Seuraa 
Viestejä45973

Ydinase on nykypäivänä enemmänkin symboli, kuin todella käyttökelpoinen, saati sitten ylivoimainen osa jonkun maan arsenaalia.

Länsi haluaa takaisin kylmän sodan "aitoisiin aikoihin" jolloin vain ns "harvalla ja valitulla" oli käytännössä toimiva ydinpelote, mutte peli on nyt muuttunut!

Iran on yksi uusi valtio, joka enemmin tai myöhemmin tulee saamaan oman ydinaseen. On ymmärrettävää, että länsi yritti kaikkensa ennen turvallisuusneuvostoon menemistä asian tiimoilta. Pahimmillaan ns "Iran" kiistaa saattaa hajottaa ja tuhota koko YK:n!

Kyse ei ole niinkään siitä, että koko kansainvälisen yhteisön hajalle repinen olisi ns "Iran kiistan" arvoista, enemmänkin kyse on periaatteesta.
Miksi pieni joukko maita saisi käytännössä päättää, millainen aseistus toisilla mailla pitäisi olla?

On olemassa vain yksi ns "oikeus" määritellä vieraiden valtioiden aseistusta, ja tämä on ns "voittajan oikeus" MM ensimmäisen maailmansodan jälkeen voittajavallat määräsivät Saksan armeijan lakkautettavaksi, ja pakottivat sen hyväksymään lain, joka salli vain vaivaisen(ja käytännössä täysin mitättömän edes sille mitoitettuun tehtävään)100 000-miehen vahvuisen poliisivoimien ylläpidon.

Länsi ei voi ilman sotaa pakottaa Irania rajoittamaan aseistuksensa määrää tai laatua, koska tämä oikeus perinteisesti kuuluu vain ns "voittajan oikeuksiin" YK:n turvallisuusneuvostoon asian vieminen on puolestaan erittäin vaarallista! Ensinnäkin, päätös olisi hyvin helppo yksinkertaisesti vedota, mutta siinä ei ole kaikki! Ensinnäkin, ennenkuin mihinkään todella pitäviin pakotteisiin edes päästäisiin, tarvittaisiin päivien, ellei peräti kuukausien pitkiä kuumeisia neuvotteluja. Näistä keskusteluista muodostuisi hyvin katkera "länsi vs" kehitysmaat" vastakkanasettelu, joka käytännössä mitä todennäköisemmin hajottaisi koko laitoksen, ja vauroittaisi näin vakavasti koko kansainvälistä järjestystä!

Kuten eräät asiantuntijat ovat todenneet, on jäljellä vain huonoja vaihtoehtoja. Länsimaa toinen toisensa jälkeen on tullut siihen tulokseen, etteivät ne itse luovu, vaan pikemminkin päinvastoin vahvistavat ydinpelotettaan, ja käytännössä salaa työskentelevät toisten, paljon voimakkaampien aseiden parissa. MM Ranskan Presidentti Jacques Chirac on vakuuttanut, ettei hän tai Ranska halua ns "kulttuurien vastakkainasettelua" mikä on sangen humoristista, koska Ranskan oma politiikkaa nimen omaan takaa, että semmoinen on syntymässä!

Karu realiteetti on, ettei ilman toista suur sotaa mitä ilmeisemmin päästä sopuun kansainvälisistä aserajoituksista. Toisten valtioiden aseohjelmien vieminen YK:n turvallisuusnueovostoon on silkkaa mielettömyyttä! Se tuhoaisia käytännössä sen ainoan kansainvälisen areenan vuoropuhelulle, joka 2000-luvun riekaleisessa maailmassa vielä on jäljellä, minkä takia mitä todennäköisemmin länsi ei tee sitä(joskin kyllä uhkaa sillä alinomaan)

Jäljelle jää sen karun realiteetin myöntäminen, että me olemme jo sodassa! Kylmä sota ei ikinä loppunut! Kyseessä oli vain eräänlainen "erätauko"

Länsimaat näyttävät esimerkkiä modernisoidessaan itse jatkuvasti sotakalustoaan, ja muut seuraavat perässä! Toisten valtioiden ase tai edes ihmisoukeusohjelmien ns "kritisointi" on tosiasiassa nationalistista propagandaa, eikä mitään muuta! Joko länsi käytännössä itse näyttää esimerkkiä, tai sitten kyse on turhasta suun soitosta! Eikä länsi tule tulevaisuudessa luopumaan sen enempää ydin kuin muistakaan joukkotuhiaseistaan, pikemminkin päinvastoin!

Kyse on tässä vaiheessa käytännössä enää vain siitä, kuinka pitkälle tämä uusi ns "kylmän sodan toinen erä" halutaan viedä. Länsi ymmärtää kyllä hyvin, etteivät he käytännössä hyödy yhtään mitään Iranin viemisestä turvallisuusneuvostoon, pikemminkin päinvastoin! Kiinan ja Iranin kaltaiset valtiot jatkavat asevoimiensa modernisointia samalla, kun uudet, esim Japanin kaltaiset valtiot hankkivat uusia tappavia aseita.

Miellä on kaksi valintaa. Joko globaali yritys vähentää tätä aseistusta, tai sitten varustautuminen hitaasti mutta varmasti kohti uutta suur sotaa, eli Armageddonia. Joko me yhdessä pyrimme päättävisesti ja tasa-arvoisesti pääsemään eroon näistä aseista, tai sitten me käytännössä varustaudumme uuteen suur-sotaan. Ei ole olemassa mitään toimivaa välimuotoa näiden kahden väliltä! Ydin, biologiset ja kemialliset aseet lisääntyvät ja kehittyvät, ja uusia tappavia aseita(kuten esim nano ja antimateria)kahitellään koko ajan. Osa lastataan ohjuksiin, osa pienempiin, huomattavasti vaikeammin havaittaviin paketteihin, ja osa saattaa peräti jopa odottaa ympäristössä, tai jopa ihmisten elimistössä aktivointiaan!

Kyse on valinnoista. On aika tehdä valinta joko uuden sodan tai rauhan väliltä! Globaalissa maailmassa ei kansallisia rajoja enää ole samaan malliin, eikä suur-sodilta enää voi suojautua entiseen tapaan. Globaalit katastrofit ja uudet aseet leviävät varmasti konfliktien myötä aina Bagdadista Lontoon kaduille jos niikseen tulee!

Joten kyse on viimekädessä valinnoista! Nyt ei ole kyse näitten aseiden leviämisen rajoittamisesta puhkikuluneen YK:n tai IAEA:n piirissä, vaan kyse on joko siitä, haluammeko elää uuden globaalin katastrofin partaalla vai emme? Yksittäisiä valtioita tai ryhmiä ei voi eristää ja osoittaa sormella. Me emme enää elää 1800 ja 1900 luvuilla! Maailmamme on globaali, ja niin ovat myös tulevat katstrofit! Mutta jos ihmiskunta sokeudessaan, ylimielisyydessään ja tyhmyydessään haluaa yhä sulkea silmänsä ja olla myöntämättä totuutta, olkoot sitten niin! Ehkäpä uusi suursota on juuri se mitä kaipaamme. Ihminen nöyrtyy, väki vähenee, luonto ja ympäristö pelastuvat. Joten mitäs enää turhia jankuttamaan;antakaamme suuren pelin alkaa!

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat