Seuraa 
Viestejä45973

Niin... tällaisen olen kuullut ja olen ihmetellyt, että miksi metallin laittaminen mikroon saa aikaan tulipalon?

  • ylös 0
  • alas 3

Sivut

Kommentit (36)

* Metal utensils do not allow complete penetration of the food by the microwaves, so cooking efficiency is greatly reduced.
* If the cooking load is not large enough to absorb the microwave energy, the oven could be damaged by an arc between the metal utensils and the cavity interior or door assembly.
* The life of the magnetron tube can be shortened by extended periods of back-feeding R. F. energy, which raises the magnetron tube's filament temperature.

Lähde: http://www.gallawa.com/microtech/microwaveQA.html

Aikaa tämän tiedon etsimiseen meni noin 5 sekuntia.

phen11
Niin... tällaisen olen kuullut ja olen ihmetellyt, että miksi metallin laittaminen mikroon saa aikaan tulipalon?Se metalli kuumenee niin paljon että voi aiheuttaa tulipalon ja vaikka ei tulipaloa syttyisi niin se voi vahingoittaa mikron sisuskaluja

author="<a href="http://rabi.phys.virginia.edu/HTW//microwave_ovens.html">http://rabi.phys.virginia.edu/HTW//microwave_ovens.html</a>" kirjoitti:

Why is it bad to put metal in a microwave oven? - OR

It isn't necessarily bad to put metal in a microwave oven, but it can cause cooking problems or other trouble. Microwaves cause currents to flow in metals. In a thick piece of metal, these currents won't cause problems for the metal. However, in thin pieces of metal, the currents may heat the metal hot enough to cause a fire. Metallic decorations on fine porcelain tend to become hot enough to damage the porcelain. But even thick pieces of metal can cause problems because they tend to reflect the microwaves. That may cause cooking problems for the food nearby. For example, a potato wrapped in aluminum foil won't cook at all in a microwave oven because the foil will reflect the microwaves. The currents flowing in the metal can also produce sparks, particularly at sharp points, and these sparks can cause fires. In general, smooth and thick metallic objects such as spoons aren't a problem, but sharp or thin metallic objects such as pins or metal twist-ties are.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jaahas, eipä se mitään tulipaloa aikaiseksi saa. Kunhan et runkoon laita kiinni. Ainakin kaakao lämpenee nopeammin, kun laittaa lusikan mukiin.

Itselläni on kaakaosta, ja lusikasta päinvastaiset kokemukset. Kaakaoni ei suostunut lämpenemään ollenkaan. Tosin, olihan mikrokin n 20 vuotta vanha. Kyseinen mikro hajosi myöhemmin, kun isoveljeni lämmitti siinä kaalikeittoa. No, eipä ihme, kyllähän sen jo hajusta arvaa

Siihen helposti indusoituu sähköä, tästä voi johtua kipinöintiä ja salamoita! Tulipalo on kyllä aika harvinainen. Mutta koettakaapas laittaa foliolla tyystin päällystetty ateria mikroon. Komean näköstä on

Vierailija

Ennen vanhaan mikrot ei tykänny tuosta salamoinnista. Uudet mikrot ei säikähdä. Tuo pelottelu, ettei kultareunuksista lautasta saisi laittaa mikroon, on ajalta 80'.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
CE-hyväksytty
Ennen vanhaan mikrot ei tykänny tuosta salamoinnista. Uudet mikrot ei säikähdä. Tuo pelottelu, ettei kultareunuksista lautasta saisi laittaa mikroon, on ajalta 80'.

Hauskan näköistä se kultareunuksen salamointi on. Vaan sitä pidempään harrastettuani huomasinkin, että kultareunukset olivat pilalla! Eli on edelleen ajankohtainen ohje.

turha pilata kuytlareunuksisia astioita. Jos omistat vanhan, toimivan mikron, laita ihmeessä metallia sisään, ja nauti näystä

shoh: indusoituu toki, mutta eipä salamoi kahvilusikan pyöreä pää. Pitäisi olla "harjanteita" jotta tykkäisi paremmin se hyppysähkö loikkia.

Kyllä minulla oli ihan mikron ohjeissa, että nestettä lämmitettäessä kannattaa laittaa metallilusikka mukiin. Jos lämmittää pelkkää vettä niin saatttaa (hyvin harvoin) käydä niin että vesi kuumenee yli kiehumispisteen ja kun mukiin tai lasiin koskee, niin neste kiehahtaa yli ja polttaa kättä. Itse olen kerran nähnyt tapahtuvan. Enpä tiedä mistä johtuu, mutta lusikka estää tämän.

Meillä on nimenomaan juuri niin päin, että lasia ei saa laittaa ilman lusikkaa mikroon. Jopa kielto tarra uunin reunassa. Mikro on pari vuotta vanha Siemenssin tekele.

Syy on ilmeisesti tässä: superheating - lusikka estää superheatingin (en tiedä termin nimeä suomeksi - ylikuumeneminen?)

"Myths about distilled water

A popular myth about distilled water is that it has the dangerous property of being more easily heated above its boiling point without showing the normal characteristics of boiling. This is called superheating. When the superheated water is disturbed or has impurities added to it, a sudden, explosive boil occurs, possibly causing serious injury to anyone near it. In fact, superheating of plain tap water, for instance in the microwave, is just as great a danger as when heating distilled water. In the popular Discovery Channel show Mythbusters, an experiment was conducted where distilled water was placed in a microwave oven for several minutes long enough to boil, but no convection (boiling bubbles) took place. When a contaminant (a sugar cube) was added to the superheated water, it had an explosive effect. However, this effect also occurs with normal tap water, as macroscopic impurities (especially those which carry air bubbles) are needed for boiling to start. The dissolved impurities in tap water are not enough to inhibit the superheating."

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 3&start=45

iisti
shoh: indusoituu toki, mutta eipä salamoi kahvilusikan pyöreä pää. Pitäisi olla "harjanteita" jotta tykkäisi paremmin se hyppysähkö loikkia.

Sanoinkin, jotta laittakaa sinne kunnon ufokiekko foliota, en lusikka lusikka harvemmin kyllä kipinöintiä aiheuttaa, totta se

Ja veteen ei tarvitse siis edes lisätä mitään, vaan pelkkä astian liikauttaminen riittää kuohahtamiseen, ilmeisesti siinä vedenpinnan rikkoutuessa tulee joku epäjatkuvuuskohta, jonka ympärillä vesi pääsee kaasuuntumaan.

Näitä kokeillessa on syytä kuitenkin omata suht uusi ja toimintavarma mikro, suurempien vahinkojen välttämiseksi. Toki ne ovat suht harvinaisia.

Hehkulamppu myöskin syttyy hienosti palamaan mikrossa. Vaikka lamppu olisi rikkinäinenkin, siis "palanut".

Kanta kannattaa upottaa vesilasiin, niin ei kipinät lentele ympäriinsä.

Senkin olen todistanut omin silmin, kuinka mikro todellakin syttyy palamaan metallifolion ansiosta.

Kyseessä oli kebab sellaisessa pussissa, jossa on foliopinta sisäpuolella, paperipinta ulkopuolella. Muutama minuuttia riitti mikron ja sen yllä olevan kaapin sytyttämiseksi ilmiliekkeihin. Mikron muoviosista tuli myöskin jännän näköistä tahnaa. 90-luvun mikro tosin. Tämän vuosituhannen laitteet varmaan kestävät jo vähän paremmin.

Raaka kananmuna mikroon ja tehot täysille. Kannattaa odottaa että se räjähtää kun luukku on kiinni, koska muuten voi tulla silmille.
Tietää hieman pesupuuhia.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Sekin on aika lystiä laittaa palava tulitikku mikroon. Jossain näin pätkän kyseisestä tempusta ja siinä ehdottomasti kiellettiin kokeilemasta kotona. Joten tuumasta toimeen ja kieltämättä se oli aika vekkulin näköinen ilmiö.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

tietää
Raaka kananmuna mikroon ja tehot täysille. Kannattaa odottaa että se räjähtää kun luukku on kiinni, koska muuten voi tulla silmille.
Tietää hieman pesupuuhia.

Keitetty kananmunakin kelpaa, vaikka poistaisi kuorenkin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat