Seuraa 
Viestejä45973

Olen mieltynyt erityisesti lohen mätiin.
Ravintoarvot lienee kohdallaan vaikka suolaakin löytyy?

Ikeasta saa ostaa myös kopiokaviaaria, mustaa ja punaista. Maistuu oo koolta, mutta ei vedä vertoja lohen mädille. Mistä ne dusaa kopiokaviaarin?

Sivut

Kommentit (31)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Feikkikaviaari tehdään merilevästä.

Ei perkele!

Maistuu kyllä oikealta tavaralta ja öljyistä on, suolaisuus ja maku ok.
Miten mahdollista?

Täytyy tunnustaa tämä gastronominen tyyhmyyteni, mutta mielestäni maukkain kaviaari on se sinisessä tuupissa oleva Kallen!

Muuten, täällä pääkaupunkiseudulla asuvana käyn melko usein noissa Eestin Herkut puodeissa ja niissähän myydän lasipurkeissa venäläistä punaista ja mustaa kaviaaria melkoisen edulliseen hintaan. En tiedä onko kyseessä jokin feikki tai muulla tavoin ei aito tuote, koska mielestäni se Kallen Kaviaari on edelleenkin parasta.

Se kallen tuubissa oleva ei ole kaviaaria.

Feikki tavara tehdään merilevästä. Useimmin ei huomaa eroa oikean ja feikin välillä. Pakko sanoa, ettei se oikeakaan kummoista ole.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Levästä tehty säilyy hyvin. Se lienee aika uusi tulokas ja tervetullut. Sammen mätiä on vähän saatavilla, ja on lukuisa joukko muita kaloja, joiden mäti on herkkua. Kirjolohesta saa erinomaista syötävää, samoin siiasta, muikusta ja mateesta. Tuontituotteista tulee mieleen rasvakalan mäti; mustaa ja tosisuolaista.

Minustakin Lohen/siian,turskan,muikun jne mäti on hyvää tavaraa. Siian mätiin kalvojen poiston jälkeen kermaa, sipulia, mustapippuria ja suolaa niin ei ole mitään parempaa paahtiksen päällä. Kaviaari taas tuskin on kummoista koska feikki sellainen on mielestäni pahaa.

Artisokka taas on hyvä herkku, oikeasti miellyttävän makuinen. Äyriäiset eivät ole kovin maukkaita mutta rakenne on ihana purra.

Kaviaari ja silli. Parasta krapulalääkettä mitä tiedän.

Ikaen punasessa kaviaarissa lukee muuten Lumbfis roe 88%. Ei voi olla aitoa, värjätty punaseks ja pallot on niin tasalaatuisia.

Sammen mädissä ei ole mitään muuta erikoista, kuin väri. Siksi se kai onkin niin kallista, kun on harvinaista. Oikea kaviaari on isokokoisia palloja, jopa vähän epämiellyttävä syödä niiden paukkuessa suussa.

Veikkaan, että eroa lohenmätiin ei huomaisi, jos lohenmäti saataisiin värjättyä mustaksi.

Itse preferoin edelle suomalaiset mädit järjestyksessä muikku, siika.

Leuka
Sammen mädissä ei ole mitään muuta erikoista, kuin väri. Siksi se kai onkin niin kallista, kun on harvinaista. Oikea kaviaari on isokokoisia palloja, jopa vähän epämiellyttävä syödä niiden paukkuessa suussa.

Veikkaan, että eroa lohenmätiin ei huomaisi, jos lohenmäti saataisiin värjättyä mustaksi.

Itse preferoin edelle suomalaiset mädit järjestyksessä muikku, siika.

Eikös palleroissa ole aikalailla kokoeroa lohella ja sammella?

Etelä-amerikassa ne tekee trinkkejä mädistä. Joukkoon tulee naudan silmän nesteet, jotain muuta möhnää ja pikkusormenpään kokoisia mätipalleroita ja tietysti nestettä. En ole päässyt kokeilemaan, mutta mieli tekisi.

Edit: niin ja tehosekoittimella sekaisin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Leuka
Sammen mädissä ei ole mitään muuta erikoista, kuin väri. Siksi se kai onkin niin kallista, kun on harvinaista. Oikea kaviaari on isokokoisia palloja, jopa vähän epämiellyttävä syödä niiden paukkuessa suussa.

Veikkaan, että eroa lohenmätiin ei huomaisi, jos lohenmäti saataisiin värjättyä mustaksi.





Aitoa kaviaaria tehdään useasta eri sampilajista. Pienintä on Sevruga, sitten Ocietra ja suurinta Beluga. Myös värissä on eroja. Kaikista kallein kaviaari on lähes valkoista yli 100-vuotiaasta Huso Husosta (=Beluga) peräisin olevaa mätiä (Almas). Belugan hinta määräytyykin värin mukaan: Vaaleampi on kalliimpaa ja myös maultaan parempaa.

Leuka
Itse preferoin edelle suomalaiset mädit järjestyksessä muikku, siika.



Sama on järjestys. Kuulemma kiisken mätikin olisi hyvää, mutta enpä ole sitä saanut maistaa. Eikä makua tarvitse yhtään hävetä - muikun mäti hakkaa halvemmat kaviaarit mennen tullen.

Maukka Perusjätkä
Eikös palleroissa ole aikalailla kokoeroa lohella ja sammella?

Lohen mäti on suunnilleen saman kokoista kun Beluga. Belugaa sai muuten vielä 90-luvun alussa Eka-marketeista noin 100 FIM/100 g:n purkki. Ocietraa sai reilu 4 vuotta sitten Virosta vähän reilulla 20 eurolla/100 g. Vaan ei löydy enää, muuta kuin korviketta.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Minun salainen paheeni on savustetuista silakoista löytyvä mäti. Torilta kun ostaa savusilakoita sopivaan aikaan vuodesta, oikein pyytää että "onko sulla mätiä?" Tähän mennessä ovat myyjät aina ymmärtäneet...

Suolaa, rasvaa ja karsinogeenejä. Se ei voi olla pahaa.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Maukka Perusjatka
Volitans
Feikkikaviaari tehdään merilevästä.



Ei perkele!

Maistuu kyllä oikealta tavaralta ja öljyistä on, suolaisuus ja maku ok.
Miten mahdollista?

Tekeehän ne INTissä jauhelihakastikkeen makuista ja näköstä soosia SOIJASTA!! Kaikki on mahdollista ja meitä huijataan!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat