Seuraa 
Viestejä45973

Aki Karppinen kirjoitti:
Nyt ei useimmille kreationisteillekaan riitä tieto, että Jumala yksinkertaisesti loi maailman! Kuinka Hän sen teki? Mitä Hän käytti apunaan? Onko kaikki Materia osa Jumalan Henkeä jne...
Tuohon viimeksimainittuun sanoisin, että kaikki todella on Jumalan henkeä, massa tiivistettynä hahtuvasta hengen olomuodostaan orjallisesti maailmankaikkuden lakeja noudattavaan materiaan.

Fyysinen maailma syntyi jakautuneen tai itsensä pirstaloineen Yhden ja ainoan tosiolevan Hengen suhteista. Vaikka tämä Yksi (Jumala, Luoja, Maailmansielu, Logos jne.) monisti jakamalla itseään, se on edelleen yksi kuten rikkoutunut peili, joka monine sirpaleineen heijastaa samaa kuvaa, niin tämä Yksi Henki heijastuu maailman fyysisistä osista. Yhdestä tuli näin myös monta, ja näin tämä tosiolevainen Yksi kokee moninaisuutta, suhteita eri näkökulmista.
Fyysinen ulotteisuus ja sen kvantittuneet ajan ja avaruuden yksiköt, ovat myös hengen erkaleita. Itse asiassa Yhdestä jakautuneet hengen erkaleet, ja niiden väliset vuorovaikutussuhteet muodostavat fyysisen ulotteisen maailman. Näin Henki on perustavanlaatuisempaa kuin Liha eli fyysinen olevainen. Erkaantuneet Hengen suhteet vain näkyvät fyysinä ulotteisina suhteina. Näin Yksi kokee moninaisuutta. Maailma on näin ollen vain automaatti, joka noudattaa järkähtämättömiä jakautuneen hengen erkaleiden vuorovaikutussuhteita. Tämä ylösnousemusautomaatti kulkee yhdestä moneen ja lopulta taas monesta yhteen Suuren Suunnitelman mukaan. Kaikessa pienimmästä suurimpaan on näin henki ja kokija, tuon Yhden ja ainoan näkökulma eli sielu. Myös me ihmiset olemme tuon automaatin kokijoita, Yhden eri näkökulmia. Mutta samalla lailla myös jokainen yksinkertaisempi objekti; kissa, sammakko, hyttynen, ameeba, vetyatomi, elektroni on henkinen kokija tässä maailmanautomaatissa. Yksinkertaiset henkiset rakenteet muodostavat yhdessä monimutkaisempia henkisiä rakenteita ja samalla myös monimutkaisempia fyysisiä systeemejä. Vaikka siis aivoissa oleva yksittäinen vetyatomi on henkinen kokija, se osana lukematonta atomijoukkoa muodostaa monimutkaisemman henkisen kokevan systeemin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Jep jep. tosi kun vesi...

Erkale... jännä sana. Ainut mielenkiintoinen aisia lihavoidussa julistuksessasi.

Kvantti on erkale, ja ajan ja avaruuden kvantti on ulotteisen maailman pienin yksikkö. Samalla se siis on myös jakautuneen Hengen yksikkö, oi sinä toinen näkökulma meistä Yhdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuleva Deterministinen kvanttiteoria -Gravitaation kvanttiteoria kvantittaa ajan ja avaruuden, palauttaen kausaalin determinismin ja eksaktit luonnonlait. ihminen on tämän maailmanautomaatin osa ja samanlainen kokija kuin vaikkapa elektroni.

En halua inttää tässä vastaan lainkaan, enkä pitää ajatusta sen huonompana kuin muitakaan, mutta olisit voinut valita sanan 'jumala' sijaan jonkun muun. Muutoin pian joku hihhuli lukee tuon ja kertoo sunnuntaikirkossa noin pääpiirteittäin tuon sanomasi ymmärtämättä siitä sanaakaan ja julistaa sitten ensi viikolla uudessa threadissa raamattua. Tuota ihmisen luomaa rahan ja vallan välinettä, itse kuvailemaansa petoa.

Henki on Pyhä, ja se on ainut olevainen. Me olemme tuon Yhden Hengen sielullisia ilmentymiä, eli Yhden eri näkökulmia.

Jos Henki loi aineen, se on ihme. Jos aine loi Hengen, se on ihmeiden ihme! Liha on hengestä, eikä Henki lihasta.

"Kokija, mentaalisen tapahtuman tai tilan tajunnallinen ja siis elollinen osallistuja."

Jos ja kun maailma rakentuu pienimmistä paloista fyysistä ulotteisuutta aikaa ja avaruutta, ja nämä ajan ja avaruuden yksiköt -erkaleet,kvantit todelliset atomit eli jakamattomat ovat samalla pienin pala mentaalista -henkistä tilaa, niin eikö koko maailma ole tiedostava, kokeva eli elävä?

Tämä pienin ajan ja avaruuden kvantti on pienin mentaalinen yksikkö, tajunnallinen yksikkö tai yksinkertaisin tajunnallinen kokija. Näistä fyysisen ja mentaalisen maailman yksiköistä _yhdessä_ muodostuu fyysinen systeemi, vaikkapa atomi, joka samalla on myös henkinen, tajunnallinen systeemi, mentaalisten yksiköiden järjestelmä eli kokija. Näin aivot eivät ole tajunnallisuuden tai kokijan luoja, vaan jokaiseen maailman osaseen ja systeemiin liittyy mentaalinen puoli. Näin ollen tämä 'prima materia' perusosanen on maailman pienin mentaalinen yksikkö -kokija ja koko maailma tai multiversumi kokonaisuutena suurin mentaalinen systeemi tai kokija.
Tajunnallisella kokijalla on tietty rajattu näkökulma maailmaan, eli sielullinen tila, paitsi koko maailmalla tai multiversumilla kokonaisuutena joka kokee kaiken. Näin olemme määrittäneet sielun, se on tajunnallisen kokijan näkökulma maailmaan.

Viesti perustuu oletukseen että maailma on tajunnallinen tai mentaalinen jo perustaltaan, ei ainoastaan ihmisaivojen tasolla. Siis aivot eivät luo henkistä tai tajunnallista kokijaa, vaan tietoisuus ilmenee ihmisaivoissa ja sen rakenteessa tietynlaisena, mutta on mukana jo maailman perusrakenteessa ja kaikissa sen osissa. Eli aine ei luo tietoisuutta, vaan tietoisuus on toinen pooli, joka on aina mukana. Samoin kuin aineen rakenneosat luovat aivot, yksinkertaisemmat tietoisuuden perusosat luovat ihmisaivojen kokeman itsetietoisuuden.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä34736

Silkkaa epätieteellistä spekulaatiota,uskonnon huntuun verhottuna.

Taitaa liipata läheltä ID,kretskuja.

Voe, Voe

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Tässähän on huomattavasti vähemmän käsien heiluttelua kuin alkuräjähdysteoriassa.

Vielä kun olisit jättänyt mainitsematta mistään pienimmistä kvanteista, niin avot.

Savor

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat