Seuraa 
Viestejä45973

Ilmoitus Länsiväylässä:

Espoon sosiaali- ja terveystoimi

HAETAAN NAAPURITUKIPERHEITÄ

tukemaan 18-21-vuotiaita nuoria itsenäisessä asumisessa. Tällä hetkellä on Leppävaarassa vapautumassa naapuritukiperheasunto. Toiminnasta maksetaan palkkio (yht. 400 €) ja kulukorvaus. ......

Niin kuin minunkin tyttöni on asunut vuoden verran tällaisessa tuetussa asunnossa. Minusta kilometrin päässä. Tukiperhettä hän ei ole tarvinnut, perhe on tarvinnut häntä lapsenlikkana.

Minua ja tyttöni tapaamisia ei ole tuettu vuosiin. Näin Espoo täyttää kaikki kriteerit, jotka huostaanoton ensisijainen tarkoitus on: YHDISTÄÄ PERHE!

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (5)

Itse asiassa, sehän on tyttöni tukiperheasunto vapaana.

No niin kaikki paremmat immeiset; nyt helppoa rahaa tienaamaan Espoon kaupungilta!

Mestariampuja PiPi
Itse asiassa, sehän on tyttöni tukiperheasunto vapaana.

No niin kaikki paremmat immeiset; nyt helppoa rahaa tienaamaan Espoon kaupungilta!

Näin sitä tehdään tarvetta tuki- ja sijaisperheille, Espoossa osataan:

http://www.vanhemmat.net/huosta.mp3

Videon voi katsella täältä:

http://www.yle.fi/a2/

Esitetty: 26.09.2006 | Päivitetty: 27.09.2006
Juontajat: Reeta Kivihalme ja Timo Seppänen | Tuottaja: Reeta Kivihalme

Huostaanotto säästösyistä?
Lasten huostaanotot huiskimisperiaatteella?

Toimittaja: Ami Assulin

Huostaanotto on lastensuojelun rankin työkalu. Siihen turvaudutaan silloin kun mikään muu ei auta. Vai onko sittenkään niin?

Otsikoihin nousee tapauksia joissa lapset viedään väkisin tai toisaalta ei viedä vaikka pyydettäisiin.

Tilastojen mukaan huostaanottojen määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Miksi näin on, sitä tilasto ei kerro?

Viedäänkö lapset pois vanhemmiltaan hätiköiden? Esimerkkimme tulee pääkaupunkiseudulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsiperheiden EI kannate tulla Espooseen. Mielellään keski-ikäinen pariskunta, jolla on jo pääomaa kertynyt ja työpaikkakin varattuna. Sitten hieman lisäansiota vaan nuorten naapuritukiperheenä, 400 euroa/kuukausi + kulukorvaukset.

Varattomalle käy näin:

Omituista vitkuttelua Effican varjolla

Espoo on saanut toimeentulohakemusten käsittelyajat lain edellyttämälle tasolle Tapiolassa, Matinkylä-Olarissa ja Espoonlahdessa, mutta ongelmat jatkuvat Leppävaarassa ja Espoon keskuksessa. Vielä elokuussa hakemusten käsittelyajat olivat Leppävaarassa ja Espoon keskuksessa 12 työpäivää, mikä on selkeästi vastoin toimeentulolain henkeä ja kirjainta.

Espoo on jo pari vuotta pistänyt toimeentulotukihakemusten käsittelyn ongelmat asiakastietojärjestelmä Effican syyksi, mutta Effican syyttely ei enää kelpaa eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka on ennenkin joutunut puuttumaan Espoon ongelmiin. Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio muistuttaa tuoreessa ratkaisussaan Espoota siitä, että kunnan on huolehdittava toimeentulotukihakemusten riittävän nopeasta käsittelystä myös silloin, kun tietojärjestelmässä on ongelmia.
Toimeentulotuki on yhteiskunnan tarjoama viimeinen tuki henkilöille, joiden tulot tai varat eivät riitä normaaliin elämiseen. Tukipäätökset tulee lain mukaan tehdä viiden työpäivän aikana, jotta ihmiset eivät esimerkiksi jää ilman ruokaa. Tähän huutoon Espoo ei jostain syystä ole pystynyt kunnolla vastaamaan, mikä on suoranainen ihme jo senkin vuoksi, ettei kaupunki ole ihan köyhimmästä päästä. Perusturvajohtaja Juha Metson ja asiaa hoitaneiden virkamiesten on syytä katsoa kunnolla peiliin, sillä oikeusasiamiehen lisäksi Espoon päättäjät ovat antaneet vitkuttelusta aivan riittävästi – osin tiukkaakin – palautetta.
Uusin selitys toimeentulopäätösten viivästymiseen on asiakasmäärän kasvu, mikä pitänee paikkansa ainakin Leppävaarassa, joka on Espoon nopeimmin kasvava alue. Selitys on silti huono, sillä väestöennusteet on keksitty ja ne ovat yleensä pitäneet paikkansakin aika hyvin. Kyse on siten ainakin osin viranhaltijoiden saamattomuudesta, sillä ongelma on ollut pöydällä ja julkisessa keskustelussa vaikka kuinka kauan.
Espoo on toistuvasti luvannut parantaa tapansa – ja niin nytkin – joten oikeusasiamiehen ratkaisu jää tälläkin kertaa nuhtelun tasolle. Ruokarahaa odottavan perheen kannalta tilanne on selkeän lohduton: kunta ei hoida lakisääteistä velvoitettaan, mutta pääsee tälläkin kertaa kuin koira veräjästä. (LV 22.9.2006)

http://www.lansivayla.fi/paakirjoitus/vitkun

Jopa jälkihuollossa olevan nuoren hakemukset hukataan, vaikka lain mukaan sosiaalitoimen tulee turvata huostaanotetulle lapselle tai nuorelle turvalliset ja lapsen tai nuoren tarpeita vastaavat elinolosuhteet!

ESPOOSSA OSATAAN!

Mestariampuja PiPi
Mestariampuja PiPi
Espoo 2006 UNICEF-kaupunki

Espoolla on ilo toimia Suomen UNICEF-kaupunkina järjestön 60v juhlavuonna. Autetaan yhdessä Laosin ja Karjalan lapsia!

http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11894;37699

Mestariampuja PiPi
Mestariampuja PiPi
Mestariampuja PiPi

Tämäkin perhe, joka rikottiin huostaaotolla ja jonka nuorimmainen hukkui, oli espoolainen.


Albert Edelfelt: Lapsen ruumissaatto

http://www.edu.fi/oppimateriaalit/kulta ... uumis.html

Mestariampuja PiPi
Tuli vaan mieleen, kun luin artikkelin Länsiväylästä, että Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen on valittu Espoon Ella:ksi 2006.


Mestariampuja PiPi
Näin köyhät ja rikkaat saavat palkkansa!Missään tapauksessa Espooseen ei lapsiperheiden kannate tulla. Olit tai et sossun asiakas, jos sossu ottaa silmätikuksi, niin ennen et näiden pirujen kynsistä pääse kuin, että kuolo korjaa.

Jopa jälkihuollossa olevan lapsen tai nuoren hakemukset täällä hukataan, vaikka laki velvoittaa turvaamaan nuoren toimeentulon. Sossun kosto on hirveä. Ja kaiken siunaavat valtaapitäjät.

MUISTAKAA KUITENKIN AUTTAA LAOSIN JA KARJALAN LAPSIA!

Kyllä meillä Suomessa on hyvin asiat!

Mestariampuja PiPi
Makee on leipä vallanpitäjän suussa!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat