Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen mieltynyt erityisesti lohen mätiin.
Ravintoarvot lienee kohdallaan vaikka suolaakin löytyy?

Ikeasta saa ostaa myös kopiokaviaaria, mustaa ja punaista. Maistuu oo koolta, mutta ei vedä vertoja lohen mädille. Mistä ne dusaa kopiokaviaarin?

Sivut

Kommentit (31)

Volitans
Feikkikaviaari tehdään merilevästä.

Ei perkele!

Maistuu kyllä oikealta tavaralta ja öljyistä on, suolaisuus ja maku ok.
Miten mahdollista?

Kaviaari (aito) ei ole edes niin kummoista. Sääli että sammet täytyy tappaa sukupuuttoon säälittävien wannabe hienostolaisten takia.

Täytyy tunnustaa tämä gastronominen tyyhmyyteni, mutta mielestäni maukkain kaviaari on se sinisessä tuupissa oleva Kallen!

Muuten, täällä pääkaupunkiseudulla asuvana käyn melko usein noissa Eestin Herkut puodeissa ja niissähän myydän lasipurkeissa venäläistä punaista ja mustaa kaviaaria melkoisen edulliseen hintaan. En tiedä onko kyseessä jokin feikki tai muulla tavoin ei aito tuote, koska mielestäni se Kallen Kaviaari on edelleenkin parasta.

Se kallen tuubissa oleva ei ole kaviaaria.

Feikki tavara tehdään merilevästä. Useimmin ei huomaa eroa oikean ja feikin välillä. Pakko sanoa, ettei se oikeakaan kummoista ole.

Noin pienillä määrillä mitä niitä syö, ei ole terveyteen mitään vaikutusta. Suolaisuus on vaikuttavin piirre kalaruokaan verraten.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Levästä tehty säilyy hyvin. Se lienee aika uusi tulokas ja tervetullut. Sammen mätiä on vähän saatavilla, ja on lukuisa joukko muita kaloja, joiden mäti on herkkua. Kirjolohesta saa erinomaista syötävää, samoin siiasta, muikusta ja mateesta. Tuontituotteista tulee mieleen rasvakalan mäti; mustaa ja tosisuolaista.

Minustakin Lohen/siian,turskan,muikun jne mäti on hyvää tavaraa. Siian mätiin kalvojen poiston jälkeen kermaa, sipulia, mustapippuria ja suolaa niin ei ole mitään parempaa paahtiksen päällä. Kaviaari taas tuskin on kummoista koska feikki sellainen on mielestäni pahaa.

Artisokka taas on hyvä herkku, oikeasti miellyttävän makuinen. Äyriäiset eivät ole kovin maukkaita mutta rakenne on ihana purra.

Kaviaari ja silli. Parasta krapulalääkettä mitä tiedän.

Ikaen punasessa kaviaarissa lukee muuten Lumbfis roe 88%. Ei voi olla aitoa, värjätty punaseks ja pallot on niin tasalaatuisia.

Sammen mädissä ei ole mitään muuta erikoista, kuin väri. Siksi se kai onkin niin kallista, kun on harvinaista. Oikea kaviaari on isokokoisia palloja, jopa vähän epämiellyttävä syödä niiden paukkuessa suussa.

Veikkaan, että eroa lohenmätiin ei huomaisi, jos lohenmäti saataisiin värjättyä mustaksi.

Itse preferoin edelle suomalaiset mädit järjestyksessä muikku, siika.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat