssa (vaikka ajatuksesi olisikin tarkempi kuvaus havaituista ilmiöistä). Muuten ajatuksesi on vain sanahelinää ilman tieteellistä pohjaa.

Savor
Vaan kertokaapa alkuräjähdysteorian kannattajat, että miten se tila alkoi syntyä simsalapim, niin ettei maailmankaikkeus laajene ulospäin jo olevaan tilaan?

Alkuräjähdyksessä "syntyi" kaikki mitä on olemassa (aika, avaruus ja energia). Sitä ennen ei ollut muuta kuin satunnaista energia-antienergia kuohuntaa. Jostain syystä toista energiamuotoa syntyi enemmän kuin toista ja sattui tapahtuma, jota kutsumme alkuräjähdykseksi. Gravitaatio korvaa tämän "hukatun" antienergian, joten maailmankaikkeuden kokonaisenergia on edelleen nolla.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Kiitos derzille hänen viestistään.

Kun luin sen, sain lisää varmuutta siitä, ettei alkuräjähdysteoria ole edes lähelläkään totuutta.

Oma ajatukseni sen sijaan pysyy edelleen loogisena ja sellaisena jonka ihminen voi ymmärtää.

Ajatellaanpa esim. näkyvän maailmankaikkeuden rakennetta ja sen galaksien saippuakuplamaista rakennetta.

Kun galaksit laajenevat ja tönivät toisiaan poispäin toisistaan tähdistä avautuvilla energia-aalloilla, laajenee saippuakuplamainen rakenne.

Ja jos näkyvä maailmankaikkeus on astetta isomman aineen kokoluokan atomin ytimestä avautuvaa energiaa, voimme ymmärtää miten sen tiheys pienenee kun kaikki siinä oleva energia työntyy poispäin yhdestä pisteestä ja näin sektorin laajentuminen mahdollistaa kaiken energian laajenemisen.

Savor

;):)

En itse paljon ymmärrä alkuräjähdyksestä, mut kuitenkin yritin selittää 10v. tyttärelleni muutamin sanoin... siitä tuli tälläinen selitys:

Alkuun ei missään ei ollut mitään. Sit se "ei mitään" tiivistyi ja räjähti "ei missään" ja tuli maapallo ja kaikki muukin avaruudessa oleva. Ja nyt on kaikki olemassa "ei missään" ja se " ei missään" laajenee "ei mihinkään"

Siis alkuräjähtäneen kaikkeuden teorian mukaan kaikkeutta ei olekaan missään. Ei ole vielä syntynyt. Sen sijaan on yleinen kaaos, vähän niinkuin nyt Suomessa enne vaaleja. Siellä jossakin joku, Jokunen tai Johnny Carter, etsii sytkäriä jotakin nähdäkseen. Kohta tulee valkeus, luominen voi alkaa.

annatyhmä:-(
En itse paljon ymmärrä alkuräjähdyksestä, mut kuitenkin yritin selittää 10v. tyttärelleni muutamin sanoin... siitä tuli tälläinen selitys:

Alkuun ei missään ei ollut mitään. Sit se "ei mitään" tiivistyi ja räjähti "ei missään" ja tuli maapallo ja kaikki muukin avaruudessa oleva. Ja nyt on kaikki olemassa "ei missään" ja se " ei missään" laajenee "ei mihinkään"

Aivan hyvä selitys ja se kuvaa hyvin tämän alkuräjähdysteorian ja sen miten kyseinen teoria kykenee mitään selittämään.

Savor

;):)

Ajatellaanpa näkyvän maailmankaikkeuden rakennetta ja sitä miten galaksit muodostavat saippuakuplamaisen rakenteen.

Ja sitten ajattelemme, että miten galaksit laajenevat ja tönivät toosiaan poispäin toisistaan, tähdistä avautuvilla energia-aalloilla samassa suhteessa kuin laajenevat, jolloin saippuakuplamainen rakenne säilyy, tyhjää tilaa on koko ajan enemmän ja enemmän galaksien välissä ja galaksien sisällä.

Ja sitten ajattelemme kaiken näkyvän maailmankaikkeuden energian liikettä poispäin yhdestä pisteestä, joka on todella kaukana näkyvän maailmankaikkeuden ulkopuolella ja liikutamme tätä energiaa mielessämme takaisin päin kohti sitä pistettä josta tämä energia lähti liikkeelle ja jatkoi laajenemistaan koko ajan.

Liike kohti yhtä pistettä saa kaiken energian liikkumaan kohti samaa aluetta, jolloin kaikki energia lähestyy toisiaan ja pakkautuu tiheämpään ja tiheämpään.

Sitten alamme tuomaan energiaa takaisin päin ja havaitsemme miten liike poispäin yhdestä pisteestä, antaa energialle mahdollisuuden laajentua, koska sektorin laajentuminen vie energiaa koko ajan jo olemassa olevaan tilaan, niin että sitä tilaa on aina vain enemmän ja enemmän suhteessa siinä olevaan energiaan ja näin energia voi jatkaa räjähtämistään/palamistaan/laajenemistaan/avautumistaan vähemmän tiheäksi energiaksi tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Sitten siirrämme tämän saippuakuplamaisen rakenteen omien atomiemme ytimiin ja ajattelemme miten ns. protonien ja neutronien ytimistä työntyy energiaa poispäin niiden keskustasta ja miten keskustasta ulospäin työntyvän energian rakenne on vastaavanlaista saippuakuplamaista energiaa, jossa oleva energia räjähtää/laajenee/palaa/avautuu vähemmän tiheäksi energiaksi, joka saa energian työntymään kohti vähemmän tiheää aluetta, kunnes se irtoaa energia-aalloksi ns. protonista ja/tai neutronista, jotka ovat samanlaisia kolmiulotteisesti laajenevia energiakeksittymiä.

Savor

;):)

Eräät tyypit tekevät tällä hetkellä kaikkensa, että saisivat selvitettyä miten maailmankaikkeus toimii.

Voisiko joku kertoa heille, että ainut asia mitä heidän tarvitsee tehdä, on tulla ja kysyä minulta miten maailmankaikkeus toimii.

Savor

;):)

Ahkera jäötkä toi Savor. Ehtiny kirjoittaa jo maailman historiankirjat uusiks. Mä haastan savorin käden vääntöön. Väännä savor rantees auki, nii mä tarjoon kaljat ja partakoneenterät.

Ei voi haastaa semmoiseen paskanjauhantaan, mitä ei ole olemassa. Minä väitän, että MK laajeni Kuopiosta muualle päin. Mitäs siihen sanot floodaaja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat