Seuraa 
Viestejä604

Kas tästä näin naurettavaa maaliman kansalaisille.

Ensin faktoja, sitten huuhaata? :p

Energia = liikettä = aikaa = massaa = olemassaolo

Jos punnuksen lämpöliike lakkaisi, sillä ei olisi energiaa. Ja näin sillä ei myöskään olisi massaa, eikä sitä olisi edes olemassa.
(E = mc^2 -> 0 = mc^2, m = 0, c = vakio)

Ja näin ollen absoluuttista nollapistettä ei voida saavuttaa koskaan, koska energia ei voi kadota. Se vain muuttaa muotoaan.

Tästä päädytään siihen, että universumin lämpökuoleminen on myös mahdotonta. Laajentuminen kylmentää, mutta samalla levittää energiaa. Samalla todistetaan, ettei universumi ole ääretön, koska energiaa on rajallisesti. Ilman rajatonta energiaa, ei rajaton universumi ole mahdollinen. Muuten lämpötila universumissa ei voisi laskea.

Gravitaatio eli painovoima on siis energian (massan muodossa) vaikutusta gravitonien läpi.

Ja kas tässä maalaisjärkeilemällä pähkäilemäni gravitaatioverkko-teoria, joka vastaa muutamaan kysymykseen:

1) Selittää, miksei gravitoneja ole havaittu.
2) Selittää, miten gravitaatio voi olla niin suuri, että edes valo ei pääse siltä karkuun.
3) Selittää, miksi gravitaatioaaltoja ei ole havaittu.

Gravitaatioverkko-teoria

Gravitonit ovat massattomia kvantteja, jotka vaikuttavat vain väliaineen avulla. Väliaineen (massa) taivuttaa gravitoniverkkoa, joka kattaa koko universumin. Gravitoniverkko on rajapinta kolmannen ja suurempien ulottuvuuksien välillä. Meille gravitaatioverkko aiheuttaa gravitaation, mutta "syvemmille" ulottuvuuksille jotakin muuta. Mitä ilmeisimmin kolmen ensimmäisen ulottuvuuden gravitaation JA jotakin muuta.

Gravitoneja ei siis edes ole kolmannessa ulottuvuudessa. Ainoastaan rajapintana havaittava "eetteri", joka aiheuttaa gravitaation. Järkevämpi onkin kutsua eetteriä taipumiseksi, jolloin sitä ei edes yrittää käsittää.

Mitä suurempi massa, sitä enemmän gravitaatioverkko taipuu. Taipuminen kalvolle tapahtuu, kuten suhteellisuusteoria kertoo avaruuden taipuvan. Gravitaatioaaltoja ei voida havaita, koska verkko ei veny taipuvasta kohdasta, vaan se on kvanttimäärältään yhtenäinen joka kohdasta, taipumisesta huolimatta.

Jos kappaleella ei ole massaa, mutta sillä on energiaa - se on fotoni.

Fotoneihin gravitaatioverkko vaikuttaa seuraavasti:

Kun gravitaatioverkon taipumisen aiheuttama gravitaatio (eli massan aiheuttama gravitaatiokentän voimakkuus -> musta aukko) ylittää fotonin nopeuden (eli tuo rajallinen energian määre, jota myös valonnopeudeksi kutsumme), jää myös valo kiikkiin gravitaatioverkkoon.

Missä mentiin puihin muka - hä!?

Ja näin asiasta toiseen...

Eikö se näin mene? Kappaleen lämmittäminen kasvattaa kappaleen energiaa. E = mc^2 -> massan on suurennuttava, koska valonnopeus ei voi kasvaa, energian kokonaismäärän kasvaessa. Näin ollen myös painovoima kasvaa. (ks. kirjoitushetkellä uusin julkaistu Tiede-lehti)

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (29)

Hei ihmiset oikeesti, jos meinaatte ruveta maailman mullistavaa fysiikan teoriaa työstämään niin opetelkaa edes se lukion fysiikka kunnolla. Ei tarvii koko ajan olla täällä korjaamassa teiän töppäilyjä.

Missä mentiin vikaan: enegia massa ekvivalenssi kaavan olet ymmärtänyt väärin. Se on kyllä E=mc^2, mutta m on liikemassa. Toisaalta se voidaan kirjoittaa, E=y(m_0)c^2, missä y=(1-v^2/c^2)^-0.5 ja m_0 on lepomassa. v on nopeus valitussa intertiakoordinaatissa.

Jos kappaleen nopeus valitussa koordinaatistossa on 0 -> E=m_0*c^2, mikä on eri suuri kuin nolla.

Lämpötila on fysiikassa sama asia kuin liike. Lämpötila=hiukkasten liikettä kuvaava määre. Kvanttimekaanisesti ei voida ajatella että meillä olisi hiukkasia laatikossa/mittaus laitteessa jotka eivät liikkuisi mihinkään (epätarkkuus periaate).

Olet ymmärtänyt lämpökuoleman väärin. Se tarkoittaa potentiaali erojen häviämistä, ilman potentiaaleja ei ole gradientteja=potentiaalivoimia(paine,yms.).

Ääretön keskusteluun en lähde koska en ole päättänyt vielä onko se vain matemaattinen olio vai voiko se olla myös fysikaalinen.

Yleinen suhteellisuusteoria kenties voisi selittää tuon ulottuvuuksien kaareutumisen paremmin kuin tuo sinun gravitaatioverkko. Sillä sattuu olemaan vielä kaiken hyvän lisäksi tieteen piirissä kohtuu hyvä maine ja jokunen puolesta puhuva koetulos.

Toistan siis: Faktat kohilleen, fysiikan osaamisesta on hyötyä kun näitä asioita mietitään.

P.s. pajautellessa tulee kyllä toki kaikkia kivoja ajatuksia mieleen, mut ehken kantsii seuraavaan aamuun oottaa ennen ku niitä rupee foorumeille työntään

Pride
Seuraa 
Viestejä604
TaivaanrannanMaalari

P.s. pajautellessa tulee kyllä toki kaikkia kivoja ajatuksia mieleen, mut ehken kantsii seuraavaan aamuun oottaa ennen ku niitä rupee foorumeille työntään

Saatana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä aiheessa kohtaamme Priden oman tai jostakin löytämän teorian
hänen omana avauksenaan. Ja tässä laajemmassa hän toisaalta sanoo, että gravitaatio vaikuttaa AINEEN JA FOTONIEN LÄPI MASSAVAIKUTUKSENA. - Tuo on ihan ArKosia itse. - Toisaalta hän tässä toistaa, että gravitoneilla ei ole massaa. - Se taas on ääriimäisintä laitostiedettä itse.- Eli Priden omapäinen uutuus eli keksintö on yhdistää toisiinsa ArKos itse ja laitostiede. PRIDEISMIÄ lie?

Et kuitenkaan ole täysin tuntenut vastakohtaamme. Laitostieteen mukaan
graviaatio irtoaa aineesta ja noudattaa voiman eli aitovoiman periaatetta.
Mustissa aukoissa enemmistö aineesta ja alkuräjähteessä kokonaan on muuttunut gravitaatioksi. Tämä valtava gravitaatio pysäyttää ja kerää myös fotonit, valon.

ArKosin itse aksiooman mukaan gravitaatio eli vetovoima ei irtoa aineesta eikä liity siihen, vaan on ikuisesti avaruuden ja aineeen läpi kulkevia
siruhiukkasia ja massain näistä muodostamia jonoja gravitoneja.
Vetovoima noudattaa lähteestään energian eli liikevoiman periaatetta.
Tulevan työntävän gravimateriaalin ja lähtevien vetävien gravitonien
sekä sirumäärä että energia on jokseenkin sama, joten lähdemassa
eikä myöskään kohde juurian ei mentä eikä saa sisäistä energiaa.

Fotonit ja vetovoima. Edes suurimpien tiheämassojen vetovoima ei
riitä fotonin pysäyttämiseen valon nopeudesta riittävässä reaaliajassa.
Fotonin nopeus ei myöskään voi hidastua tai kasvaa, koska valon nopeus
on vakio. Vetovoima ainoastaan voi muuttaa aiheuttaen kaartamista fotonmien potentiaalista energia-asemaa vetovoimaa aihettavaan massan nähden.

Tiheämassojen vaikutus fotoneihin on näiden joutumista tiheämassaa kiertävill sisään kaartaville radoille. Tällöin myös fotonisäteet tihentyvät, lopulta gammajaksoihin saakka. Viiem vaiheessa tulee mukaan myös
tiheämassan elektroniverhon sähköinen vaikutus. Gammakvantit syöksyvät vaikutusperusaineeseen muodostaeen protonipalloja. Nämä sinkoutuvat ulos avaruuteen ottaen kuki verhosta mukaansa elektronin.

Verkkoja ihan hyvin voi kyllä laatia, vaan pitää olla reaaliset perustat niille, ja Pridelä niitä ei nyt ole.

Huomautus TaivaanrannanMaalarille. Lämpö on kyllä liikettä, mutta mm. mekaaninen liike ei ole lämpöä. Niitä voidaan muuttaa toisikseen, mutta ovat eri liikemuotoja.

Kaikki perus-eli atomiaineen liike kyllä voidaan projisoida absoluuttiseen nollapisteeseen. Kun Maan avaruusnopeus on noin 300 km/s, absoluutitista nolpaistettä täällä ei voida saavuttaa. Se mitä asiassa ilmoitetaan saavtuksina, ovat lämpötilat kaasun sisäisen nollapaineen tienoilla. Eli K-0-piste ja A-0 piste ovat hiukan eri asioita.

Liikkeessä valon nopeudessa aine on saavuttanut massaan nähden energiansa maksimin. Sisäisesti aine on A-0-pisteessä.

Vaan kaikille enerrgian ja liikeken muodoille yheinen kaava vielä kerran

E=½(m+m')v^2, jossa m' on suhteessa nopeuden neliöön kasvava massan lisä, ja saavuttaa arvon m valon nopeudessa.

Pride
Seuraa 
Viestejä604
ArKos itse
Tässä aiheessa kohtaamme Priden oman tai jostakin löytämän teorian
hänen omana avauksenaan. Ja tässä laajemmassa hän toisaalta sanoo, että gravitaatio vaikuttaa AINEEN JA FOTONIEN LÄPI MASSAVAIKUTUKSENA. - Tuo on ihan ArKosia itse. - Toisaalta hän tässä toistaa, että gravitoneilla ei ole massaa. - Se taas on ääriimäisintä laitostiedettä itse.- Eli Priden omapäinen uutuus eli keksintö on yhdistää toisiinsa ArKos itse ja laitostiede. PRIDEISMIÄ lie?No ihan on omaa avautumista. Teikäläisen postaukset menevät meikäläiseltä niin usein yli, sinä kun tuppaat "hieman" mitä ilmeisemmin tuosta laitostiedefysiikastakin ymmärtämään. En siis ole sinulta mitään kopioinut, aika omituista jos olen niin sekaisin, että päädyn osittain samanlaisiin tuloksiin kuin sinä.

Ihan omaa huuhaata siis kaikki kirjoittamani. Harvoin lähden tukemaan "laitostiedettä", jos herrat eivät ole saaneet kokeellisesti todistetuksi väitteitään. Mutta siinä vaiheessa kun näin on - harvemmin sitä lähtee tuulimyllyjä vastaan sotimaan.

...mutta onneksi siellä Loviisankin ydinvoimalassa on laitostiedekoulutetut töissä minun sijastani. :p

ArKos itse

Et kuitenkaan ole täysin tuntenut vastakohtaamme. Laitostieteen mukaan
graviaatio irtoaa aineesta ja noudattaa voiman eli aitovoiman periaatetta.
Mustissa aukoissa enemmistö aineesta ja alkuräjähteessä kokonaan on muuttunut gravitaatioksi. Tämä valtava gravitaatio pysäyttää ja kerää myös fotonit, valon."Asiaan!"

Koska mustilla aukoilla on myös koko ja tiedämme isommista aukoista vuotavan enemmän kvantteja ulos kuin pienemmistä (pinta-alaltaan suurempi tapahtumahorisontti), väitän seuraavaa:

Mustan aukon synty vaatii tietyn kriittisen massan aiheuttaman gravitaation. Eli kun massa on tarpeeksi suuri, vääntyy gravitaatioverkko "pohjaan" asti. Kun massa suureenee, kasvaa myös musta aukko. Tätä mieltä on "laitostiede", ja kaikki tähän myös viittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että gravitaatiokentän voimakkuudella, pisteen suhteen, on raja-arvo. Jos näin ei olisi, massan suurentuessa musta aukko ei suurentuisi. Ainoastaan gravitaatiokentän voimakkuus suurenee.

ArKos itse

ArKosin itse aksiooman mukaan gravitaatio eli vetovoima ei irtoa aineesta eikä liity siihen, vaan on ikuisesti avaruuden ja aineeen läpi kulkevia
siruhiukkasia ja massain näistä muodostamia jonoja gravitoneja.
Vetovoima noudattaa lähteestään energian eli liikevoiman periaatetta.
Tulevan työntävän gravimateriaalin ja lähtevien vetävien gravitonien
sekä sirumäärä että energia on jokseenkin sama, joten lähdemassa
eikä myöskään kohde juurian ei mentä eikä saa sisäistä energiaa.Juuri tällaiset siruhässäkät ja vastaavat menevät niin ohi, että morjens. En ilmeisesti ole ainoa, vaan nämä fysiikkaa enemmänkin ymmärtävät (tai siis yleensäkään ymmärtävät) ovat ilmeisesti sitä mieltä, että tällaiset tarinat ovat huuhaata? Elä nyt suutu, Arkos hyvä, ei meikäläisen mielipiteistä kannata liikoja välittää...

ArKos itse

Fotonit ja vetovoima. Edes suurimpien tiheämassojen vetovoima ei
riitä fotonin pysäyttämiseen valon nopeudesta riittävässä reaaliajassa.
Fotonin nopeus ei myöskään voi hidastua tai kasvaa, koska valon nopeus
on vakio. Vetovoima ainoastaan voi muuttaa aiheuttaen kaartamista fotonmien potentiaalista energia-asemaa vetovoimaa aihettavaan massan nähden.Mustassa aukossa gravitaatiokentän aiheuttama gravitaatioverkon painautuminen on niin suurta, että kentän aiheuttama kiihtyvyys, eli voima, vääntää valonnopeutta kulkevan fotonin suoralta radaltaan gravitaatiokentän suuntaisesti ja lopulta ajaa fotonin gravitaatiokentän säteilijään eli massaan, joka kentän aiheuttaa.

Ilmeisesti aika samaa mieltä ollaan.

ArKos itse

Tiheämassojen vaikutus fotoneihin on näiden joutumista tiheämassaa kiertävill sisään kaartaville radoille. Tällöin myös fotonisäteet tihentyvät, lopulta gammajaksoihin saakka. Viiem vaiheessa tulee mukaan myös
tiheämassan elektroniverhon sähköinen vaikutus. Gammakvantit syöksyvät vaikutusperusaineeseen muodostaeen protonipalloja. Nämä sinkoutuvat ulos avaruuteen ottaen kuki verhosta mukaansa elektronin.Ja josko vissummat tarttuisivat tähän, kun tässä taas mielestäni ole mitään järkeä.

Miten gammasäteily synnyttää protonipalloja, kun "äärimmäisessä" gravitaatiokentässä eli mustassa aukossa, myös lämpötila on "äärimmäinen". Protoneita ei edes ole, kvarkkeja kylläkin.

ArKos itse

Verkkoja ihan hyvin voi kyllä laatia, vaan pitää olla reaaliset perustat niille, ja Pridelä niitä ei nyt ole.

Ei mikään vielä ole kovin pahasti kumonnut väitettä gravitaatioverkosta.

Tarkoitan gravitaatioverkolla sitä, että jokaisella kolmiulotteisen kappaleen pisteellä (siis yksiulotteisella pisteellä) on massan aiheuttama gravitaatiokentän vaikutus eli gravitaationaalinen ARVO.

Koska yksiulotteisella pisteellä ei ole massaa, ei myös gravitonilla ole massaa.

Gravitonia ei siis edes ole olemassa hiukkasena ja tämän takia sitä ei tulla koskaan löytämään.

Pride
Seuraa 
Viestejä604
TaivaanrannanMaalari

Missä mentiin vikaan: enegia massa ekvivalenssi kaavan olet ymmärtänyt väärin. Se on kyllä E=mc^2, mutta m on liikemassa. Toisaalta se voidaan kirjoittaa, E=y(m_0)c^2, missä y=(1-v^2/c^2)^-0.5 ja m_0 on lepomassa. v on nopeus valitussa intertiakoordinaatissa.Menee ohi. Oo

Saahan se liikemassa ollakin? Massa, joka liikkuu -> sisällä on energiaa. Mutta massa liikkuu lämpöliikkeen takia aina. Liikettä eli energiaa on aina.

Missä nyt meni pieleen?

TaivaanrannanMaalari

Olet ymmärtänyt lämpökuoleman väärin. Se tarkoittaa potentiaali erojen häviämistä, ilman potentiaaleja ei ole gradientteja=potentiaalivoimia(paine,yms.).

No nytkään en ymmärrä. Tiedämme absoluuttisen nollapisteen. Tiedämme, ettei sitä voida saavuttaa. Tiedämme, että massan aiheuttamalla gravitaatiokentällä on maksimi - singulariteetti eli musta aukko. Tällöin myös lämpötila on "niin suuri kuin se voi olla".

Tällöin meillä on rajallinen määrä lämpötiloja absoluuttisen nollapisteen ja lämpötilamaksimin välillä. Pystytäänkö tuo lämpötilamaksimi muuten määrittelemään? Tuskin?

Universumissa, oli se minkä muotoinen tahansa, on rajallinen määrä energiaa sisällä. Universumin laajentuessa tämä energia jakautuu isommalle alueelle. Koska energia = lämpöliikettä, myös universumin lämpötila putoaa.

Mikä nyt muka meni väärin?

Mitä enemmän ihmisellä on pintaa, sitä enemmän hänestä avautuu energiaa poispäin. Mitä tiheämpään eli mitä paremmin sikiöasentoon ihminen käpertyy, sitä vähemmän energiaa avautuu poispäin.

Sama mustilla aukoilla, mitä pienempään tilaan musta aukko on pakkautunut, sitä vähemmän pintaa ja sitä vähemmän energiaa avautuu poispäin mustasta aukosta.

Mitä enemmän pintaa mustalla aukolla on, sitä enemmän siitä avautuu energiaa poispäin.

Loogisen yksinkertaisen kaunista.

Savor

;):)

Pride
TaivaanrannanMaalari

Missä mentiin vikaan: enegia massa ekvivalenssi kaavan olet ymmärtänyt väärin. Se on kyllä E=mc^2, mutta m on liikemassa. Toisaalta se voidaan kirjoittaa, E=y(m_0)c^2, missä y=(1-v^2/c^2)^-0.5 ja m_0 on lepomassa. v on nopeus valitussa intertiakoordinaatissa.Menee ohi. Oo

Saahan se liikemassa ollakin? Massa, joka liikkuu -> sisällä on energiaa. Mutta massa liikkuu lämpöliikkeen takia aina. Liikettä eli energiaa on aina.

Missä nyt meni pieleen?

TaivaanrannanMaalari

Olet ymmärtänyt lämpökuoleman väärin. Se tarkoittaa potentiaali erojen häviämistä, ilman potentiaaleja ei ole gradientteja=potentiaalivoimia(paine,yms.).No nytkään en ymmärrä. Tiedämme absoluuttisen nollapisteen. Tiedämme, ettei sitä voida saavuttaa. Tiedämme, että massan aiheuttamalla gravitaatiokentällä on maksimi - singulariteetti eli musta aukko. Tällöin myös lämpötila on "niin suuri kuin se voi olla".

Tällöin meillä on rajallinen määrä lämpötiloja absoluuttisen nollapisteen ja lämpötilamaksimin välillä. Pystytäänkö tuo lämpötilamaksimi muuten määrittelemään? Tuskin?

Universumissa, oli se minkä muotoinen tahansa, on rajallinen määrä energiaa sisällä. Universumin laajentuessa tämä energia jakautuu isommalle alueelle. Koska energia = lämpöliikettä, myös universumin lämpötila putoaa.

Mikä nyt muka meni väärin?

Ei missään muussa, kuin lämpökuoleman käsitteessä. Lämpökuolema ei tarkoita universumin kylmenemistä, vaan lämmön jakautumista tasaisesti kaikkialle.

Ja kun entropia on maksimissaan, on kaikki hyvin kuollutta. Informaatio on nollassa, ja elämä entropiaa lokaalisti vastustavana toimintana samaten.

Pride
Seuraa 
Viestejä604
Menchi

Ei missään muussa, kuin lämpökuoleman käsitteessä. Lämpökuolema ei tarkoita universumin kylmenemistä, vaan lämmön jakautumista tasaisesti kaikkialle.

Niin niin, mutta universumi laajenee jatkuvasti, eikä lämmön jakautuminen siis pääty ikinä.

ArKos:Huomautus TaivaanrannanMaalarille. Lämpö on kyllä liikettä, mutta mm. mekaaninen liike ei ole lämpöä. Niitä voidaan muuttaa toisikseen, mutta ovat eri liikemuotoja.Meneeköhän meillä termit sekasin, minä puhun lämpötilasta

http://scienceworld.wolfram.com/physics/Temperature.html

puhutkohan sinä "lämmöstä" eli lämpömäärästä

http://scienceworld.wolfram.com/physics/Heat.html

Lainatakseni tuosta ylimmästä linkistä, lämpötila on määritelty partikkelien (aineen) kineettisen energian keskiarvon kautta.

Kaikki perus-eli atomiaineen liike kyllä voidaan projisoida absoluuttiseen nollapisteeseen.Tottakai, tämähän on selviö. Mutta absoluuttinen nollapiste on teoreettinen ominaisuus, kvanttimekaanisessa maailmankaikkeudessa ei voida tuottaa tilaa jossa energiatiheys on nolla. Sen estää epätarkkuusperiaate.

Kun Maan avaruusnopeus on noin 300 km/s, absoluutitista nolpaistettä täällä ei voida saavuttaa.Mitä minä just kerkesin sanoa, fysiikkaa pitää osata jos haluaa jotain fysiikkaan liittyvää väittää. Tuossa lauseessa ei ole mitään järkeä, se että meillä on joku nopeus kiinnitetyssä koordinaatistossa ei kerro mitään meidän mahdollisuuksista mitata eri lämpötiloja.
Galaktisessa koordinaatissa ja aurinko keskeissä koordinaatistossa saamme eri nopeudet maalle, mitenkä meidän "saavutuksille" käy? Monista tämä äärettömään eri pisteeseen kiinnitettyyn koordinaatistoon, onko meillä ääretön määrä mahdollisia saavutettavia ABnollapisteitä ?

Se mitä asiassa ilmoitetaan saavtuksina, ovat lämpötilat kaasun sisäisen nollapaineen tienoilla. Eli K-0-piste ja A-0 piste ovat hiukan eri asioita.Voisitko hieman valottaa K-0 ja A-0 pisteistä, mitähän fysikaalisia pisteitä nämä ovat/kuvaavat?

Liikkeessä valon nopeudessa aine on saavuttanut massaan nähden energiansa maksimin.Aine(hiukkaset joilla on lepomassa) ei voi saavuttaa valon nopeutta, lähestyessä valon nopeutta aineen kokonais energia lähestyy ääretöntä. Aineen kokonais energialla ei ole maksimia, on vain minimi; lepomassa. (E=(m_0)*c^2, missä m_0=lepomassa ja c valonnopeus).

Vaan kaikille enerrgian ja liikeken muodoille yheinen kaava vielä kerran
E=½(m+m')v^2, jossa m' on suhteessa nopeuden neliöön kasvava massan lisä, ja saavuttaa arvon m valon nopeudessa.

Ja aivan EI ole. Hiukkasen kokonais energia on E=y*m*c^2, missä y=(1-v^2/c^2)^-½, m lepomassa(hiukkasen lepokoordinaatistossa mitattu massa), c valonnopeus ja v hiukkasen nopeus valitussa koordinaatistossa.

http://scienceworld.wolfram.com/physics/SpecialRelativity.html

Kerrataan; pitää OSATA fysiikkaa jotta voi väittää jotain fysikkaan liittyvää.

Häpeäkseni täytyy sanoa että lämpökuolema selitykseni oli torso ,mutta korjataan tilanne. Tässä linkki jonka pitäisi selittää se aika tarkasti

http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death

EDIT: Täytyy näitten foorumin väittelyiden perusteella kyllä yhtyä kolleegan toteamukseen, "Nettiväittelyt on kuin paraolympialaiset, vaikka voitat olet silti vammainen".

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä7012

Tuo kosmoksen "lämpökuolema" tarkoittaa sitä, että entropia lähenee ääretöntä. Tämä taas tarkoittaa, että rakenteiden luomiseen pystyvä potentiaalienergia häviää maailmankaikkeudesta. Viimeistään siinä vaiheessa kun viimeisimpien fotonien aallonpituus ylittää havaitun kosmoksen läpimitan (vaikka "havaitsijoita" tuskin olisi).

Absoluuttinen eli A-0-piste tarkoittaa energiatonta tilaa, Sitä ei voida saavuttaa Maassa, joka kulkee avaruusnopeudella noin 300 km/s. K-0
tarkoittaa kassun sisäuistä nollpainelämpötilaa.

Täsmennystä A-0- lämpötilan saavuttamiseen. Atomiaine ei voi saavuttaa,
vaikutusperushiukkaset eivät voi saavuttaa. Sen sijaan kaikki valon nopeudella kulkeva, siis fotonit ja vetovoima on sisäisesti A-0-lämpötilassa. Krjoittasitko tämän, Pride, nyut näkyvästi muistikirjaasi, että et enää siitä unohda.

Sisäistä A-0-lämpötilaa on sovellettava myös ydinenergian latautuneisiin gammafotoneihin. Ne ovat protonissa kuin pakaste perusaineen keskellä.

Lentotaidoton
Tuo kosmoksen "lämpökuolema" tarkoittaa sitä, että entropia lähenee ääretöntä. Tämä taas tarkoittaa, että rakenteiden luomiseen pystyvä potentiaalienergia häviää maailmankaikkeudesta. Viimeistään siinä vaiheessa kun viimeisimpien fotonien aallonpituus ylittää havaitun kosmoksen läpimitan (vaikka "havaitsijoita" tuskin olisi).

Entropia eli hajaantuminen yleensäkin on katsottava pyrkimykseksi, tendenssiksi, eikä toteutuvaksi ehdottomaksi tulokseksi, vaan suhteeksi asioissa.

Pyrkimys lämpökuolemaan avaruudessa, on olemassa, mutta eri toiset tekijät sen toteutumisen. Jo se, että aine jäähdyttää itseeään lähettäen fotoneita. Suunnaton tyhjän tilan osuus avaruudessa, jonka takia lämpötilavaikutus sittenkin jää pieneksi. Ja vihdoin energian fotonikvanttien palautuminen ydinenergian gammafotoneiksi ja köyhän aineen siten vedyksi tiheämassoissa.

Liikkuvan aineen äärettömän iikuisen avaruuden energiatila on yleisesti tasapainotila eikä entropian ( tai käpertymisenkään) tila.

ArKos itse
Absoluuttinen eli A-0-piste tarkoittaa energiatonta tilaa, Sitä ei voida saavuttaa Maassa, joka kulkee avaruusnopeudella noin 300 km/s. K-0
tarkoittaa kassun sisäuistä nollpainelämpötilaa.Mitähän vittua minä eilen sulle kirjoitin? LUE: Tuossa lauseessa ei ole mitään järkeä, se että meillä on joku nopeuskiinnitetyssä koordinaatistossa ei kerro mitään meidän mahdollisuuksista mitata eri lämpötiloja.
Galaktisessa koordinaatissa ja aurinko keskeissä koordinaatistossa saamme eri nopeudet maalle, mitenkä meidän "saavutuksille" käy? Monista tämä äärettömään eri pisteeseen kiinnitettyyn koordinaatistoon, onko meillä ääretön määrä mahdollisia saavutettavia ABnollapisteitä?

Lämpötilaa ei määritellä paineen avulla vaan kineettisen energian keskiarvona. T=({/partial} E/{/partial} S)_V, partial meinaa osittais derivaattaa, E energiaa, S entropiaa, V tilavuutta. Eli, Lämpötila on energian ensimmäinen osittaisderivaatta entropian suhteen vakio tilavuudessa. Eli A-0 piste on Absoluuttinen nollapiste ja K-0 piste sinun keksimä merkityksetön suure. Maxwellin relaatioiden avulla voidaan kyllä lausua että T=({/partial} H/{/partial} S)_p, eli "lämpötila on entalpia ensimmäinen osittais derivaatta entropian suhteen vakio paineessa. Mutta tämä ei ole mikään "k-0" pisteen määritelmä.

http://scienceworld.wolfram.com/physics/MaxwellRelations.html

Täsmennystä A-0- lämpötilan saavuttamiseen. Atomiaine ei voi saavuttaa,
vaikutusperushiukkaset eivät voi saavuttaa. Sen sijaan kaikki valon nopeudella kulkeva, siis fotonit ja vetovoima on sisäisesti A-0-lämpötilassa. Krjoittasitko tämän, Pride, nyut näkyvästi muistikirjaasi, että et enää siitä unohda.ArKos, jos tämä valottaisi tilannetta http://www.youfail.org

Lämpötila ei ole yksittäisten hiukkasten ominaisuus. Joten sinun väittämässäsi ei ole mitään fysikaalista järkeä, nosensee, paskaa, huru ukon puheita.

Sisäistä A-0-lämpötilaa on sovellettava myös ydinenergian latautuneisiin gammafotoneihin. Ne ovat protonissa kuin pakaste perusaineen keskellä.

http://scienceworld.wolfram.com/physics/Photon.html

Gammafotoni=fotoni. Etu liite gamma- tulee siitä että sen aallonpituus on tarpeeksi pieni--> eli tarpeeksi paljon energiaa.

!!Tieto isku fotoneista!!
Massattomia, liikkuu aina valonnopeudella kaikissa koordinaatistoissa, AKA sähkömagneettinen säteily, syntyy erillaisissa kvanttimekaanisissa prosesseissa, häviää erillaisissa kvanttimekaanisissa prosesseissa(absorbtio), ....

ArKos:selle parannnus ehdotuksia:
- opettele fysiikkaa, käy fysiikan kursseja
- opettele ymmärtämään fysiikkaa
- opettele laskemaan fysiikkaa
- matikastakaan ei oo haittaa
- yritä hankkitua eroon tuosta lukihäiriöstäsi,antaa epäpätevän kuvan sinusta
- älä ole noin vajaa-älyinen, antaa epäpätevän kuvan sinusta

Maan avaruusnopeus 300 km/s ei suinkaan (alkujaan) tule mistään suuravaruuteen asetetusta koordinaatistosta, siinä TaivaanrannanMaalari on täysin väärillä jäljillä. - Ja olet ihan oikeassakin siinä, että semmoin koordinaatiistolähtökohtan sitä nopeutta ei voida saadakaan.

Vaan tämä juttu tulee erään Niels Bohrin, et lie koskaan kuullut, atomimallista joskus ihan toisen maailmansodan jälkeen. Hän oli saanut elektronille tuon nopeuden. Ensiksi laitostiede katsoi saanennsa selville, että tuo ei pätenyt, siellä elektronia on muutettu hiukasaaltofunktioksi, tai miten se menikään, funktioaaltohiukaseksi.

Minä puolestani tein mikrosäteilyn ja radioaaaltojen jaksorajasta, 3 cmn aallot, päätelmän, että elektroni kiertää protoni noin 10 miljardia kertaa sekunnissa, ja tällöin matkanopeus on noin 10 m/s.

Toisaalta, Bohrin nopeuden täytyi olla oikea, sekin oli elektronin noopeus, mutta tulkinta väärä. Se on koko Maan massan avaruusnopeus.

Nyt ei kuitenkaan jääty tämän vaikeasti todistettavan seikan vaan.
Vaan me tiedämme, että aurinkokuntamme nopeus Linnunradan ympäri
on noin 190 km/s. Ja me tiedämme Linnunradan kulkevan avaruudessa, tehty totema likkeestä verrattuna Andromedaan ja muihin lähigalakseihin, jotakin yli 100 km/s. Noihin on kyllä vielä sovitettava Maan kiero Auringon ympäri, josta syystä resultantti ajallisesti lie keskiarvo.

Laskelmaansa Bohr lie saanut elektronin massan, ynnä energian atomissa, ja siitä sai nopeuden.

Siis lahtökohta ja arvo tulee mikrofysiikasta, mutta asettaminen todettaviin avaruuskoordinaatteihin vahvistaa sen.

Pride
Seuraa 
Viestejä604
ArKos itse
Absoluuttinen eli A-0-piste tarkoittaa energiatonta tilaa, Sitä ei voida saavuttaa Maassa, joka kulkee avaruusnopeudella noin 300 km/s. K-0
tarkoittaa kassun sisäuistä nollpainelämpötilaa.

Täsmennystä A-0- lämpötilan saavuttamiseen. Atomiaine ei voi saavuttaa,
vaikutusperushiukkaset eivät voi saavuttaa. Sen sijaan kaikki valon nopeudella kulkeva, siis fotonit ja vetovoima on sisäisesti A-0-lämpötilassa. Krjoittasitko tämän, Pride, nyut näkyvästi muistikirjaasi, että et enää siitä unohda.

Sisäistä A-0-lämpötilaa on sovellettava myös ydinenergian latautuneisiin gammafotoneihin. Ne ovat protonissa kuin pakaste perusaineen keskellä.

No en ajatellut, kun en ymmärrä mitä hittoa on mm. avaruusnopeus (K-0), kaasun sisäinen nollapainelämpötila? (ilmeisesti aika sienissä olit tuon kirjoitellut kirjoitusvirheiden määrästä päätellen )

Ja ...no ...anti olla.

ArKos itse
Ilmeisesti laitostieteen opintosikin ovat melko pintapuoliset.

Painuhan jo ArKos vittuun. Miten sinulla pokkaa sanoa muille että "laitostieeteen opintosikin ovat melko pintapuoliset". Itselläsihän ei näytä onnistuvan lukiotasoinen fysiikkakaan kunnolla, saati sitten että sinun ymmärrys riittäisi Yliopisto tasoiseen fysiikkaan.

Rauhaa rakastavana ihmisenä voisin silti pätkiä sinua päihin, ihan vaan säälistä. Ilmeisesti itse et ole vielä sitä tajunnut, mutta sinun kredibilitetti on täällä nolla, 0. Joten jos vouhottaisit vähemmän ja lukisit enemmän.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat