Seuraa 
Viestejä45973

Maakuntalehdessä oli tänään kahden palstan uutinen, jonka mukaan palokunta ei onnistunut pelastamaan pikkulintua, joka oli joutunut kauppaliikkeen sadekatoksen tukipilaria ympäröivään ylhäältä auki olevaan pyöreään metalliseen suojaputkeen. Putki oli liian korkea ja ahdas, jotta millään pelastuskeinolla lintuun olisi yletytty. Lopulta palokunta oli laskenut putkeen narun, jos vaikka lintupolo onnistuisi kiipeämään sen avulla vapauteen. Tätä kirjoitettaessa lintu on varmaankin jo kuollut.

Kaikki kunnia palolaitoksen miehille, että ylipäänsä ryhtyivät tällaiseen pelastusyritykseen, mutta nyt taisi mielikuvitus loppua liian aikaisin. Käsitykseni mukaan muutaman kymmenen gramman painoinen lintupolo olisi parhaiten voitu pelastaa pölynimurilla: Imuriin kiinni riittävän pitkä muoviputki ja putken päähän vaikka hyttysverkko, jotta lintu ei joutuisi imuroivan putken kitaan. Sitten vain riittävällä (ei liian kovalla) imuteholla lintu putken päähän kiinni ja vapauteen.

Millä muulla tavoin palstan neropatit olisivat yrittäneet pelastamista? Pilarin hajoittaminen pikkulinnun vuoksi olisi ilmeisesti tullut liian kalliiksi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Olisin laskenut kissan hännästään roikotettuna putkeen. Kissa olisi sitten tarttunut lintuun ja pelastanut sen. Hännästä roikotettuna kissa tarttuu kovastipaljon.

Käyhän se harjoituksesta vaikkei mieltä olisikaan. Kun ovat suurimman aikaa toimettomana. Kyllähän se lintu sinne saa jäädä jos tulee hälytys.

Toisaalta ihmetyttää ettei noiden ronkkimiseen kehitellä välineitä, kun aikaa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Tikku jonka päässä on servomoottorilla tai paineilmalla ohjattava koura, ja kouran "sormien" ympärillä vielä mieluusti jotain tahmeaa, vaikak nurinpäin kierrettyä jeesusteippiä.

Olisi onnistunut vaikkapa Technic-LEGOilla verraten helposti...

Periaatteessa onnistuu myös millä tahansa tikulla jonka päähän laitetaan riittävän tahmaista ainetta. Jeesusteippi tai purkka nyt ensimmäisenä tulevat mieleen.

Vaihtoehtona olisi myös täyttää putki vedellä. Kai nyt lintu kellua osaa... luulisi ainakin.

Tai sitten... rälläkällä linnun mallinen reikä putken kylkeen alaosaan, ja lintu kävelee ulos. Sitten voidaan irronnut pala laittaa kiinni takaisin putkeen joko hitsaamalla tai jeesusteipillä.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Herra Tohtori

Tai sitten... rälläkällä linnun mallinen reikä putken kylkeen alaosaan, ja lintu kävelee ulos.

Aattele mitkä henkiset traumat siitä tipulle.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Hassuhko yhteensattuma; kun olin lukenut tämän ketjun, parvekkeelleni materialisoitui sinitiainen ja jouduin onkimaan sen parvekkeella olevan kaapin ja seinän välistä. Näin on käynyt kerran aiemminkin. Outoa sattuneessa on se, että parvekkeen lasituksen vuoksi lintu ei pääse parvekkeelta pois... mutta miten riivatussa se voi edes päästä sisään räpistelemään!??!

Tipun ainoa konsti päästä parvekkeelle on joko materialisoitua lasin läpi, tai ryömiä viemäriä pitkin. Talon kussakin parvekkeessa on 2 viemäriä josta parvekkeelle satanut vesi pääsee valumaan ulos. Seinän ulkopuolella reikiin on laitettu alaviistoon törröttävät putket, jottei vesi valu alas seinää pitkin toisen parvekkeelle. Jotta lintu pääsee parvekkeelle, sen pitää ensin sihdata lennosta putken päässä olevasta reiästä sisään (reiän halkaisija on n. 4cm). Sen jälkeen linnun pitää ryömiä putkea ylöspäin n. 30cm päästäkseen parvekkeelle. Jotenkin joku kvanttimekaaninen teleporttautuminen tuntuu luonnollisemmalta selitykseltä... Eipä voi juuri muuta sanoa kuin että WTF?!?

Mistä sinitiaisesta johtui mieleheni..

jotta miksi, aina tähän vuodenaikaan, joka ovestaikkunasta tunkee talitintiiä sisään ihan porukalla?

Yksi lensi parvekkeen ovesta olohuoneen peiliä päin ja kuoli siihen. Keittiön ikkunan takana steppaa kaksi kolme tinttiä vaanimassa, että mahtaisko joku avata ikkunaa.

Eihän nyt ole pesimisaikakaan. Pitäiskö ostaa lintukalenteri ja ripustaa puuhun että katsokaa munalauta tosta!

Lintuja asustelee jopa kerrostalojen ilmastointikanavissa. Ovat kovia ryömimään putkiin pesäpaikkaa etsiessään. Lämmin asunto niitä houkuttelee.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Kaikkihan elukat ne sisälle yrittää, kun ulkona tulee liian kylmä. Linnut, kärväset ja *puistatus* hämähäkit. Etenkin ne, etenkin araknofoobikon kotiin. *puistatus*

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Metsälinnut ovat nyt erityisen kesyjä. Saa miltei jaloistaan tuuppia kun metsässä kulkee. Mukavaahan niitä on nähdä.

Miksi ihmeessä joitain pikkulintuja ylipäätänsä pelastellaan? Onko sielläpäin pulaa pikkulinnuista?

Jos haluatte pelastaa pikkulinnut niin tappakaa irti olevat kissat! Niin minäkin teen mun tontille änkeäville irtokateille!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat