Perjantaipullo

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuuluuko rutiineihin perjantai illan herkuttelu vai meneekö ilta makkaran ja oluen puolelle

Entä mitä syöt juoman kanssa?
Kumman valitsen ensin ruuan vai juotavan?

Minulle useinmiten käy niin että, ruoka valitaan ensin ja sitten juotava.
Tänään listalle tuli Burgundinpata ja punaviini!

Miten muilla?

Kommentit (11)

Vierailija

Siideriä tällä kertaa mutta normaalisti olutta. Eipä sitä syömistä sillä tavoin mieti, grillillä voi illalla käydä jos on bensiiniä.

Edit. Ja ei ole ottanut siis.

Vierailija
tietää
Korjaa otsikko yhdysanaksi, niin on helpompi monelle lukijalle.

Korjattu!

Hätäpäissäni lähetin liian aikaisin.

Vierailija

Mitä jää pitkäripasesta käteen: (jotn näistä)

Erikoisolut, kunnon siideri, portviini, katkero, yrttilikööri, whisky, hyvä punkku, tai erinomainen valkkari.

Ruoka tulee päätettyä ensin, juomat sitten sen mukaan.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Oluelle ja muillekki hiivalitkuille jyrkkä ei.
"Koskenkorvan kuohuviinille" ( vaahtoaa ku koskispulloa puistaa)
kans ei, maistuuki pullojen pesuainhena käytetylle lipeälle.

No joku koknakki se sevain mennee kurkusta alas.
Muuten se paras on kotitislattu 85-90 rosenttinen kirkas.
Seki vain jos son väärtin tekemää, käyttää rankin jollaki ihmeainhella ilman myrkyllistä hiivaa.
Niin että valtijon pitkäripanen on minulta ollu suhthellisen rauhassa.
Palajon niitten pitäs litkujens hintoja laskea , että meikäläinen
sieltä hakis viinans. Mutta vaikka kiljua sieltä ilman sai, ei kelpaa ei
ees Lapinkulta.

(Viina ei ole viinaa jos se ei tulitikulla syty palamhan, son mitälie litkua semmonen palamaton " tiskivesi".)

Vierailija

Hain kaupasta kolme korii paikallista olutta. Vaimo sano, ettei tartte tuua mitään muuta, kaikkee kuulemma on jo. Saas nähä mitä laittaa iltapalaks. Oluen auksin just ny.

Vierailija

heh joo kyllä olen samoilla linjoilla Aslakin kanssa.
Tiukka on aina tiukkaa. Täällä auringonnousun maassa ei kannata keittää itse kun normaali kaupoista saa hyvää ruumiinpesu vettä kohtuu hinnalla 800 yeniä 0.5l pullo ei tosiaankaan paha.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Oikein hyvää siideriä, EI spriideriä. Jos et tiedä eroa, niin spriiderissä alkoholi tulee spriistä ja maku aromiputelista, siiderissä alkoholi tulee omenamehun käymisprosessista kuten makukin.

Tai jos rahaa olisi niin paljon kuin haluaisin, pullo hyvää single maltia. Tosin vähään aikaan ei tarvitse sen perään haikailla, Skotlannin matkamuistosta on vielä pohjat jäljellä.

Mahdollisesti valkkari. Punkku olisi hyvää, mutta kun on migreenitaipumus.

(Älkää kysykö miksi viski ei aiheuta migreeniä... syy lienee annostelussa.)

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija
Bolsoi Hui
Kuuluuko rutiineihin perjantai illan herkuttelu vai meneekö ilta makkaran ja oluen puolelle

Entä mitä syöt juoman kanssa?
Kumman valitsen ensin ruuan vai juotavan?

Minulle useinmiten käy niin että, ruoka valitaan ensin ja sitten juotava.
Tänään listalle tuli Burgundinpata ja punaviini!

Miten muilla?

Missä on vaihtoehdot: "Ei mitään" tai "Ei ole pitkäripaista" tai "Ostan juomani supermarketista" (vaihtoehto minun kohdallani)?

Miten mielestäsi olut sopii vain makkaran seuraksi? Olut on ehdottomasti monipuolisempi ruokajuoma kuin viini! Oluita on eri laatuja huomattavasti suurempi määrä kuin viinejä joten valinnanvaraa ruoan seuraksi on! Sitäpaitsi mikä vika on herkuttelussa makkaralla ja oluella? Esimerkiksi sauna(kiuas)lenkki juustolla ja oluella höystettynähän on yksi oikein hyvä ruoka! Ei ole valitettavasti saunaa missä tehdä tuota oikein kunnolla.

Vinkki: Kokeileppa illanvieton klassikkoa hyvässä seurassa; belgialaiset Trappist oluet ja juustot. Voit huoletta ripauttaa kermajuuston (vaikkapa Turunmaa) päälle ripauksen sellerisuolaa tai sivellä goudan (vaikkapa Salaneuvos) typpisen juuston päälle hieman sinappia! Pärjää tatusti yleisesti tunnetulle juustopöydälle viinien kera.

Vastaus kuitenkin:

-Ostan juomani supermarketista, laatu tarpeen mukaan, yleensä olutta tai viiniä ja jos noin 25 väkevämmän pullon valikoima kotibaarikaapissa on huvennut niin täydennän sitä puuttuvalla juomalla, yleensä sieltä puuttuu mallasviski tai sitten Jerez (=sherry).

-Ostan ruoan ensin ja sitten viinin tai oluet. Jokapäiväiseksi ruokajuomaksi valitsen oluen, kerran-pari-kolme viikossa viinin (usein Viña Albali Reserva 2.75€ tai Sangre de Toro 3.05€, joskus jotain parempaa tai sitten roseeta/valkkaria)

Tänään listallani on:
1. plato
-Pimientos rellenos picadillo (Valkoturskalla täytettyjä paprikoita, bechamel-tyyppisessä kastikkeessa)
2. plato
-Paletilla de cordero lechal al cazador y verduras asadas (Uunissa haudutettu karitsan etujalka metsäsienikastikkeessa ja paahdetut vihannekset välimeren tyyliin)
3. postre
-Café solo, patxaran (tai kaksi), El rey Del Mundo - Dark Sumatra - Noche. (musta espresso-kahvi, patxaran-yrttilikööri tai pari ja em. sikari).

Tänään juomana noiden varsinaisten ruokien kylkiäisinä on mineraalivesi sekä Cune Rioja Reserva 2001.

Huomenna sitten jotain muuta.

Uusimmat

Suosituimmat