Seuraa 
Viestejä45973

Oletan viestissäni, että ilmasto tulee lähiaikoina (alle 100 vuotta) muuttumaan radikaalisti. Oletan myös, että mahdolliset lisäykset tai vähennykset CO2-päästöissä eivät tähän juurikaan ehdi enää vaikuttaa.

Näiden oletusten perusteella voisi ajatella, että on turha kovalla kädellä ruveta rajoittamaan CO2-päästöjä, koska ilmasto tulee muuttumaan kuitenkin.

Päästöjen rajoittaminen siinä määrin, että sillä olisi edes vähän vaikutusta ilmastonmuutokseen, käytännössä romuttaisi monien maiden talouden. Kaikki varmaan tietävät mikä oli Saksan taloudellinen tila natsien saadessa kannatusta. Yleisesti ottaen huonot taloudelliset oltavat tuottavatkin kaikenlaisia ongelmia.

Vaikka mitään vakavampaa ei tapahtuisikaan, olisi silti kaikkien merkittävien valtioiden kyky vaikuttaa asioihin huomattavasti pienentynyt. Ei voitaisi panostaa yhtä paljon resursseja sopeutumiseen ilmastonmuutokseen, joka siis on vääjäämättä tulossa. Ei voitaisi panostaa yhtä paljon fuusiotutkimukseen.

Väitänkin siis, että oletusten perusteella ei ole kovin järkevää yrittää rajoittaa CO2-päästöjä. Parempi olisi käyttää voimavaroja talouden tilan parantamiseen, ilmastonmuutokseen sopeutumiseen ja fuusiotutkimukseen. Fuusion myötä ihmisillä olisi todellinen mahdollisuus rajoittaa päästöjä ja vaikuttaa ilmastoon.

Lyhyesti sanottuna: Ilmastonmuutos tulee joka tapauksessa, ei uhrata koko yhteiskuntaa samalla. Korjataan virhe myöhemmin, kun meillä on siihen todellinen mahdollisuus.

Oletuksiin pitäisi varmaan lisätä, että fuusioenergia on saavutettavissa.

Mitä mieltä muut ovat?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Eilen julkaistun taloustutkija Sir Nicholas Sternin raportin mukaan koko maailman valtiot menettävät vuosisadan toisella puoliskolla 20% bruttokansantuotteestaan ilmaston lämpenemisen takia, ellei 10-15 vuodessa saada päästöjä pudotettua puoleen.

Samainen herra muistaakseni laski, että siihen riittäisi sijoitus luokkaa 1% BKT, jos tuo päästöjen vähentäminen aloitettaisiin heti.

Kumpi siis on parempi vaihtoehto?

Muok.: luvut siis per BKT / vuosi.

Eli mielestäsi oletus, että emme juurikaan ehdi enää vaikuttaa ilmastonmuutokseen, on väärä. Antamasi raportin mukaan siihen voidaan hyvin helpostikin vaikuttaa.

Saattaahan se hyvin olla näinkin. En ota kantaa oletuksieni oikeellisuuteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat