Seuraa 
Viestejä45973

uutinen suomalaisten viinakuolemista leviää maailmalla. BBC:n terveyssivujen pääuutisissa juttu on ollut tämän päivän.

Nyt jopa qatarilaiset tietävät suomalaisten juovan itsensä hengiltä. JEE
http://www.thepeninsulaqatar.com/Displa ... 224521.xml

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (19)

Ja taas Suomen viranomaiset saavat aiheen huutaa viinan hintaa ylemmäs.
Mitäs laskivat!
Viinikulttuuri olisi jo voimissaan, jos lasku olisi suunnattu järjen mukaisesti mietoihin.
Hämmästyttävää!

Miksi väkevien hintaa laskettiin? Mietojen, kuten viinien tai A-oluen vahvuisten muiden juomien hinnat pysyivät samoina.

Alkoholiasiantuntijat ennustivat, että viinakuolemat tulevat lisääntymään. Onko tämä hienovarainen tapa päästä eroon "tuottamattomasta rupusakista"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Holhousyhteiskunta!
kautta aikain julistettu suomalaisten humalahakuisuus sai näin vahvistusta.
Mutta miksi asiaa ei ole otettu julkisesti esille?
Tavallisesta elämästä vieraantuneet sosionomitantat litkivät hehkuviinit veromarkoista maksetuilla teatterireissuilla ja siunailevat rahvaan viinanhimoa. Onko suomen kansa todella näin hyväuskoista?

Salaliitto!

Vierailija

Syrjäytyneet juovat viinaa kun ei ole muuta sisältöä elämällä.

joka kymmenes mies on vaarassa syrjäytyä. Miten valtio tai yhteiskunta on hoitanut tämän asian???

Ei minun mielestäni kyllä mitenkään. Luonto vain karsii elämässä turhautuneet pois, kun juovat sitä viinaa liikaa.

Tämä asia on niitä tabuja, mistä ei vielä 2000 luvullakaan ole puhuttu. Näkeehän sen silmilläkin että kaikki kodittomat ja deekut on miehiä.

Murheellisten laulujen maa

Syyttömänä syntymään
Sattui hän
Tähän maahan pohjoiseen ja kylmään
Jossa jo esi-isät
Juovuksissa tottakai
Hakkasivat vaimot lapset jos ne kiinni sai

Perinteisen miehen kohtalon
Halus vältää poika tuo
En koskaan osta kirvestä
Enkä koskaan viinaa juo
Muuten juon talon

Lumihanki kutsuu perhettä talvisin
Vaan en tahdo tehdä koskaan lailla isin
Mut kun työnvälityksestä työtä ei saa
Hälle kohtalon koura juottaa väkijuomaa

Niin Turmiolan Tommi taas herää henkiin
Ja herrojen elkeet tarttuvat renkiin
Kohti laukkaa viinakauppaa

Se miehen epätoivoon ajaa
Kun halla viljaa korjaa
Keskeltä kylmän mullan hiljaa
Kylmä silmä tuijottaa
kun kirves kohoaa

Keskeltä kumpujen
Mullasta maan
Isät ylpeinä katsovat poikiaan
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe

Tämä tuhansien murheelisten laulujen maa
Jonka tuhansiin järviin juosta saa
Katajainen kansa, jonka itsesäälin määrää
Ei mittaa järki eikä eikä Kärki määrää
Jonka lauluissa hukkuvat ne elämän valttikortit
Ja kiinni pysyvät taivahan portit
Einari Epätoivosta ne kertovat

Martti Syrjä & Eppu Normaali

Tuohon ei ole lisäämistä.

Suomalainen yhteiskunta on totalitaarinen ja ahdistava byrokraattien temmellyskenttä. Keskiverto suomalainen on psyykenlääkkeillä ja viinalla paskan halki raahautuva unelmansa menettänyt apaatikko, joka yritetään jatkuvasti saada tuntemaan olevansa valtavassa velassa yhteiskuntaa kohtaan. Tämä aivopesty harmaa masentunut olento luulee olevansa vain se mitä hänen henkilöllisyystodistuksessaan lukee, ja ihmisarvonsa määrittyvän vain sen mukaan miten paljon hän pystyy raadannallaan tukemaan kansantaloutta.

tiäremiäs
Syrjäytyneet juovat viinaa kun ei ole muuta sisältöä elämällä.

joka kymmenes mies on vaarassa syrjäytyä. Miten valtio tai yhteiskunta on hoitanut tämän asian???

Ei minun mielestäni kyllä mitenkään. Luonto vain karsii elämässä turhautuneet pois, kun juovat sitä viinaa liikaa.

Tämä asia on niitä tabuja, mistä ei vielä 2000 luvullakaan ole puhuttu. Näkeehän sen silmilläkin että kaikki kodittomat ja deekut on miehiä.

Saatatpa olla oikeassa, tiäremiäs. 1990-luvun lama löi suuren joukon ikätovereitani pysyvästi marginaaliin. Osa kehitti uuden elämäntyylin, mutta monet rupesivat juomaan. Kyllä Eput tietää.

En kuitenkaan moralisoi kunkun vision lailla sosionomien ( ! ) rinnalla, vaan kysyn, jotta miten hallitus perusteli viinan veronlaskun. Vuosikymmenet ensin hoettiin, että mielummin mietoja ja sitten yhtäkkiä tehtiinkin tällainen temppu.

Muistaako joku palstalaisista?

Kaaleppi makaa ojassa umpikännissä. Lähes tyhjäksi juotu kossupullo pilkistää povitaskusta. Seurakunnan rovasti kulkee ohi ja pysähtyy Kaalepin kohdalla päätään pudistellen. Pappi osoittaa sormellaan pulloa ja kysyy:
”Voi voi! Tuoko se on Kaalepin ainoa tuki ja turva täällä maanpäällisellä vaelluksella?”
Kaaleppi vastaa:
”No eihän tok (hik)! On mulla toenen pullo vielä piilossa akalta liiterissä!”

Tilastoimattoman alkoholin osuus vastaa jo noin kolmasosaa tilastoidusta määrästä. Alkoholiveron alennuksella voitaisiin lisätä tilastoimattoman kulutuksen ohjautumista tilastoidun kulutuksen piiriin kokonaiskulutuksen oleellisesti muuttumatta.

Juuri näin..!

Kunkun linkistä:

"
ETLA:n tutkijat löytävät alkoholiveron alentamisesta enemmän taloudellista hyötyä kuin haittaa: alkoholin ostosmatkailu lähialueille vähenisi ja kotitalouksien ostovoima kasvaisi.

Valtion verotulot aluksi laskisivat, mutta ennen pitkää veron laskun aikaansaama talouskasvu korvaisi valtion menettämät verotulot.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ETLA:n tutkijat Heikki Hella ja Reijo Mankinen ovat selvittäneet alkoholiverotuksen vaihtoehtoja. Tutkimuksen on rahoittanut Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto."

Ja ei-julkisesti tavoitteena oli ilmeisesti leikata sosiaalimenoja panemalla juopot tekemään itse omat harvennushakkuunsa.

Mummo
Ja ei-julkisesti tavoitteena oli ilmeisesti leikata sosiaalimenoja panemalla juopot tekemään itse omat harvennushakkuunsa.

Itsemurha ei ole Suomessa rikos.

Suomen hallitus - uskomiensa yhteiskuntatutkijoiden tuella - tekivät virheellisen veronalennuspäätöksen lähinnä sillä perusteella, että ilman veroalea viinaralli Suomen ja Viron välillä ryöstäytyisi käsistä. Vedottiin jopa kieltolain aikaan, jolloin ryypättiin entistä enemmän.
Jälkikäteen on ymmärretty, että viinaralli ei kuitenkaan olisi tapahtunut, koska vauraat suomalaiset (ne jotka hallitsevat elämänsä lait) käyttävät alkoholia tietyn määrän olipa sen hinta mikä tahansa.
Toisin sanoen: väkevien viinojen veroale helpotti vain niiden suomalaisten ryyppäämistä, jotka muutenkin juovat liikaa, eli ongelmat vain kärjistyivät ja yhteiskunnan kustantamien hoitomaksujen määrät sen kuin kasvoivat.

Taitavat, vahvat, sitkeät ja juonit selviävät tästäkin yhteiskunnasta, mutta älkäämme syyllistäkö heikkoja. Se on kiistatonta että valtio kauppaa viinaa ja sormeilee veroilla juomatyyliä, joka on alunalkaen sen tuotosta (kieltolaki, verotus, säännöstely: 2 --> 10 L/hlö/a):
Sillälailla

Rontti kirjoitti: "Yhteiskuntaa syyttämällä pääsee omasta vastuusta aika vaivattomasti."

Ei nyt ihan noinkaan, mutta on turha väittää, etteikö politiikassa tehtäisi koskaan vääriä päätöksiä. Väkevien viinojen veroale on jokseenkin yleisesti todettu virheeksi, joka lähitulevaisuudessa tullaan korjaamaan.
Viron päätös korottaa asteittain alkoholinsa veroprosenttia vaikuttaa varmaankin näihin aikatauluihin.

Yksi ongelma on siinä että Suomesta puuttuu lailliset vaihtoehdot alkoholille. Toki kärpässientä tai tinneriä voi vetästä, mutta eipä ne ole todellisia vaihtoehtoja.
Ne maat joissa on isot päihdekuolemat ja nouseva alkoholinkulutus, ovat juuri niitä maita joissa päihdekulttuuri keskittyy alkoholiin ja kannabiksen käyttö on kriminalisoitua.
Maat joissa on esimerkiksi voimakkaampi kannabiksen käyttö ja haittojen ehkäisyyn perustuva päihdepolitiikka, ovat päihdekuolemien osalta paremmassa asemassa ja alkoholin käyttö laskussa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat