Seuraa 
Viestejä45973

Ikosaedrissä on 12 kärkeä tai viisikulmiota 20 tasasivuista kolmiota ja 30 särmää, mutta voidaanko se toteuttaa tetraedreistä?

Muodostaako viisi samaa särmää vasten olevaa tetraedriä aina yhden viisikulmion? http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Snub_tetrahedron.png Vai jääkö välejä?

Mitä tarkoittaa; snub tetrahedron.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46523
Kymysys
Ikosaedrissä on 12 kärkeä tai viisikulmiota 20 tasasivuista kolmiota ja 30 särmää, mutta voidaanko se toteuttaa tetraedreistä?Mistä nuo viisikulmiot tempaisit? Ei ikodaedrissä sellaisia ole. Muuten luvut pätevät ikosaedrille.

Ikosaedri voidaan koota tetraedreistä, mutta ei säännöllisistä. Triviaali tapa on ajatella jokainen tahko tetraedrin pohjaksi. Kaikkien tetraedrien neljäs kärki on joku piste ikosaedrin sisällä. Vaikka yhteinen piste valittaisiin keskipisteestä, tetraedrit eivät ole säännöllisiä.


Muodostaako viisi samaa särmää vasten olevaa tetraedriä aina yhden viisikulmion?Ei, tetraedrin särmän kulma oli joku epätasaluku.


http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Snub_tetrahedron.png
Mitä tarkoittaa; snub tetrahedron.

Tuo näytti olevan ikosaedri. Nuo snub-monitahokkaat saadaan laittamalla tavallisen monitahokkaan tahkojen väliin pari kolmiota. Taitaa muuten tetraedristä tulla tuolla tavalla ikosaedri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat