Seuraa 
Viestejä45973

On se nyt kumma, kun valtionhallinto haluaa* valmistaa julmetun kallista pio-tiiseliä joka ei ole yhtään kustannustehokasta.

Ajatelkaa nyt. Siis maaöljy pohjainen tiisseli maksaa ainakin 1e/litra nyt, ja jos siirryttäisiin pio-tiisseliin, niin hinta plompsahtaisi ainakin 1,20e/litra. Ei helvetti, siis ihan käsittämätöntä. Siis niinkun maksatettaisiin 20snt/litra meillä tavan suomalaisilla!

Vai pitäisiköhän sittenkin ottaa järki käteen. Dieselistä maksetaan nyt n. 60snt valtiolle, ja 40snt siirtyy pois suomesta öljyn tuottajille. Jos siis oletettaisiin sellainen ihme tilanne, että valmistushinta nousisikin dieselin osalta 60snt tasolle (bio-diesel) ja valmisteveroa laskettaisiin vaikkapa 40snt tasolle.

Valtiohan tuossa hukkaisi heti 20snt, eikös niin? Vai olisiko mahdollista, että tuo 20snt menetys, plus 40snt kulun siirtyminen kansalliselle tasolle, toisi kokonaispotin noin 20snt plussan puolelle?

Tuskinpa. Sheisseä koko pio-tiiseli. Pitäisi kieltää lailla.

Ai niin, osta tie: Idea ehkä hyvä, mutta suomalainen on niin järkevä, että kusee aina omalle koivelle. Kivempaa jalka märkänä, kuin se että joku muu saisi jotain plussaa.

* = Vero ale alkoi muuten heti kun kansanedustajien osakkeiden alainen yhtiö alkoi valmistamaan tätä tuotetta. Tuotettahan muuten tullaan viemään suomesta muihin maihin, jotta kansanedustajien osinkotulot säilyvät hyvinä. Suomalaiset eivät tämän tuotteen kanssa onneksi joudu tekemisiin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Voi tietysti laskea hyötyä niinkin, että Suomessa tuotetun polttoainen ostaminen pitää työpaikat ja rahat Suomessa.

En usko, etteikö biodieselin hintaa saada verotusinstrumentein järkevälle tasolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuten yllä, ja myös vähentää Suomen riippuvuutta ulkomailta tuodusta öljystä ja sen hintaheilahteluista.

No nyt alkaa Neste valmistaa palmuöljystä bio-dieseliä. Saapas nähdä miten tuo onnistuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat