Seuraa 
Viestejä793

Kalifornialainen Oculus Innovative Sciences on kehittänyt positiivisesti ionisoidun veden, joka tappaa yksisoluiset organismit vauhdittaen vaikeimpienkin haavojen umpeutumista ja ehkä jopa sairaalainfektioiden torjuntaa. Microcyn -niminen tuote on pH-neutraali eikä täten vahingoita tervettä kudosta. Ylihapetettu vesi sinänsä ei ole uusi keksintö, sitä on aiemmin käytetty ydinreaktorien jäähdytysputkien dekontaminointiin, mutta nyt tuotteelle ovat avautumassa miljardimarkkinat lääketieteellisten hyötyjen selvittyä.

Tämä ionivajaustaan täydentävä vesi on omiaan muuttamaan yksisoluisen organismin, kuten bakteerin, soluseinän osmoottiseksi, jolloin solulima vuotaa ulos ja solu kuolee. Monisoluiset organismit sen sijaan ovat niin tiukasti yhteen nidottuja, ettei vesi pysty niitä saartamaan eikä siitä ole täten haittaa. Tuote on kuitenkin tehokas vain muutamia tunteja valmistuksen jälkeen, joten sairaalat joutuvat investoimaan kalliisiin säilöntälaitteisiin, mikä nostaa käyttökustannuksia ainakin aluksi.

Microcynia on jo koekäytetty Meksikossa ja Intiassa, missä sen aikaansaamat hoitotulokset ovat olleet erittäin hyviä: aiemmin amputoinnin armoille jätetyt raajatkin on kyetty hoitamaan kuntoon Microcynin avulla. Tuotteen käyttö on hyväksytty Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ja se tulee saataville kesän aikana.

http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,67472,00.html?tw=wn_tophead_7

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat