Seuraa 
Viestejä45973

Jos höyrystää ja hengittää etanolia tuleeko siitä humalaan?
Muistaakseni jossainpäin maailmaa oli baari missä tarjoiltii alkoholihöyryä..

ps. en ole saunan kiukaalle heittämässä viinaa

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

Kas, kun ei kylpylöissä ole oluthoitoja =) Kuinka kauan 100 kg jurmula joutuisi makoilemaan keskioluessa saavuttaakseen sievän hiprakan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Havukka-aho
Kas, kun ei kylpylöissä ole oluthoitoja =) Kuinka kauan 100 kg jurmula joutuisi makoilemaan keskioluessa saavuttaakseen sievän hiprakan

Tai 70-kiloinen Koskenkorvassa?

Hamppu

Tuota awolia itseasiassa mietinkin.
Onko kukaan tuota tai vastaavaa kokeillut?
Paljonkohan joutuu tuota höyryä hönkäilemään? Onko tuollainen laillinen Suomessa vaikka en kyllä tähän hätään keksi miksi se olisi laitonkaan..?

Humala tulee mutta ilmeisesti tässä tapauksessa alkoholi ei näy poliisin puhalluskokeessa. Eli voi siis turvallisin mielin hypätä auton rattiin

Heppu
Humala tulee mutta ilmeisesti tässä tapauksessa alkoholi ei näy poliisin puhalluskokeessa. Eli voi siis turvallisin mielin hypätä auton rattiinPaskat voi.

"One of the ways alcohol leaves the body is through the mouth," Morse said. "Therefore, contrary to reports, the alcohol will definitely register on the Intoxylizer 5000, commonly called the Breathalyzer test which is used by law-enforcement officials to apprehend drivers who are under the influence of alcohol."

http://www.prnewswire.com/mnr/awolusa/20178/

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47353

Pahalluskokeessa näkyy jos veressä on alkoholia. Veressä on alkoholia, jos hermosolut lilluvat kyseisessä aineessa. Jos hermosolut lilluvat viinassa, ihminen on humalassa. Et siis voi tulla humalaan niin etteikö se näkyisi.

Se tietysti voi pelastaa, että vereen injektoituna (tai hengitettynä) alkoholia on elimistössä pieni määrä, joka nopeasti leviää tasaisesti kudosnesteeseen (jota on karkeasti kymmenkertaisesti vereen verrattuna). Verikokeeseen mennessä veren alkoholipitoisuus voi olla laskenut riittävästi. Toisaalta vereen injektoimalla aikaansaatu humala on tuosta syystä muutenkin hyvin lyhytaikainen.

Tuo alkoholin injektoiminen verenkiertoon on syytä ottaa teorian kannalta. Tosielämässä sellainen operaatio suoritettuna ilman asianmukaisia lääketieteellisiä turvatoimia (sisältäen ainakin järkevän vahvuuden etanolia oikeanlaisessa suolaliuoksessa ja asiaankuuluvat hygieniatoimenpiteet) on erittäin hengenvaarallinen.

Olutmarinointi voisi viedä kauemmin kuin kukaan jaksaa nesteessä lillua, mutta viinassa uiminen ehkä tuottaisi paremman tuloksen. Ihon läpi imeytyminen ei kuitenkaan ole erityisen tehokas imeytymistapa. Enemmän sillä on merkitystä metanolia käsiteltäessä, koska sillä huomattavasti pienemmät pitoisuudet ovat vaarallisia kuin etanolilla. Etanolikin kyllä menee ihon läpi, jos jaksaa odottaa ja kärsiä ihottumista sen jälkeen.

Ei se viina niin pahalta maistu, että kannattaisi alkaa pelleillä. Jos maku tökkii, niin ostaa kirkasta paloviinaa (hyvä pirtu on parasta, jos sitä vain saa) ja lantraa vedellä. Hyvin pian siihen tottuu. Yleensä epätoivoinen alkoholin maun peittely tuottaa pahempia makuelämyksiä kun itse alkoholi.

Löytyi joltain foorumilta lisää tietoa:

Viinaa ilman nestettä
Maailmalla kohua herättänyt alkoholia höyrystävä laite pöyristyttää Iltasanomien mukaan alkoholiviranomaisia. Laite höyrystää alkoholin hengitettäväksi kaasuksi ja jo neljän senttilitran vodka-annos tuottaa tömäkän humalan. Kunnon känni yhtä ravintola-annosta vastaavalla alkoholimäärällä perustuu siihen, että hengitettynä alkoholi menee keuhkojen kautta suoraan verenkiertoon hyvin nopeasti. Koska nautittava alkoholimäärä on pieni, ei krapulaa tule ja viinakustannukset laskevat sille tasolle että jokainen voi kuvitella ostavansa alkoholin Suomen Alkon hinnoilla. Alkoholiviranomaisilla lieneekin aiheellinen pelko myös valtion verotulojen pienenemisestä jos kyseisiä laitteita alkaisi joku maahantuoda tai valmistaa Suomessa.

Laitteessa piilee myös vaara nauttia alkoholiannos liian nopeasti, vaikka neljän senttilitran hengittelyyn menee helposti 20 minuuttia. Väärinkäytettynä laite voi aiheuttaa jopa kuoleman. Laitteen käyttäjille suositellaan maltillista hengittelyä, eikä laitetta saisi käyttää kuin kahdesti vuorokaudessa. Ongelmia voisi tulla myös liikenteeseen, koska veren alkoholipitoisuus ei nouse vaikka alkoholia hengitellyt olisi kaatokännissä. Tällöin rattijuopumuksia olisi entistä vaikeampi todistaa kun näyttöä ei saataisi enää verikokein.

AWOL USA -yhtiö myy laitetta netissä halvimmillaan 2995 dollarin hintaan. Laitteen yksinkertaisuuden takia hintaa voidaan pitää korkeana, koska laiteen pystyy kuka tahansa tekemään itsekin. Yksi Sihteeriopiston vanhoista ylläpitäjistä rakensi laitteen itse ja kustannuksia kertyi vain reilu 200 euroa. Omatekoinen laite on toiminut moitteetta jo puolisen vuotta ja sillä saa halvan laatu/kaato -kännin alle yhden mummon markan. Omatekoinen laite on rakennettu kolmesta eri teknillisestä komponentista, joita kuka tahansa voi ostaa vaivatta. Koska laitteessa piilee omat vaaransa väärinkäytettynä, emme paljasta miten laiteen voi itse rakentaa. Vaikka nesteen höyrystysprosessi on varsin yksinkertainen, maallikolla tuskin tulee mieleenkään millaisin laittein se voidaan toteuttaa kotioloissa.

Onko alkoholin nauttiminen höyrystettynä sallittua? Mikään laki sitä ei toistaiseksi kiellä, mutta mikäli laite pääsee kaupalliseen myyntiin Suomessa, on odotettavissa uusia kieltolakeja joita nyky-yhteiskunnassamme viljellään suvereenisti kansan lupaa kysymättä.

Kaksinkertainen
Ongelmia voisi tulla myös liikenteeseen, koska veren alkoholipitoisuus ei nouse vaikka alkoholia hengitellyt olisi kaatokännissä.

Mielenkiintoista, että se alkoholi jotenkin joutuu aivoihin, mutta ei verenkierron kautta. Mistä? Höyry imeytyy kitalaen läpi?

Joo Tuli mieleen että kavereiden kanssa joskus kaljoilla istuskellessa tuli esille Virolainen tapa "nauttia" alkoholia. Lääkeruiskulla annos anukseen. Paksusuolen tehtävä on imeä nestettä kansantuotteesta joten lienee loogista että alkoholikin imeytyy varsin tehokkaasti. Pers'känni sanan varsinaisessa merkityksessä

-No entäpä tilanne, johon olen joutunut pestestessäni autoni tuulilasia pissapojalla ajon aikana, niin tulee valtava kirpeä löyhkä tuuletuslaitteen kautta sisään ja olen joutunut avaamaan ikkunoita autosta.
-Voinko tulla "humalaan" ajon aikana pissapojan nesteen vaikutuksesta.
-Höyryjähän nekin ovat?

Mietiskelijä

-Voinko tulla "humalaan" ajon aikana pissapojan nesteen vaikutuksesta.

Kenties, mutta et ikkunoita pesemällä.

SAMAEL
Mietiskelijä

-Voinko tulla "humalaan" ajon aikana pissapojan nesteen vaikutuksesta.Kenties, mutta et ikkunoita pesemällä.

Tuosta tuli mieleen tapaus kun autossa ollut kossu joutui pakosta auton pissapoikaan, kun muutoin ajo olisi ollut mahdotonta. Mahtoi kirpaista

SAMAEL
Kaksinkertainen
Ongelmia voisi tulla myös liikenteeseen, koska veren alkoholipitoisuus ei nouse vaikka alkoholia hengitellyt olisi kaatokännissä.Mielenkiintoista, että se alkoholi jotenkin joutuu aivoihin, mutta ei verenkierron kautta. Mistä? Höyry imeytyy kitalaen läpi?

Keuhkoista, useimmissa juomissa on metanolia, joka höyrystyy ensin, vastalääkkeenä toimii etanoli.

nm
SAMAEL
Kaksinkertainen
Ongelmia voisi tulla myös liikenteeseen, koska veren alkoholipitoisuus ei nouse vaikka alkoholia hengitellyt olisi kaatokännissä.Mielenkiintoista, että se alkoholi jotenkin joutuu aivoihin, mutta ei verenkierron kautta. Mistä? Höyry imeytyy kitalaen läpi?Keuhkoista, useimmissa juomissa on metanolia, joka höyrystyy ensin, vastalääkkeenä toimii etanoli.

Käsittääkseni se voi mennä keuhkoista vain verenkiertoon, ei suoraan aivoihin. Joten veren alkoholipitoisuus nousee. Täällä väitettiin ettei veren alkoholipitoisuus nouse!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat