Seuraa 
Viestejä45973

Juuri uutisissa huomasin että Islanti on aloittamassa uudelleen kaupallisen valaanpyynnin. Pyydettävät määrät ovat vielä pieniä, ja pyydystettäviä valaslajeja on ainakin islantilaisten mukaan suuret populaatiot. Vastustusta on ilmaistu ympäri maailmaa.

Mikä valaanpyynnissä on niin väärin? Lajien uhanalaisuus tietenkin on sellainen syy että pyytäminen pitää kieltää tai sitä pitää rajoittaa. Mutta mikäli oletetaan että pyydystettävää lajia on pyydystämisen kestävä populaatio, niin miksi sitä ei pitäisi sallia. Mistä johtuu niin tunteikas suhtautuminen valaisiin? Mikä tekee niistä niin erilaisia kuin muut nisäkkäät? Kertokaa pyynnin vastustajat ja kannattajat omia mielipiteitänne.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Valaat ovat hyvin älykkäitä. Kukaan ei juurikan halua syödä apinoita, koska niiden tiedetään olevan hyvin älykkäitä ja ne muistuttavat ihmistä ulkoisestikin. Merinisäkkäätkin ovat hyvin älykkäitä, mutta ne eivät muistuta ihmistä joten niistä on helppo etäännyttää itsensä.

Valaanpyynnin menetelmät ovat myös erittäin julmia ja paljon kipua tuottavia.

Lisäksi valaiden elinympäristö on yhä suuremmin uhattuna lisääntyneen liikenteen ja saasteiden myötä, joten nykyistä kantaa ei voida pitää mitenkään turvattuna.

Vierailija
jalaiho
Pyydettävät määrät ovat vielä pieniä, ja pyydystettäviä valaslajeja on ainakin islantilaisten mukaan suuret populaatiot.

Tämän käsityksen jakavat kuitenkin vain valaanpyyntiä harjoittavat valtiot ja kalastajat.

Kansainvälinen tutkimus on sitä mieltä, etteivät valaskannat kestä kaupallista pyyntiä.

On siis kaksi näkemystä, joista toista näyttäisivät kannattavan vain valaanpyynnistä rahallisesti hyötyvät tahot.

Se haiskahtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

MINÄHÄN en siedä\tykkää mistään eläimen tappamisesta mutta maailmassa on ihmisiä jotka on kylmiä ja tappavat mietimättä mitään SINÄ TÄMÄN AIHEEN TEKIJÄ KYSYT MIKÄ TEKEE VALAISTA NIIN ERIKOISEN! ei mikään tee valaasta mitenkään erikoista yhtä erikoinen valas on kuin kaikki muutkin maapallon olennot.tässä voisi kysyä mitä jos sinua alettaisi vainomaan ja ampumaan harppuunalla taitaa sunki käsitys sitten muuttua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat