Seuraa 
Viestejä45973

Katsokaa hyvät ihmiset GoogleEarthin kuvia luonnosta! Katsokaa ja ihmetelkää!

Älkää katselko kaupunkeja, vaan luontoa keskellä siperiaa, tai Kiinaa, tai mitä tahansa. Vaikkapa koordinaateissa 38'23'31.25" N 82'00'23'65 E olevaa hiekkadyynien sulautumista johonkin niin mihin?

Tai Himalajan fraktaalisuutta, mitä tahansa, mutta se täytyy sanoa, että se ohjelma on yksi suurimmista lahjoista länsimaiselta sivistykseltä koko maailmalle. Jokainen voi kokea, vieläpä paremminkin, minltä tuntuu nähdä koko maapallo ulkoa käsin.

Maapallo on uskomattoman hieno, pärisyttävän yliampuvan järjettömän kaunis luomus, ja ihmiskunta on paraikaa viemässä sitä nykyjohdon käsissä kohti paljon epäesteettisempää tilaa. Katsokaa kaupunkeja, katsokaa sensuroituja kohtia.

Jos se, eli se, mitä nykyään edustamamme yhteiskunta tuo mukanaan, täyttää koko pallon pinnan, olemme hukassa.

ME emme näytä luontoon sopivilta, näytämme rumilta, siis ylhäältä päin katsottuna, ja luontoon verrattuna.

Meidän luomuksemme eivät vedä vertoja suuressa mittakaavassa luonnon helmille, ne päinvastoin himmentävät ne monotonisuudellaan ja karkoittavalla harmaallaan. Ihmiskunnan suurimpia pyrkimyksiä olisi tukea maapallon nykyistä tilaa, eikä sen sijaa pyrkiä toimillaan muuttamaan sitä järkyttävän monipuolista, abstraktia aika- ja tilaulotteista kokonaisuutta, joka on taidetta parhaimmillaan.

Maapalloa ulkoapäin muutaman kilometrin korkeudelta katsellessa kyläyhteisöjen touhu näyttää kehittyneemmältä kuin avaruussukkulan laukaisualue. Se nimittäin on harmoniassa ympäristön kanssa.

Mutta, ilman avaruussukkuloiden laukaisua, emme olisi tästä seikasta tietoisia. Eli kiitos siitä länsimaalaiselle tekniikan voittokulkua edistävälle kulttuurimmelle.

Ihmiskunnan potentiaali ja pyrkimykset voidaan saattaa yhteen, muodostaen supervoiman, jonka avulla totuuden ja todellisuuden verhoa voidaan avata entisestään, mutta se ei onnistu nykyisen elitin pyrkimyksien kanssa yhtäaikaa, vaan on valittava toinen haara tästä multiversumiusta, joka johtaa sinne. Se ei onnistu ilman valtaapitävän eliitin tavoitteiden korvaamista jollain enemmän kokonaisvaltaisella motiivilla, jonka päätarkoitus on ihmiskunnan tietoisuuden maksimaalinen kehittäminen.

Olkoon Luojani kanssanne, Luojani, joka ei kuulu kirkkoon, vaan on tämän kaiken luoja. Tämän ihmeellisen monimutkaisen kokonaisuuden, jonka kauneuden ja kipeyden määrä suorastaan häikäiseen vahvempaakin mieltä voimassaan, ylevyydessään, luihin ja ytimiin tunkeutuen.

Perjantai-ilta, rauhallinen, puhuttava perjantai-ilta. Uskonto on kansan oopiumia, taisi Tolstoi (vai oliko Marx) virkkoa, ja siten päätyä niiden leipiin, jotka samoin uskovat. Joutuivat eliittin puolelta poliittiseen kadotukseen, ainakin länsimaitten mielestä.

Joo, ja on toi demokratia joo juu hyvä juu niin juu joo jaa jee jää jöö jyy.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

JOO ja varsinkin nuo Pohjois-Korean sotilastukikohdat
ja Iranin ydinlaitokset, sormet ihan syyhyää, saispa painaa
nappia joka...

Selvisikö mistään, mitä osaa Himalajasta tuo alue esittää?

Sinne pienoismalliin on helpompi suunnitella strategiset tukikohdat, kun se on tuossa mittakaavassa, voi paljon nopeammin tutkia siellä kävellessä sitä aluetta kuin että lentelisi ympäriinsä helikopterilla. Lisäksi huomattavasti turvallisempaa. Käytännön strategianerokkuutta, suht pienellä budjetilla lisäksi. Tai jotain. Ehkä myös tunnelien suunnittelua varten, etsitään lyhyin reitti. Siellähän saattaa olla isohko pienoisrautatiekin..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat