Seuraa 
Viestejä45973

TM on meditaatiomenetelmä, jossa aamuisin ja iltaisin istutaan silmät suljettuina 15–20 minuuttia toistaen henkilökohtaista mantraa. Sen aikana mielen väitetään ylittävän normaalin tietoisuuden ja saavuttavan transsendenttisen tietoisuuden tason. Transsendenttinen tietoisuus on tila, jossa tietoisuus on ”avoinna itselleen”. Menetelmän omaksuminen on harrastajien mukaan helppoa: se vaatii vain meditaatiolle varattua aikaa.

TM esitellään uutena, tieteellisenä meditaatiomenetelmänä, jonka avulla harrastajan rentoutuneisuus, älykkyys ja luovuus lisääntyvät, verenpaine alenee, terveys paranee, ahdistus vähenee, stressi katoaa, terveydenhoidon tarve vähenee, vanheneminen hidastuu, tehokkuus työssä lisääntyy, työsuhteet parantuvat ja yhteiskunnallinen hyvinvointi lisääntyy.

Merkittävin vaikutus, joka transsendenttisellä meditaatiolla väitetään olevan, on ns. Maharishi-ilmiö: jos vain yksi prosentti kaupungin asukkaista tai maailman väestöstä harrastaa transsendenttistä meditaatiota, koko kaupungin tai maailman elämänlaatu parantuu. Harrastajien mukaan Maharishi-ilmiö on ollut Berliinin muurien sortumisen, Neuvostoliiton hajoamisen ja Persianlahden sodan päättymisen takana. Lisäksi sen väitetään nostaneen osakekursseja, lisänneen sadon tuottavuutta sekä vähentäneen rikollisuuden, tulipalojen, liikenneonnettomuuksien ja sodassa kuolleiden määrää, alkoholin ja tupakan kulutusta, työttömyyttä sekä luonnon saastumista.

Transsendenttiseen meditaatioon liittyy myös erilaisten siddhien harjoittelu. Länsimaissa siddhit tunnetaan paremmin para­psykologisina ilmiöinä. Tunnetuimpia siddhejä ovat näkymättömäksi muuttuminen ja levitointi. Transsendenttisen meditaation yhteydessä levitointi tunnetaan yleisesti joogalentämisen nimellä.

  • ylös 1
  • alas 14

Kommentit (5)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

TM on vain parhaimmillaankin itsehypnoosia. Ei sen kummempaa. Eikä siinä ole mitään yliluonnollista. Rentouttavaa ja mieltä virkistävää se toki on ja sitäkautta omaa varmasti terveydellisiä ominaisuuksia.

Riippuu mitä etsii tai hakee. Minä mediteeraan noin 3-5 kertaa viikossa, TM-meditation. Minä en hae mitään "yliluonnollista". Stressiä voi vähentää mediteeraamalla. Stressin takia minä aloin mediteeraamaan. Se on auttanut ja nyt sitten tulee jatkettua sitä edelleenkin.

edit
kirjoitusvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
offender
Haluaisin itsekin ryhtyä meditaation harrastajaksi mutta en tiedä miten toimia?

Ei sitä ole helppo alkaa toiselle selittää että tee niin ja niin. Kehoittaisin sinua ostamaan jonkun kirjan missä annetaan neuvoja kuinka TM-mediteerataan ja muitakin mediteeraus tekniikkaa. Ainahan ei tarvitse tehdä ihan niin kuin kirjat kirjoittaa tai mitä muut sanoo. Se on niin persoonallista miten itse haluaa tehdä.

offender
Haluaisin itsekin ryhtyä meditaation harrastajaksi mutta en tiedä miten toimia?

Paras kirja suomeksi on varmaan:

Meditaatio - buddhalainen tie mielentyyneyteen - Kamalashila - (FWBO)

Suht iso kovakantinen kirja, jossa on paljon havainnoillistavia kuvia.

Täällä on ohjattuja meditaatioita, valitettavaksi lontooksi, mutta ei varmaan mitään hirmuvaikeaa sanastoa:

http://www.audiodharma.org/talks-guidedmeditation.html

TM onkai aika perus mantrameditaatio, mutta opettajat ottavat aika reilun maksun jolla rahoitetaan kultin muuta toimintaa. Se oma "henkilökohtainen mantra" taas määräytyy syntymäkuun tms taulukon perusteella. Buddhalaiset yleinsä opettavat vastaavia tekniikoita (tosin mantroja ei yleinsä käytetä) ihan ilmaiseksi.

Täällä ihan perusohjeet:

http://www.fwbo.fi/meditaatio.htm

Parasta kai olisi opetella jonkun kokeneemman ohjauksessa kun kysymyksiä kuitenkin nousee niin näin niihin saisi helpointen vastauksen.
Googlella varmaan suht helposti lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat