Viinirypäleöljy

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomessa ehkä vähemmin käytetty, mutta raikas maku ja hyvää kamaa ainakin salaatin kanssa. Terveysvaikutuksetkin näyttäisi olevan kohdallaan.

Löytyykö kellään käyttökokemuksia?
Itse ostin putelin.

http://www.answers.com/topic/grape-seed-oil

Current medical information:

Grape seed oil is reputed to contain plentiful antioxidants, as well as to lower cholesterol levels. In a large survey published in 1993 in the Journal of the American College of Cardiology, Dr. Nash showed in a sample group of 56 men and women using up to 1.5 ounces (43 g) per day, an amount that one can cook with, grape seed oil had the ability to raise HDL levels by 13% and reduce LDL levels by 7% in just three weeks. The total cholesterol/HDL ratio was reduced 15.6% and the total LDL/HDL ratio was reduced by 15.3%, which could be significant for those at risk of heart attack.

Vitamins in grape seed oil:

Vitamin E (0.8 to 1.2 g/kg), Vitamin C and Beta-Carotene.
There is unconfirmed information that grape seed oil also contains Vitamin D.

Average composition of Grape Seed Oil fatty acids
Common Name Acid Name Average Percentage Range
Omega-6 Linoleic acid 69 to 78%
Omega-9 Oleic acid 15 to 20%
Palmitic acid Hexadecanoic acid 5 to 11%
Stearic acid Octadecanoic acid 3 to 6%
Omega-3 A-Linolenic Acid 0.3 to 1%
Palmitoleic acid 9-Hexadecenoic acid 0.5 to 0.70%

Grape seed oil also contains 0.8 to 1.5% unsaponifiables rich in phenols
(tocopherols) and steroids (campesterol, beta-sitosterol, stigmasterol).

Kommentit (4)

Vierailija
Ding Ding
Näyttää lupaavalta, mutta minua vaivaa tuo rypäleöljyn suuri omega-6-pitoisuus. Se ei terveyden kannalta ole paras mahdollinen.

Colestrolin määrä oli kuitenkin pudonnyt yli 15% kolmessa viikossa. Ei paha.

Vierailija

Re/Maukka:
<<”Löytyykö kellään käyttökokemuksia? ”>>

Kokeilin toki, mutta lopulta päädyin valkosipuliöljyyn. Kolesteroli laski, mutta jäsen nousi krooniseen ylämäkeen, mutta onneksi pitää naiset loitolla.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Rypälensiemenöljy on mainio öljy ruanlaitossa. Sen savuamispiste on korkea, joten sitä voi käyttää erinomaisesti vaikka grillatessa. Sen lisäksi se on neutraalin makuista, jonka vuoksi siihen voidaan uuttaa muita aromeja ilman, että öljy maistuisi läpi - itselläni on tuota tryffeliöljyn muodossa.

Uusimmat

Suosituimmat