Seuraa 
Viestejä45973

Kun nyt luin Tuomiojan blogista viimeisimmän artikkelin, alkoi jo pikkuhiljaa hälytyskellot soida.

Nyt kun journalisti Politkovskaya murhattiin kotitalonsa hissiin, on Tuomiojakin viimein uskaltanut julkaista kirjoituksen otsikolla ”SUORA PUHE JA HYSSYTTELY”.

Paikallislehtikin täällä meilläpäin oli murhan jälkeisenä päivänä täynnä kommentteja aiheesta, löytyipähän myös graafisen suunnittelijan laatima puolen sivun ilmoituskuva, ”sananvapauden muistolle”.

Jo aikaisemmin tänään luin aamupäivällä postilaatikkoon kilahtaneesta uusimmasta Journalistista monen sivun jutun aiheessa. Jutun punainen lanka oli median teeskentely, Venäjästä ei ole tähän mennessä uskallettu puhua avoimesti, minkälainen barbaarivaltio se on. Minusta Journalistin Venäjä-reaktio meni jo hieman ylikin. Venäjä ei tavoittele demokratiaa. Lopetetaan teeskentely. Poliitikot hyssyttelevät. Venäjä on uhka. Venäjä on paha.

Mediassa kauhistellaan, miksei Venäjä heti tuominnut toimittajan murhaa. Hirveä riistovaltio. Hirviömäistä ja brutaalia. Nyt kaikki yhdessä Venäjää vastaan, sananvapauden puolesta! Olisi pitänyt tuomita heti. Putin on kaiken takana, Putin järjesti palkkamurhan.

Otetaan huomioon, että Putin on useaan otteeseen tuominnut teon ja luvannut selvittää sen. Hän on myös maininnut, ettei Politkovskaya ollut kovin varteenotettava ääni Venäjän mediassa, mistä todistaa myös reportterin tähänastinen tuntemattomuus.

Ei ole mitään syytä olla näin hysteerinen Venäjän suhteen. Minusta tällainen reaktio on jo journalistisen hyvän maun rikkomista. Suomi ampuu nyt kyllä itseään jalkaan.

Kritiikkiä saa olla, mutta pidetään silti joku raja.

Kun Theo van Goghin murhannut hollannin kansalainen ampui kahdeksan luotia pistoolista, viilsi elokuvaohjaajan kaulan auki ja lopuksi iski kaksi veistä tämän rintaan, ei kukaan valitellut hyssyttelystä ja teon taustalla olevien ongelmien todellisesta ratkaisusta. Ei yhtään lehtijuttua terroritekojen syistä, ei yhtään koskettavaa artikkelia sananvapaudesta, ei yhtään mielipidekirjoitusta siitä, miten ongelmaa tulisi lähteä purkamaan. Mediaa ei edes huolettanut se, että murhaaja oli hankkinut motiivinsa Hollannin rajojen sisällä. Jossain päin maata oli siis terroritehdas, jota kukaan ei metsästänyt. Tapaus haudattiin.

Molempien kohdalla oli kyse median äänestä, joka kritisoi jotain ja josta tämä jokin otti nokkiinsa. Tämän jonkin kannattaja/edustaja sitten murhasi kritisoijan, koska tämä oli oikeassa. Kyse on mielestäni täysin samasta asiasta.

Kaikkein suurin ironia sisältyy Tuomiojan kommentteihin Helsingin Sanomille (7.10.2006):
Se, että tämänkaltainen murha tapahtuu, asettaa maan hallinnon uskottavuuden koetukselle. Nyt näemme, miten hyvin Venäjän viranomaiset pystyvät ja haluavat selvittää murhan ja asettamaan syylliset vastuuseen, johtivatpa jäljet mihin tahansa.

Heidi Hautala yhtyy myös lauluun samassa artikkelissa:
Ehkä lännessä nyt huomataan, mitä Venäjällä todella tapahtuu ihmisille, jotka puolustavat demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Theo van Gogh kritisoi naisen asemaa islamissa.

Anna Politkovskaya kritisoi Tshetshenian kriisin käsittelyä sekä Venäjän politiikkaa yleensä. Hänen kuuluisimpiin kommentteihin kuului ”sananvapauden rajoittaminen on pienin niistä rikoksista, joihin Venäjä on syyllistynyt.”

Onko näissä jokin yhteys, vai olenko minä muuten vaan hullu?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Eikös se van Goghin murha tapahtunut Hollannissa paikallisen muslimin tekemänä? Mitä sinä Itävallasta horiset? - Taitaa viirata tosiaan.

Sigmund
Eikös se van Goghin murha tapahtunut Hollannissa paikallisen muslimin tekemänä? Mitä sinä Itävallasta horiset? - Taitaa viirata tosiaan.

Aivan oikein... korjattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis mikä se nyt oli tämä Poljatskova ?

Ymmärsin, että hyysäsi tsetseeniterroristeja ?

Putinin terrorisminvastaisen sodan "Collateral Damage" ?

Vasurit ja tämä vihreä huhuavat eniten ?

Venäjältä löytyy taatusti paljon arvosteltavaa, mutta olosuhteet huomioiden jatkuva kritiikin suoltaminen on tekopyhää ja epärealistista hymistelyä. Olisi ryhtynyt itse poliitikoksi ja tehnyt jotakin asioille. Helppohan niistä on jauhaa, miten muut eivät osaa.

Imagine
Olisi ryhtynyt itse poliitikoksi ja tehnyt jotakin asioille.

No johan vitsin murjaisit.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Puudeli
Imagine
Olisi ryhtynyt itse poliitikoksi ja tehnyt jotakin asioille.
No johan vitsin murjaisit.
Ei siinä mitään vitsiä ollut vaan se, että älykkyydelle saadaan kokonaan imaginäärinen painoarvo...

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Toope
Seuraa 
Viestejä32896

Theo van Goghin ja Politskovskajan murhissa todella on yhtäläisyyksiä, vaikkeivät tietenkään ole täysin verrattavissa toisiinsa. Molemmat kuitenkin kuolivat diktaruurisen ja suvaitsemattoman systeemin taholta.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

On nähty tälläkin palstalla, kuinka täällä kotimaassa suhtautuvat sananvapauteen ja kansalaisoikeuksiin ne, jota nyt vuodattavat runsaita kyyenoiä Anan Politkovskajan puolesta. Otitteko ne itkeäksenne annoksen sipulia? MItä luulete, pitäisikö minulla olla myötätuntoa.

Onko tullut mieleennekään, että AP toiminnallaan myrkyn kylvöllä aiheutti huomattavasti uhreja siinä selklkauksesa, jota väitti vastustavansa?

Tunnustan, että en tunne mitään myötätuntoa enkä surua sen myrkkyämmän ampumisen johdosta. Mitäs myötätuntoa minä olen saanut, moni muukaan tämän maan alhaisossa? Puhumattakaan alikehittyneen maailman miljardeista köyhistä ja kurjista.

EUn Suomen virallinen ohjelause on taistelu terrorismia vastaan. Nyt ei ihan siltä näytä.

Murha tietysti on vakava rikos, murhattiinpa kuka tahansa. Mutta ah Herralle kiitos, että minulla ei edes rajan tällä puolella ole mitään virkaa eikä muutakaan vastuuasemaa vaatia tai hoitaa murhaajan kiinni saamista.Sitä hoitakoot täällä ne, joilla ei ole muutakaan varsinaista tekemistä.

Finnairin lakko on päättynyt. Kului 10 miljoonaa siinäkin sosdemi- ja kokoomusherrojen huvitteluun.

Otetaanpas vielä Heidi Hautalan kommentti tarkasteluun.

Ehkä lännessä nyt huomataan, mitä Venäjällä todella tapahtuu ihmisille, jotka puolustavat demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Harvoin kuulee Vihreiden edustajalta tällaisia yleistäviä tuomioita koskien naapurimaan politiikkaa.

Suomen politiikkaa vuosikymmeniä vaivannut suomettuminen purkautuu nyt ja aiheuttaa näitä ylilyöntejä. Ehkä se siitä syystä on hyväksyttävää ja ymmärrettävää mennä hieman yli ja haukkua nyt koko Venäjä yhden toimittajan murhan takia.

Putinia syytetään nyt kilpaa... mistä? Siitä, että hän on luonut Venäjälle ilmapiirin, jossa sananvapautta vastaan taisteleminen nähdään isänmaalliseksi ja hyväksyttäväksi asiaksi. Näin siis viimeisintä Journalisti-lehteä mukaillen.

Politkovskayan murha avasi suomalaisten silmät Venäjän todellisen tilanteen näkemiselle, ja esimerkiksi ulkoministeri Erkki Tuomioja näyttää muuttaneen kurssinsa täysin, ainakin poliittisessa retoriikassa. Minkälainen isku, minkälainen terroriteko sitten tarvitaan kääntämään poliitikkojen päät, että nähdään valtava radikaalin islamin uhka myös Euroopan rajojen sisällä?

Ehkä poliitikot sen tietävätkin, mutta siitä ei sisäisen turvallisuuden ja rasismin välttämisen vuoksi saa puhua. Ainakaan tällaisia harkitsemattomia vihapuheita ei paljoakaan kuule, jos ei jotain Suomen Sisua lasketa.

BUSHMAN, long time no see
Siis mikä se nyt oli tämä Poljatskova ?

Ymmärsin, että hyysäsi tsetseeniterroristeja ?

Putinin terrorisminvastaisen sodan "Collateral Damage" ?

Vasurit ja tämä vihreä huhuavat eniten ?


Pitääkä kaikki Putinin "terrorimin vastaisen sodan" vastustajat tappaa?

Entä sitten kun Venäjä aloittaa "terrorismin vastaisen sodan" Suomea vastaan?

Kai sinä perkeleen ryssä ymmärrät sen että silloin minustakin tulee etulinjan terroristi.

Abdul Az jääkärikompanian luutnantti.(reservi)

Abdul Az

Pitääkä kaikki Putinin "terrorimin vastaisen sodan" vastustajat tappaa?

Entä sitten kun Venäjä aloittaa "terrorismin vastaisen sodan" Suomea vastaan?

Kai sinä perkeleen ryssä ymmärrät sen että silloin minustakin tulee etulinjan terroristi.

Abdul Az jääkärikompanian luutnantti.(reservi)

Koetko uhan olevan todellinen, jos koet, niin voitko perustella sen?
Yhden toimittajan kuolema ei ole mielestäni tarpeeksi suuri syy. Toimittajia kuolee mm. Irakissa, Israelissa ja muissa kuumissa pisteissä.

Sananvapaudesta sen verran, että Suomessa on kaksi valtion omistuksessa olevaa kanavaa ja loput ovat kaupallisia, edustavatko he mielestäsi rehellisesti sanottuna rivikansalaisen etua?
Onko edes sananvapaudesta hyöytyä, jos asioille ei tehdä mitään.
Pelkkää puhetta, ei tekoja yms.

Koetko aggression syyksi jonkun henkilökohtaisen ongelman, jota et haluiasi puida tällä foorumilla?
Aiheuttaako se kenties vihamielisiä tuntemuksia sinussa?
Onko helpompi kohdistaa viha tuntemattomaan kuin tuttuun asiaan, joka on todellisuudessa ongelman syy`?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat