Seuraa 
Viestejä45973

Pohdiskelin, ovatko muutokset rauhanturvalakiin, jotka tulevat oikeuttamaan voimankäytön ilman esim. YK:n erillistä suostumusta asiaan, askel taaksepäin kehityksessä, rauhanaktivistin silmin.
Onko YK ainoa sellainen organisaatio, jonka maailman katsomukseen tulee luottaa. USA:lla on meneillään YK: siunaamaton miehityssota Irakissa. Se, ettei lupaa hyökkäykseen tullut, ei hidastanut lähtöä sotimaan.
Onko YK menettänyt päätösvaltansa, tai onko sitä koskaan sillä ollutkaan.
USA löysi toimilleen liittolaisia.
Joukkotuliaseita Irakista sen sijaan ei löydetty.
Sota on henkilökohtainen tragedia.
Kuollut sotilas on lapsi, aviomies, isä, ystävä, yhteisön jäsen. Henkiset kärsimykset, joita sotatila kylvää ympärilleen, ovat mittaamattomat. Haavat ovat syvät ja avoimet, pitkään.
Sodan jälkeen vaikutukset elävät.
Jalkamiinoja ja rypälepommeja räjähtelee edelleen, vielä kymmenien vuosin kuluttua varsinaisista sodista.

Jossain ketjussa kehoitettiin tekemään tupakoinnista mahdollisimman hankalaa.
Minusta sodasta täytyisi tehdä mahdollisimman hankalaa.

Sotateollisuus on varmasti yksi maailman suurimmista bisneksistä. Äkkiseltään voisi ajatella, ettei kenestäkään ole karhua kaatamaan. Tupakkateollisuudesta voimme oppia sen, ettei mikään bisnes ole haavoittumaton.
Tupakointi on ajettu ja ajetaan edelleen alas länsimaisessa yhteiskunnassa, samaan aikaan se tosin on tehnyt hillittömän invaasion kehitysmaihin. Mutta silti.
Veitsi on syvällä lihassa ja sitä kierretään kokoajan.

Kuka löisi veitsen sotateollisuuden kylkeen?
Valmistajan tai käyttäjän vastuu? Vastuu korvauksiin. Vastuu tuhojen korjaamiseen ja kylvettyjen pommien siivoamiseen.
Ehkä sana poikkeustila, tulisi sodan ollessa kyseessä korvata toisella.
Poikkeustila, kun jo sanana kertoo, ettei kyseisessä tilanteessa enää tarvitse miettiä seuraamuksia. Olemme poikkeustilassa ohittaneet jo järjen äänen.

Ehdottomasti näillä ajatuksilla kaipaan globaalia organisaatiota, jonka päätösvallan alle aseelliset, rauhanturva nimikkeenkin alla toimivat aseelliset konfliktit tulisi alistaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Hmm.. Kenelläkään ei mitään ajatuksia.

Teen tästä yleisen rutinalokeroni

EU on varmasti osin ihan hyvä asia. Tietynlaista nurinaa olen kuullut tukikaavakkeiden monimutkaisuudesta, sekä päätösten hitaudesta. Arvosanaa kiitettävä en ole kuullut kenenkään tarjoavan. Ja nyt sitten perustuslaistakaan ei meillä tarvitse kansan äänestää. Sehän selvä se, mitäpä sitä suotta. Me kun olemme kiltisti tottuneet kumartamaan, olivat säädökset sitten järkeviä tai ei.

Omavalvonta tuli EU:n myötä Suomeen. Sinällään ihan OK asia, monessakin kohdin. Samalla saatiin nippu erikoisia säädöksiä, joiden perään täytyisi ilmeisesti jokusen kiinnittää edes jotain huomiota.
Vihreiden edustajien. Ja vaikka jokunen toinenkin.

Meillä on tässä kotikaupungissani melko monta koulua ja päiväkotia, joissa keittiöt.
Ylimääräinen ruoka, täysin käyttökelpoinen sellainen, laitetaan kompostiastioihin suoraan, kulkematta lähtöruudun kautta. Ulos sitä ei ole lupa myydä eikä tarjoilla.
Hemmetti, toisaalla nähdään nälkää, mutta meillä on vara laittaa ruokaa roskiin.

Vanhusten kotipalveluitakin on tarjolla. Hoitaja käy ja ruokaa tuodaan kotiin asti. Ruokapalvelun käyttäjät ovat monivuotisia tahi lyhyt aikaisempia asiakkaita. Edes näiden kohdalla, joilla sopimus on voimassa toistaiseksi ja oletetaan sen kestävän jos nyt ei vuosi kymmeniä, mutta vuosia kuitenkin, käytetään kaikessa ruan tarjoilussa vain ja ainoastaan kertakäyttöastioita.

Melkoinen määrä muovia liikenteessä, eikä jokaista jälkiruokakippoa varmastikaan pestä matopurkki tahi taimien istutus tarkoitukseen.
Hemmetillinen määrä jätettä syntyy päivittäin, sen sijaan, että käytettäisiin kierrätettäviä astioita, jossa ruoanjakaja ottaisi likaiset astiat vastaan uusia annoksia tuodessaan.
EU-säädökset kuulemma estävät käyttämästä tällaista ratkaisua.
Sitä oliko vastaus keittiöltä faktatietoa vai mutu, että EU kieltää, en tiedä.

Kestovaippojakin kierrätetään, firma tuo puhtaat tullessaan ja vie likaiset mennessään. Mutta ruoka-astioita ei voi käyttää moneen kertaan...

Hmm... Jätevuoria pitäisi saada pienemmäksi, mutta järjen käyttö ei ole sallittua.

Onkohan ketään virkamiestä paikalla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat