Seuraa 
Viestejä45973

Pohjois-Korea on tehnyt onnistuneen ydinkokeen, ja on tullut mukaan ydinasemaiden kerhoon. Amerikan oma suuri maailmanpoliisi Yhdysvallat sekaantuu jälleen kerran toisten maiden asioihin ja on päättänyt estää P-Korean kehityksen ydinasevaltiona. Yhdysvallat aikovat rauhanomaisten neuvottelujen mahdollisesti epäonnistuessa harkita sotilaallisia toimia, joka tietenkin tietää jälleen uutta sotaa. P-Korea on vahvistanut sotilaallista valmiuttaan.
Toisella puolella maapalloa Lähi-Idän kriisi ei ole juuri parantunut viime kuukausien aikana, maiden välillä on koko ajan jännitteitä ja pieniä terrori-iskuja saa päivittäin seurata uutisista. Hyväksi onneksi Israelin ja Palestiinan välinen taistelu on ainakin väliaikaisesti laantunut.
Nämä ja monet muut esimerkit taitavat valitettavasti olla merkkejä maapallon suurvaltojen ja pienenpienkin valtioiden välisien jännitteiden kasvusta. Voisiko näiden kiistojen ja erimielisyyksien laukeaminen aiheuttaa pahimmassa tapauksessa maailmanlaajuisen kriisin tai sodan? Olisiko liikaa arveltu, että ydinaseitakin voisivat jotkut raukat sortua käyttämään??
Kertokaa omat mielipiteenne maailman asioiden tämänhetkisestä vakavuudesta ja tulevaisuudenskenaariot!!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Itse olen sitä mieltä, että P-Korean kanssa selvitään korkeintaan säikähdyksellä.

Skenaariot sitten, jos syttyy sota. No, Suomi ainakin pysyisi koskemattomana (mahdollisesti koko EU), mutta maailmanlaajuinen talouskriisi siitä tulisi aivan varmasti. Suomessakin voitaisiin hyvinkin käydä hetken aikaa keskiajalla katsomassa, miten sujuu pankinjohtajilta halonhakkuu ja maanviljelys. Tuosta lamasta kun noustaisiin, olisi maailma taas täysin erilainen niin taloudellisesti kuin poliittisestikin. Saataisiin taas aloittaa vähän puhtaammalta pöydältä, toivottavasti vieläkin edellistä jälleenrakennusta viisaampina. Pahinta olisi tietysti kuolonuhrit.

Ydinaseita tuskin kukaan koskaan enää käyttää. Jos käyttääkin, silloin ei paljon muuta voi tehdä kuin katsella sivusta, pitää hiljaisia hetkiä kouluissa ja työpaikoilla, ja voida pahoin. Uskon ja toivon, ettei sitä päivää ikinä pääsisi näkemään, onhan ydinsodan uhka nyt kuitenkin huomattavasti pienempi kuin mitä se oli Kylmän Sodan aikana, kun sormet olivat useaankin otteeseen laukaisunapilla (jopa kahteenkin kertaan vuonna 1961). Siis näin jos historiasta halutaan oppia. Edellinen ja tähän asti ainoa ydinaseen sotakäyttö ei laukaissut uutta sotaa vaan lopetti sen ja hiljensi koko maailman pitkäksi aikaa, joten en usko ydinsotaan jonkinlaisena mannertenvälisenä tennismatsina.

No, jotenkin siihen suuntaan.

Itse uskon, että ns "akhilleen kantapääksi" muodostuu Iran. Homma menee suunnilleen näin. Länsi ajaa painokkaasti Iranin vastaisia pakotteita YK:ssa. Kehitysmaat ja Venäjä vastustavat. Syntyy lopulta raivokas väittely, joka repii koko maailmanyhteisön kahtia. Se merkitsee käytännössä myös YK:n loppua.

Jotenkin USA lopulta saadaan provosoitua tekemään isku Iraniin. Tämä tapahtuu vähän USA:n kongressivaalien jälkeen.

Tässä vaiheessa ns "kylmä sota" päättyy. Nyt alkaa ns "harmaa sota" Sumuinen, utuinen aika, jolloin ns "länsi" ja "kehitysmaat" tosiasiassa käyvät sotaa keskenään. Tähän liittyvät mm sellaisen tapahtumat kuin Yhdysvaltain uusi sisällisota ja Eurooppaa järistyttävät terrori-iskut.

Ns "harmaassa sodassa" kuolee miljoonia ihmisiä. Kehitysmaissa tuhot ovat kaikista pahimpia, mutta esimerkiksi länsimaalaiset suurkaupungit kuten Lontoo hävitetään kirjaimellisesti maan tasalle. Moni länsimainen hallitus käytännössä lakkaa toimimasta tämän surauksena.

Tämä merkitsee nyt myös lopullisesti ns "globalisaation" päättymistä. Palataan eräänlaiseen "localisaatioon" jossa ihmiset pyrkivät eristäytymään toisistaan erillaiksi taloudellis-poliittisiksi ryhmiksi. Jossain vaiheessa perustetaan myös huomattavasti kevyempi versio nykyisestä YK:ta. Jotenkin tuohon suuntaan luulisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taalla oli eilen illalla (12h sitten) Queenslandin tv-uutisissa etta Pohjois-Korea on julkilausunut ottavansa YK:n vastustukset sodanjulistuksena. Ja oli jotain kuvaa Pohjois-Korean hallintosalista jossa pieni paamies meuhkasi mikrofoniin.

Etsinpa siis lisaa informaatiota netista..

Edit: nayttaa eilen olleen Suomenkin otsikoissa, toivottavasti jaa uhitteluksi. Toisaalta USA saisi talla hyvan syyn vetaytya Irakista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat